Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Почистване в България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Почистване в България

Колеги, общо взето чета от вашите постове само упреци и мрънкания...Извинявайте, но си е точно така!
    Оставете на страна PR който си прави BTV.
    Но тук ако сме 40 000 активни потребители и с общи усилия на една медия посланието може да стигне до милионите българи.

И какво значи, че понеже си плащаме данъците няма да си мръднем пръста да почистим? Само не ми казвайте, че поне веднъж не сте изхвърлили боклук?
    И аз плащам висок данък за такса смет, дори по стечение на обстоятелствата плащам в 3 населени места, а живея само в 1. Ако има такива, които се страхуват, че ще похарчат някой лев - просто да не участват.
    Но аз искам чиста България за мен, за семейството ми, за детето ми, за вас.... за всички нас!
    И как ще си възпитаме децата си ако не изчистим сега?
    Дайте своя принос, направете всичко възможно да сте за пример пред собствените си наследници!

Този форум е поне за мен единствения в който знам, че има раздел "Екология, опазване на природата и планетата", но само си чешим пръстите по клавиатурите.
    Хайде да помогнем на кампанията, за да се гордеем, че този раздел е на правилното място.

И защо да няма нужда от карта на боклука? Според естонския пример са направени над 10 000 точки. Мислите ли, че в горите, поляните, планините около вас ще се съберат доброволци, за да почистят ако не им покажем къде е боклука? Ако не покажем къде е боклука и на общини и кметове, които ще очакват да гласуваме за тях.

Пак ще цитирам Венелин Петков - точно едно такова почистване променя манталитета на хората, защото всички включили се доброволно в събирането на боклука няма да замърсяват повече и според мен колкото повече са те, до колкото повече хора достигне тази идея, толкова по-чиста ще видим България утре!

Коментар

Първоначално публикуван от maistora_1 Преглед на мнение
      ......

Този форум е поне за мен единствения в който знам, че има раздел "Екология, опазване на природата и планетата", но само си чешим пръстите по клавиатурите.
      ........
      Явно не сте чели достатъчно Форума и раздела.
      От време на време наистина някой се появява да си чеше пръстите.

Вече няколко години има акции за почистване на определени зони,
      както и много други инициативи на Форума. Не съм Ви виждал там.

Хората тук само чакаме някой да ни поведе и организира.
      Опитайте да го направите по правилата, преди да си вадите изводи и заключения.
      Успех!
      Последно редактирано от rumbata; 18-04-11, 09:40.

Коментар

Да, акциите са достойни за адмирации. Там няма как да се отрече, че се прави наистина нещо важно.

Виж, в град София, ако се съберем от този форум 1000 човека, защото повече няма да стане, и вземем, че почистим един квартал като Младост, то гарантирам, че съобразно нормалното замърсяване на столицата едни 100 пъти повече човека ще направят труда ни безсмислен буквално за няколко дни. Това, което мога да направя е да си изхвърлям боклука само в кошчето. Повече - нито мога, нито има смисъл да се прави, особено относно град София. И никак не е без значение дали си даваме или не парите. Не, не ме е страх, че ще се мина. По-скоро мразя да ме правят на глупак и да ме лъжат в очите.
        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
        СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
          Да, акциите са достойни за адмирации. Там няма как да се отрече, че се прави наистина нещо важно.

Виж, в град София, ако се съберем от този форум 1000 човека, защото повече няма да стане, и вземем, че почистим един квартал като Младост, то гарантирам, че съобразно нормалното замърсяване на столицата едни 100 пъти повече човека ще направят труда ни безсмислен буквално за няколко дни. Това, което мога да направя е да си изхвърлям боклука само в кошчето. Повече - нито мога, нито има смисъл да се прави, особено относно град София. И никак не е без значение дали си даваме или не парите. Не, не ме е страх, че ще се мина. По-скоро мразя да ме правят на глупак и да ме лъжат в очите.
          Точно така е, в определени зони и райони е възможно да стане, но в други 100% не става и няма смисъл(виждам го многократно с очите си).
          Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
          Ти новини гледаш ли? Вече една седмица не е прибран буклука от точно същата инициатива...
          И при нас беше така със събраните и оставени до кофите чували боклуци- стояха няколко дни и вятъра, бездомните кучета и мангалите си свършиха работата.

Първоначално публикуван от maistora_1 Преглед на мнение

Пак ще цитирам Венелин Петков - точно едно такова почистване променя манталитета на хората, защото всички включили се доброволно в събирането на боклука няма да замърсяват повече и според мен колкото повече са те, до колкото повече хора достигне тази идея, толкова по-чиста ще видим България утре!
          Според мен повечето които ще излязат да чистят, манталитета отдавна им е такъв, че не замърсяват.
          Иначе идеята е хубава, но резултата малко ме съмнява. И все пак бих се включил.

Коментар

Аз съм на мнение, че от такива акции винаги има смисъл и той не е в това, че повече боклук там няма да се появи, смисълът е в това, че всеки включил се в последствие полага сериозни усилия да научи всички около себе си да пазят. И става "ефекта на пеперудата". Вярвам в това. Почистване под строй, организирано от организация с комерсилна цел (било то телевизия или партия), се използва само за извличане на дивиденти.
            LZ1DWW

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 032.jpg
Прегледи:2
Размер:250.3 КБ
ID:5270152Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 030.jpg
Прегледи:2
Размер:301.2 КБ
ID:5270151Ето това е от мен тази пролет:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 031.jpg
Прегледи:3
Размер:256.3 КБ
ID:5270150

И тук:http://borovo-os.hit.bg/news.html

Аз съм с резачката.

Коментар

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
                Аз съм на мнение, че от такива акции винаги има смисъл и той не е в това, че повече боклук там няма да се появи, смисълът е в това, че всеки включил се в последствие полага сериозни усилия да научи всички около себе си да пазят. И става "ефекта на пеперудата". Вярвам в това. Почистване под строй, организирано от организация с комерсилна цел (било то телевизия или партия), се използва само за извличане на дивиденти.
                Най-накрая да прочета правилно мнение! Благодаря колега, че ме подкрепяш и продължавам да се надявам, че има и други колеги със същите разбирания!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  [ATTACH=CONFIG]321419[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]321418[/ATTACH]Ето това е от мен тази пролет:[ATTACH=CONFIG]321417[/ATTACH]

И тук:http://borovo-os.hit.bg/news.html

Аз съм с резачката.
                  Поздравления колега!
                  http://www.btv.bg/da-izchistim/kampa...t_kvartal.html

Пожелавам на всеки гражданин на републиката подобен квартал за пример!

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                    Явно не сте чели достатъчно Форума и раздела.
                    От време на време наистина някой се появява да си чеше пръстите.

Вече няколко години има акции за почистване на определени зони,
                    както и много други инициативи на Форума. Не съм Ви виждал там.

Хората тук само чакаме някой да ни поведе и организира.
                    Опитайте да го направите по правилата, преди да си вадите изводи и заключения.
                    Успех!
                    Колега, признавам си и се извинявам, че не четох много темите в раздела(хванахте ме на тясно).
                    Признавам и че не съм участвал в кампания организирана от форума, но и аз като многото тук колеги изказващи колебания, не вярвах в това.
                    След като изгледах филма за Естония и т.нар. "естонски модел" в мен изгря надежда, че и в България ще се случи.

Исками се съфоромците програмисти да се включат и да тръгнем от стъпка номер 1 за мен - или както вече няколко пъти писах - да започнем с карта на боклука; да се включат граждани от цялата страна при създаването и.
                    След като подобна карта се разгласи се надявам самосъзнанието на всеки българин, на всеки политик, на всеки чиновник, ..., адвокат, учител,..., полицай,...,бизнесмен,..., предприемач,... и т.н. и т.н. да проработи и да си дадем сметка, че утре зависи от нас!

П.С. и искам да покажем, че мислим не само за паркове и градинк, околоблокови пространства, а да дадем информация за замърсяването в индустриалните зони, около строежите, реки, язовири, ..., на всякъде където човешката ръка е навредила на природата.

Коментар

Програмисти не ти трябват. Хващаш един GPS и отиваш да маркираш точки, като събереш информацията за даден район лесно ще се наложат върху картата.

Коментар

Венци, говоря за масово качване на координати и защо не и снимки. Сам няма как да се справя с цяла България

Коментар

Ами включи се в тази инициатива :
                          15.5.11, неделя - Ново картиране на замърсяванията по южния бряг на яз. Голям Беглик

Коментар

Здравейте, колеги!
                            Днес получих е-майл от daizchistim@btv.bg със следното съдържание:

Скъпи приятели,
                            Бихме искали да ви информираме, че кампанията „Да изчистим България за един ден” набира сила.
                            Във връзка с вашето съобщение, че сте готови да работите за организацията на кампанията за 2012, моля изпратете допълнителна информация относно вашите възможности за включване.
                            От 4 юли 2011 г. на сайта на кампанията www. daizchistim.bg работи специална интернет карта, на която можете да маркирате замърсени зони, да публикувате снимки и да заявите желанието си да организирате акция за почистване на точно определено място.
                            Ние знаем, че вие не сте безразлични към местата, на които живеем, на които си почиваме, на които играят децата ни, за това те каним :
                            Включете се в кампанията по маркиране на най- мръсните зони и организирайте акция за почистване!

Поздрави и успех!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X