Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мобилните телефони изтребват фатално пчелите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Мобилните телефони изтребват фатално пчелите

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
    Аз не знам какво ще да е това "естествен сърдечен стимулатор".

Т.е. не ми е известно аз и някой около мен да има такъв орган в тялото си. А ако си говорим за пейсмейкър, той все пак си е електронно устройство, а не нещо естествено.
    Карай, важното е да сме убедени в правотата си...
    На мен са ми казвали че микровълновата печка работи на принципа на атомната бомба и нищо не можеш им каза...Те знаят а аз - не.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

дам а и мобиллните и микровълновите са си благини - а кой ще докаже, че ако ги нямаше пчелите щяха да се множат живи и здрави, а нещо нямаше да им влияе зле и тн.

в природата има доста по-объркани неща в последно време от мобилните и тн
      аз съм за технологиите

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Преглед на мнение
        И, пак в интерес на истината, телефоните са спаднали в пъти като мощности от началото на развитието им - до днес. С което и евентуалното им вредно въздействие също е намаляло, доколкото го е имало, и вече далеч не е като на старите щайги дето им носиш батериите в куфарче...
        Дам, но не пропускаш ли основните излъчватели? Базовите станции са значително повече, отколкото в миналото и излъчват постоянно върху голяма площ, докато мобилните станции излъчват през определен интервал от време и то на ограничено разстояние. Сега където едно време е имало 1 базова станция, се мъдрят поне по 3. На това ако викаш намаляване на излъчваните мощности....
        Така че, намалено е вредното въздействие върху тези, които са в непосредствена близост, а именно ние, докато разговаряме по телефоните си.

Да не говорим за стандартите на какво разстояние от жилищни помещения и под какъв ъгъл да се поставят тези станции и антени, за да се намали "евентуалното" им вредно лъчение върху живущите.

Коментар

Вярно е, пропускам ги Имаш резон за големите антени, а малките телефони не са плашещи вече наистина. Точно това, всъщност, ми е малко непонятно на мен - никой не се сеща да търси кво точно става покрай антените, но всеки се сеща да сложи яйце между две ню-ню телефончета )) Когато (и ако) се появят подробни и потвърдени изследвания за тия именно ситуации, тогава ще си струва да се обсъжда повече. Иначе... кво да му говориш ))
          Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Накратко: (правя уговорката, че ще използвам ясни думи, които да са разбираеми за всички, а не за доктори по физика, математика и медицина)

1) Мобилните предавателни станции се строят съгласно валидни хигиенни норми:
            1.а) Преди да се започне изграждането на станцията се прави Оценка, която се съгласува със съответните служби на ХЕИ;
            1.б) Когато станцията се изгради и активира се прави реално замерване и оценка за "вместимост" в хигиенните стандарти. Чак тогава се дава разрешение за експлоатация

2) Мобилните предавателни станции са на често за да излъчват с по-малка мощност и да осигуряват необходимото покритие. Всеки от нас е бесен когато чуе "няма връзка с този номер" или "network busy"

3) Мобилните предавателни станции разпространяват НЕЙОНИЗИРАЩИ вълни, които по характера си и енергията си сходни със светлината, а не с ЙОНИЗИРАЩИТЕ ЛЪЧЕНИЯ като рентгеновите лъчи. Даже общоприетото понятие е "радиовълни" и "рентгенови лъчи".

4) Съществуват много и всеобхватни НЕЗАВИСИМИ изследвания, които не намират връзка между използването на мобилни телефони и различни патологични отклонения. Ние не живеем единствено в епруветка пълна с радиовълни, а около нас има всевъзможни гадни фактори - цигари, прах, изгорели газове, лекарства, ЕСТЕСТВЕН РАДИАЦИОНЕН ФОН, слънчеви изригвания, некачествени китайски боклуци с канцерогенни съставки ... да продължавам ли? За сведение може да се провери следния линк: http://www.gsmworld.com/using/health/reports.shtml

5) Твърденията, че мобилните оператори си плащат за изграждане на заблудата не е вярно. Колкото и да добре скроена лъжата няма начин да просъществува дълго. За това мобилните оператори инвестират в обективни изследвания с цел да се изгражда вярната стратегия, а не да се градят фалшиви кули, които да се срутят от първия по-опитен физик и адвокат!

Успех!

Т.
            Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнение
              ...А по отношение за предупреждението за C55 - това е похват да се предупреди клиента за всичко и нищо. Нещо като "внимавайте - горещо кафе" в MacDonalds..... Т.
              Или, като оная табела в американските резервати
              "Не яжте жълт сняг"......!!!!!????

Коментар

Първоначално публикуван от GAD Преглед на мнение
                Или, като оная табела в американските резервати
                "Не яжте жълт сняг"......!!!!!????
                Или на пликчетата, в които са юзър гайдовете на лаптопи НР има предупреждение да не си го нахлузваш на главата и да се опитваш да дишаш през него
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X