Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вятърен генератор 20KW,въпрос!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вятърен генератор 20KW,въпрос!

Здравейте интересувам се от вятърните генератори 20KW поради по-достъпната им цена струва ли си инвестицията с цел продажба на електроенергия на дружествата?
    10 евроцента за kWh eлектричество е действащата цена в момента ,а цената на енергията се покачва с около 10% на год!
    Колко процента можем да кажем че ще е средната годишна ефективност на 20kw вятърен генератор според вас? Средно колко ли ток ще произвежда и за колко ли време ще се изплати и ще е на печалба инвестицията ? Много съм зле със сметките признавам си !

От: Вятърен генератор 20KW,въпрос!

Цената на ел. енергия от възобновяеми източници не е 10, а около 40 евроцента, но се покачва значително по-бавно (обещават и да намалява, в някакви моменти). За продаване, в такива мащаби и без "връзки" (разбирай трайно установени корупционни практики в енергетиката) май не си струва разправията, въпреки, че май до 5kW мощност цената е даже още по-висока.

Коментар

Първоначално публикуван от madison Преглед на мнение
      Средно колко ли ток ще произвежда и за колко ли време ще се изплати и ще е на печалба инвестицията ? Много съм зле със сметките признавам си !
      Зависи колко ще духа вятъра. Разполагате ли с някакви замервания?

Доста нормативни документи трябва да се изчетат, паралелно с изчисленията на инвестицията.

Коментар

От техническа гледна точка се слага един малък генератор и се следи колко процента от номиналната мощност е произвел на годишна база. Така се доказва ефективност на мястото за монтиране. От административна гледна точка нещата са страшни. Трябва да минеш през двйсетина гишета и навсякъде гледат какво носиш или кой стои зад тебе. Както казва Ясен "установени корупционни практики" но не само в енергетиката(РИОСВ, еко организации и т.н.).

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Цената на ел. енергия от възобновяеми източници не е 10, а около 40 евроцента, но се покачва значително по-бавно (обещават и да намалява, в някакви моменти). За продаване, в такива мащаби и без "връзки" (разбирай трайно установени корупционни практики в енергетиката) май не си струва разправията, въпреки, че май до 5kW мощност цената е даже още по-висока.
          Грешка! Това е приблизителната цена за енергия от възобновяеми ЕКОЛОГИЧНИ източници. Вятърните генратори са възобновяеми, но НЕ СА екологични и цената е друга (по-ниска). Някъде из форума съм я писал каква е до 5кВт и над 5 кВт... Не ми се търси къде, а и е възможно да има корекция последните месеци.

Обследването не се прави с малък генератор, а със специален прибор. Малкият генератор не може да ти даде най-важните данни. Например дали вятърът е бил постоянен или на пориви. Ако е на пориви ти трябва друг тип генератор, иначе рискуваш да му намалиш експлоатационният период примерно със 70%.
          Последно редактирано от Kamen13; 01-12-10, 23:42.

Коментар

До колкото съм запознат цената на тази зелена енергия е фиксирана до 2015-та година, което ще рече, че ако днес получаваш единица за киловат час, то след 2015 може да получаваш 0.2/квч.Другото, което знам е че получаваш печалбата си първите месеци точно на датата, на която трябва, след това, когато те решат и ако инвестираш чрез заем от банка - олеле майко... Така че не чакай инвестицията да се покрие дори. А освен това, тежко ти ако се получи повреда. Фирмите обслужващи вятърните генератори се броят на пръстите на едната ми ръка а таксите им са велики. По-добре се занимавай с нещо друго.. Успех ти желая..

Коментар

Изследването се прави с поставянето на 30 метрови кули,които имат датчици на 15-тия и на 30-тия метър.Изследването се прави 18-36 месеца.На тези кули има датчици за посока и скорост на вятъра,а долу има специален лоджер,който записва информацията на мемори карта.Такива кули има на много места в България аз съм ходил да вдигам такива кули краи село Попско между Ивайложград и Крумовград,и до село Чал.Кулите се вдигат много лесно със лебедката на джипа.
              0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от Desislavd Преглед на мнение
                До колкото съм запознат цената на тази зелена енергия е фиксирана до 2015-та година, което ще рече, че ако днес получаваш единица за киловат час, то след 2015 може да получаваш 0.2/квч.
                Не е така! Държавата има ангажимент до тази дата да сключва преференциални договори, но продължителността на действието на договора е опомената в самия договор. Тоест ако 2014 г. сключиш договор за 15г., той няма да изтече през 2015г. и ангажимента на държавата си остава. Ама като знам каква ни е държавата... Ще дойде утре някой с купена диплома и ... Подобна инсталация бих си направил единствено за лично ползване. Тоест да се откопча от държавата и нейните "отрочета", а не за да въртя далавера с тях.

Коментар

Първоначално публикуван от Kamen13 Преглед на мнение
                  ... Подобна инсталация бих си направил единствено за лично ползване. Тоест да се откопча от държавата и нейните "отрочета", а не за да въртя далавера с тях.
                  Извън техническата проблематика - Това възможно ли е?
                  Нали природните богатства, ресурси и т. н. са изключителна държавна собственост. Някакви концесии, нещо...
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Мисля ,че няма кой знае какви ограничения стига да си изпълнил определени изисквания за сигурност особено ако си монтирал такава турбина на покрив или много близо до населено място.Имам някакъв спомен ,че ако произвеждаш и продаваш на разпределителното дружество по район от покрива ти на къща или сграда , електричеството което ползваш ти го плащаш на цената на която ти го изкупуват или поне много близко.
                    Оказва се май ,че самоделни турбини или маломощни такива са най ефективни където не е окабелено и реално да си храниш виличката , избивайки данък колиба .... или да плашиш само съседите ...Джорджо няма ли да се намесиш
                    "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
                    "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      Извън техническата проблематика - Това възможно ли е?
                      Нали природните богатства, ресурси и т. н. са изключителна държавна собственост. Някакви концесии, нещо...
                      Абсолютно възможно и технически и юридически и все по-масово напоследък. Е, поне докато не започнат да ни събират данък "слънце", данък "вятър" и данък "въздух за дишане". Разбира се, има си разни изисквания касаещи най-вече отстояния и сервитути. Но принципно, никой не може да ти забрани да си произвеждаш за собствени нужди ток и топла вода от слънцето и вятъра. Предсавяш ли си да сложат акциз на ЕЛКА-та и часовника със слънчева батерия?

Щях да забравя - всъщност част от финансирането (за новостроящ се обект) ще дойде от спестените пари, време и нерви по присъединяване към "кръвопийците"!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X