Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Екологичното самоубийство

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Екологичното самоубийство

    Колега защо трябва човек да е еколог за да знае как да опазва природата. Чувството на отговорност за опазване на околната среда трябва да е дълбоко залегнато в съзнанието на всеки индивид и тогава може да се очакват някакви полужителни резултати. Всеки съзнателен индивид по неписани правила се стреми да подържа чист и неопетнен дома си, но когато става дума за това което е извън нашия дом така наречената заобикаляща ни среда-кучета я яли. Това с подаването на сигнали където трябва е умряла работа. Единствения според мен начин които може да доведе донякакви резултати е публичното порицание/в много развити държави се прилага и то успешно/, но това е приложимо само в развито морално общество. Радетели за чиста и неопетнена природа у нас бол, но само на книга, а в действителност Бай Ганьо вилне е с пълна сила по родните ни простори и твори какви ли не простотий в името на бизнеса и личното АЗ. Съзнанието на българина се събужда когато му отупаш гащите, опразниш джоба и облече пижама на раета.

    Коментар


    • #17
      От: Екологичното самоубийство

      Да посъживим темата - имаме си доста ценни и стойностни такива във форума, за да пускам нова. А пък и материалът е доста свързан точно с тази тема, още повече, че обсъждахме как дадена страна няма да иска да "се зароби", за да е еко-био и пр.:

      "Малкото хималайско кралство Бутан, известно със стремежа към "брутно национално щастие", полага усилия да стане първата страна в света, прехранваща се от "стопроцентово биологично земеделие"... Решимостта на страната да следва по-различен път проличава отново в намерението й до 10 години постепенно да се откаже от прилагането на химикали в земеделието, тъй че основните храни (картофи, жито, плодове) да бъдат стопроцентово биологични... Ако продължим с интензивното земеделие, ще трябва да използваме множество химически вещества, а това е в разрез с будистката ни вяра, изискваща да живеем в хармония с природата..."
      от тук: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5220191
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

      Коментар


      • #18
        От: Екологичното самоубийство

        Хубаво правят, нали си нямат Турция и Гърция да им внасят червеи по доматите и шап и чума по животните.
        Теренът им помага там да се изолират от външни проблеми.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X