Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нищо не връща мъртвите,

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нищо не връща мъртвите,

....но адмирирам адекватното поведение на Великов и защитата му.

http://www.focus-news.net/?id=n1414742

Гледах го току-що по канала. Всеки може да сгреши. Но не всеки ще излезе с достойнство (до колкото е възможно изобщо) от това. Видя ми се променен...

От: Нищо не връща мъртвите,

Да, наистина на всеки може да се случи...
    Май за първи път човек с власт и възможности не ги използва за да избегне наказанието и поемането на отговорност...явно е въпрос на възпитание и съвест. В случая много мъжко и достойно поведение....

Коментар

И как точно я поема тази отговорност?
      В затвора няма да влезе.
      И обезщетението няма да е от неговия джоб.
      ........................
      Иван Маринов
      CRF 250 X
      Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
        Да, наистина на всеки може да се случи...
        Май за първи път човек с власт и възможности не ги използва за да избегне наказанието и поемането на отговорност...явно е въпрос на възпитание и съвест. В случая много мъжко и достойно поведение....
        Цвети, извинявай, ама не виждам никакво поемане на отговорност.
        Ако аз бях причинил такава катастрофа-досега да съм влязъл в затвора за непредумишлено убийство. Пък тоя какво-една година условно...
        А, че се държа добре пред камерата-просто е добър актьор. В случая ползването на връзките "където трябва" е задействано от странични лица, оставащи зад кадър. И на нас ни се дава образа на покаялият се ексминистър...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Цвети, извинявай, ама не виждам никакво поемане на отговорност.
          Ако аз бях причинил такава катастрофа-досега да съм влязъл в затвора за непредумишлено убийство. Пък тоя какво-една година условно...
          А, че се държа добре пред камерата-просто е добър актьор. В случая ползването на връзките "където трябва" е задействано от странични лица, оставащи зад кадър. И на нас ни се дава образа на покаялият се ексминистър...

+ 1. Чувал съм от много хора, че като за политик този е свестен човек. Но тук става дума за конкретно действие, конкретен резултат и конкретна отговорност. И какво? Под чертата виждаме "Довиждане господине, не се притеснявайте и не плачете, но друг път не правете така".

Май в смъртоносните ПТП най-ясно личи двойният аршин на правосъдието.
          Искам България чиста!

Коментар

Поредния престъпник ,който се измъкна без това ,което е заслужил. На това му викат ,,прах в очите на народа,,

Коментар

ЗаКон, за лъвове няма списвана версия при нас.Аршина с двата края се прилага с пълна сила тук.
              Онова пияното русначе се сополивеше пред камерите, този се държал достойно-все действия, които можеха да демонстрират от Софийския централен, ама...

Коментар

Е,какво достойно се бил държал–не е ли същия тоя,който след катастрофата твърдеше,че му било станало лошо и не бил виновен?!
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Всяка година на пътя умират средно по около 1000 души. Никакви присъди няма да ги върнат.
                  Не коментирам справедливостта на присъдата. Нито причините да се стигне до където се е стигнало.
                  Но...
                  Колко признали безусловно вината си има между виновните за тези хиляди жертви?
                  Колко от тях са се отказали завиниги да шьофират?
                  И, не на последно място, колко ефективно осъдени има?
                  Съзнавам, че Великов не е пример за подражание, но не се случва всеки ден хора от неговата черга да си посипят главата с пепел. Без излишни адвокатски въртки за намаляване на наказанието и обезщетението.
                  А че нямало той да ги плаща тези пари, това едва ли е особено важно за близките на убития. На Ставийски му присъдиха по-малко, мисля.

Коментар

Човека е баща на три дъщери.
                    Каквото и говедо да е в бизнеса си, не е възможно да няма угризения за станалото.
                    В момета има възможност да плати обезщетение на семейството (270 000 лева) - това ще го отърве от решетките.
                    И така би било правилно, ако плати обаче ...
                    Ей тука ще си проличи колко човек е всъщност, че аз имама някой съмнения дали може да извади такъв ресурс в това време.
                    Фирмата му се занимава на 100% с обществени поръчки - нищо чудно да го е закъсал яко. А 140 000 евро кеш не са малка сума...

Коментар

Защо коментирате инцидент, който не е ясно обяснен? Какво точно е станало? Какви са фактите около катастрофата? Думата "непредпазливост" е прекалено обща - нека конкретизираме малко. Непредпазливост защото е отнел предимство? Непредпазливост защото е карал "с несъобразена за пътната обстановка скорост" въпреки, че е бил вътре в ограничението? Непредпазливост защото е направил какво?

И след като се изясни този въпрос - нека тогава да съдим дали е използвал връзките си, дали обезщетението е много или малко. Защото правилно казаха по-горе други хора - на всеки може да се случи да убие човек на пътя. Въпросът, от който зависи присъдата, е как!

Коментар

Не е карал с "несъобразена" скорост - с превишена скорост е бил и е изпреварвал на забранено за такава маневра място.
                        По "непредпазливост" е, защото не е умишлено...
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

A ако не беше депутат ами Иван Иванов от Младост 2 нали изобщо нямаше да сме чули за този случай.
                          Трагедията е голяма и за двете страни! Всички сме правили опасни маневри и дори изпреварвания, и сме се увличали я от скорост я от адреналина. Доста пъти вече съм го казвал и пак повтарям какво ми каза инструктора във военната автомобилна школа на времето " Момчета като се качвате зад волана вие не карате кола а МАШИНА ЗА УБИВАНЕ , не го забравяйте!
                          Важното според мен в случая е че се е стигнало до присъда , не е продължило с безкрайни съдебни дела които биха били огромна тежест и за двете страни.
                          Според мен проблема не е в това глобата или присъдата да са огромни , а в това да са неизбежни за който и да е !
                          088455338две
                          "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                          Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                            В момета има възможност да плати обезщетение на семейството (270 000 лева) - това ще го отърве от решетките.
                            И така би било правилно, ако плати обаче ...
                            Не съм съгласен.Ти би ли продал своя живот,или живота на най-близките си за някаква сума пари?!
                            Искаш да кажеш,че ако си достатъчно богат,можеш да убиваш безнаказано?
                            Или искаш да кажеш,че аз като не съм богат,ще трябва да лежа в затвора,а той като е богат не трябва?
                            И още повече,обезщетенията са дело на застрахователите–за потърпевшите няма значение кой точно ще им ги изплати.
                            Да,има резон,добрите хора да не се наказват строго,защото така или иначе си ги гризе съвеста.Но ефективните присъди имат за цел и да възпитават обществото,а не само провинилия се.Иначе кой ще има страх от Закона–само бедните ли?!
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                              ...Искаш да кажеш,че ако си достатъчно богат,можеш да убиваш безнаказано?
                              Близките на загиналия са завели граждански иск за 400 000 лева - на толкова са оценили загубата си.
                              Предполагам, че са можели да настояват за смъртна присъде и нито лев обезщетение...
                              Аз съм баща и всеки ден съм зад волана... това може да се случи на всеки ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X