Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е най-добрият град за живеене в България?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой е най-добрият град за живеене в България?

АПРИЛЦИ
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Хи-хи. От три събрани села, трудно става град!

Коментар

За живеене Троян си е добре виж тук http://troyantour.com/ , но за бизнес и работа е малък град.

Коментар

А по какви критерий се оценява?
          Иначе си е индивидуално,който си живее добре,си живее добре и във Варна и в София и в Пловдив...и къде ли не.
          А това дали си добре или зле,си е въпрос на вътрешна нагласа–просякът на улицата може да се чувства по-добре живеещ от милионерът в лъскавата кола.(хипотетично)
          Изобщо това е въпрос с анкетен характер,а и може да се разглежда от различни аспекти.Например едната страна е,дали хората са доволни от живота си в съответния град,а друга е,дали са налице обективни фактори за добър живот.Двете неща обикновенно имат връзка по между си,но не са с точно определена зависимост–демек, в готин град с кофти хора,недоволните могат да са повече отколкото в по-"лош" град,но с по-готини хора–нищо не може да се каже,без разните социологически проучвания и т.п.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Айде сега да класираме несубективно.
            Официално - политически, социални и икономически условия. В добавка - транспорт и услуги. Накрая - еко условия.
            При тези критерии, в класацията, няма как да има български град!
            Та колегите със селата са прави...
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Най-добър град за живеене? Ако е за живеене, и за най-добър, "град" просто не ми се връзва. По условие има изискване за минимален беой "гаждани", който е на порядъци по-голям от броя съседи с които бих си делил кея на някое езеро в Аляска
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Аз съмот Плевен, затова ще го изключа. Обикалял съм доста и имам мнение за много от градовете. София - голяма лудница, мръсотия, много от постройките в представителната част на града нямат и лепеж(някога са имали но е изпопадал и само малки парчета напомнят за него), да паркираш някаде си е жив късмет. Общо взето това са недостатъците на наща сива столица. Предимства - ако обича човек да се забавлява това е града, за икономическия стандарт няма смисъл да се говори и сравнява с други градове.
                Варна - лично за мен приказките за Варна са в повече от това което е реално града. Лудницата там също е на ниво, но по икономически стандарт е доста зад София, та от двата вариянта столицата е по-добрия избор.
                Пловдив - нямам преки впечатления, ходил съм най-много за 2 дена и непознавам града.
                Русе - живял съм 4 години там (РУ "Ангел Кънчев"), доста празен град за размера си, въпреки няколко големи работещи предприятия икономиката му и намирането на свястна работа не е на ниво, и най-впечатляващия недостатък за мен е .... голяма скука е там в сравнение с другите градове от този калибър. Иначе за пътна настилка и чистота небеше лошо поне за периода в който съм бил там 2000-2004г.
                Стара Загора - в тоя град всичко според мен е умерено и хората с които съм имал контакт са доста свестни, определено тои трябва да е в челните места.
                А според една класация на същата тема в челните места беше и Севлиево, но според мен става ако човек търси спокойствие, работа, и веднага след работа да си ляга .
                Аз бих живял в С.Загора, Варна и при необходимост от финанси в София, но за столицата трябват сериозни аргументи да отида там, просто съм любител на спокойствието, даже в Плевен лудницата понякога ми е в повече. Въпреки, че идеалният варянт е някое селце с красива природа в голяма близост до град с развита икономика.

Коментар

След три дни на трактора, когато влезна в София, се чувствам като във Вегас, така че ти гарантирам
                  че хармонията ти ще се превърне във вопиюща нужда от населено място...

Периода ще пропорционален на степента на щетите на нервната ти система, но няма да е повече от месец...

Така или иначе, дотук се вижда един ясно изразен факт - българина не обича да се мести!

Аз съм в същата група и ми е много странно как може да си натовариш багажа и да се преместиш в друг щат, ей така, за да смениш обстановката!

Явно тия хора не разбират, че новата среда ще ти коства толкова много ресурс /от емоционален до финансов/, че само адаптацията - т.е. да се изравниш с другите, ще ти "скъса" няколко години от живота..

В махалата ме знаят и котките, а във Варна ще съм някакъв софиянец и и ще ми трябват нови 40 годинки, за да се опознаем!

Какви инфраструктури, какви стандарти?! Преведете си песента на Армстронг - " Итс а уандърфул уърлд" и ето ти най-добрия стандарт за живот!

Коментар

А как си обясняваш феномена "Отивам на почивка"

Аз още не съм чул някой да ожида да си почива там, където му е "най-доброто място за живеене" - сиреч по местата и улиците, където и без друго му се налага да бъде през по-голяма част от живота си
                    И да, не сме мобилни, поне не колкото ни се иска. Но причините не са в харесваното място, а в нуждата от нещо да живееш
                    Та и аз така - приемам, че живея в най-добрия град, който ми е възможен в този момент

Коментар

Първоначално публикуван от vetsi71 Преглед на мнение
                      Аз се чувствам най-комфортно във ВАРНА!!!!!!!!!!!!
                      Как Варна бе хора. Вие другаде живяли ли сте? Аз в стечение на обстоятелствата уча във Варна и съответно през учебно време живея там и нямам търпение да дойде края на седмицата за да се махна. Направо ме задушава този град с тези тесни разбити улички и наспрени плътно една до друга коли и блоковете и кооперации на най-много 5 метра един от друг и още и още дразнещи и изнервящи неща. Със сигурност не са София и Варна! Някой от средно големите с прилична икономика и работни места.
                      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                      Телефон - в профила!

Коментар

Дай идея тогава!?

Ама за живеене, не за учене или купонясване!

Коментар

Шумен, Стара Загора, Велико Търново и така на татък но не и мравуняци като Варна и София. Те са подходящи и за всичко друго но не и да живееш там.
                          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Re: От: Кой е най-добрият град за живеене в България?

Аз като един истински шоп с удоволствие бих се преместил да живея в Сопот

Всичко близко, неприлично спокойствие, ниски цени, планина, чудесни хора а и ракията си я бива абе... всичко

Ето и една история:

Августов вторник, по главната в Сопот си вървят дете и видимо дядо му.
                            - Дядо, дядо - заприказва детето - пуснах си нов интернет вкъщи (София). Сега свалям филми 2 пъти по бързо.
                            - Е... за къде бързаш - почудил се дядото на глас.

Мисля, че хората оставят спокойствието и душевният мир на второ място след парите... шанс.
                            Една мравка може да носи 10 пъти теглото си.
                            Един велосипед също.

Коментар

Имаше в един амерички филм...Като дойдохме тук тревата беше до корема на конете.....Това беше нашето место.......Разбра ли .......
                              К мирной жизни не пригоден.
                              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Със сигурност най-добрия град за живеене не е нито София нито Варна,София с кола до кола а Варна с дупка до дупка няма как да се класират.За живеене стават по-малките градчета и дори селата,големите градове са само за работа и то ако я намериш,и после с парите които изкараш (ако ти стигнат) отиваш да живееш някъде на спокойствие ако не ти стигнат си оставаш до края на живота си в лудницата (града).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X