Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е най-добрият град за живеене в България?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой е най-добрият град за живеене в България?

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
    Отговор на въпроса ще можем да намерим след като си отговорим на въпроса коя жена е най -хубавата ?
    А, тук нещата са на обратно май .....-шегичка....или пък не...

Дай боже всеки му да живее в любимия си град, с любимите си хора ! И не забравяйте,че всичко това зависи и от нас самите.
    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

За да кажем кой е най - добрия град за живеене мисля, че е необходимо да познаваме добре и другите градове в страната. Не само да сме минавали през тях. Необходимо е да поостанеш в един град, да поопознаеш хората там, да усетиш атмосферата...
      Аз съм пътувал и пътувам доста из България. Прекарвал съм поне по седмица до 10 дни във всички по - големи градове и пак не мога да дам еднозначен отговор.
      Зависи кой какво търси в един град.
      Аз например живея в Плевен, но работя предимно в София и в страната.

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл
        Защото Бургас е по-близо до Несебър
        А Несебър е едно приятно местенце Как ми се ходи там....
        Повечето хора говорят за справедливост само когато се отнася до тях и забравят за нея, когато се отнася за други....

Коментар

Аз гласувам за Ботевград.
          На 50 км от София по магистрала (точно 1ч до всяка точка вътре в София, по което и да е време) - около 7 - 8 сфетофара е до жълтите павета - кеф ти театър, кеф ти опера, кеф ти молове, кеф ти Метро, кеф ти Софийска лудница.
          Чисто, тихо, хубаво, поддържано, има работа, има бизнес, има пари, има спорт, има планина, има язовири, има голф, има дискотеки, има си Пени Маркет, скоро и Кауфланд ще си има, има и студенти/ки ... абе, всичко си има...

...забравих - и писта за мотокрос си има вече...

Коментар

Аз живях до 29 годишна възраст в София, след което, по стечение на обстоятелствата, се преместих в Бургас. В началото градът ми изглеждаше подтискащо малък. Но не след дълго мнението ми се промени и това започна да ми изглежда като предимство. Признавам си, Бургас ми влезе под кожата. Преди време, работата ми се нареди така, че имах възможност отново да се върна да работя в София, за повече пари. Тогава си дадох сметка, че не искам. Въпреки, че е мой роден град и като такъв ме свързват много неща с него, никак не ми се искаше да заменя морето, зеленината, красивите околни морски градчета, безгрижието на града като цяло, с лудницата, мръсотията, теснотията, нервността на живота в София. Да, в София се изкарват повече пари. Ако това е главният и единствен критерий за оценка, но тогава за България, София е № 1. Но ако нещата се погледнат по-комплексно, то тя би била много назад в класацията. На практика и в Бургас може да имаш добра работа и добро заплащане, без да трябва ти да плащаш за това с нервите си. Като си направя сметката, излиза, че всеки ден имам поне по 2 часа повече лично време, което в София минаваше в придвижване до работа и обратно, а това
            не е никак малко. Единственото, което много му куца на този иначе прекрасен морски град, е медицинското обслужване. Направо не е истина за какъв мързел и некомпетентност става въпрос! Но това май е друга тема.

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
              Аз гласувам за Ботевград.
              На 50 км от София по магистрала (точно 1ч до всяка точка вътре в София, по което и да е време) - около 7 - 8 сфетофара е до жълтите павета - кеф ти театър, кеф ти опера, кеф ти молове, кеф ти Метро, кеф ти Софийска лудница.
              Чисто, тихо, хубаво, поддържано, има работа, има бизнес, има пари, има спорт, има планина, има язовири, има голф, има дискотеки, има си Пени Маркет, скоро и Кауфланд ще си има, има и студенти/ки ... абе, всичко си има...

...забравих - и писта за мотокрос си има вече...
              Ха, мчи то звучи екстра бе. Май трябва да спретнем една комисия по класирането и да дойдем, да видим на място.
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Няма по-хубави хора от тези в Габрово! С 2 ръце съм "За този град!"...
                На второ място - Варна...
                После се местя по южното Черноморие от Царево на долу - и там хората са уникално добри...

Иначе - стойте далеко от Плевен. Тука израстнах и живея и не ми харесва НИЩО.
                Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                  Ха, мчи то звучи екстра бе. Май трябва да спретнем една комисия по класирането и да дойдем, да видим на място.
                  ... и освен магистралата до София - има и три малко оф-роуд прохода за достъп до Южна България ...

... и вилна зона има ...

... а, и каки на международния път към Видин има ...

Абе всичко си има - наистина ...

http://forum.offroad-bulgaria.com/ar...p/t-52788.html
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от vlageo; 10-06-10, 16:37.

Коментар

И на мен Виена(както е написал някой по-напред в темата) ми заприлича на София,както и старата част на Белград(много красив град,особено вливанета на Сава в Дунав),което най-вероятно се дължи на едни и същите архитекти ,които са творили по онова време.Означава и също ,че и София може да е супер красив и чист град.Проблема е ,че градът се напълни с хора,които не го обичат и не се чувстват негови жители(софианци).Защото според мен щом си изкарваш хляба в един град,децата ти учат в него-той е твоят и няма значение къде си роден.Иначе най-лесно е :в София е много гадно ,ама седя там зарди икономически причини(някои повече от 10г)...т.е. харесвам много места ,но гласувам за града в който живея-София.
                    Поздрави

Коментар

Много обичам София, но ме уморява и затова предпочетох да виждам през прозореца си това:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:048.jpg
Прегледи:1
Размер:167.8 КБ
ID:5184627
                      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                      ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                        Шумен, Стара Загора, Велико Търново и така на татък но не и мравуняци като Варна и София. Те са подходящи и за всичко друго но не и да живееш там.
                        Така де. Точно зарад туй всичко живо натам драпа.
                        Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                        Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                          Така де. Точно зарад туй всичко живо натам драпа.
                          Това се дължи на това, че там има повече работа и по-добри заплати. 90% от бизнеса в България е съсредоточен в 2-3 града което е голяма простотия и обрича на ниски заплати и безработица много градове.
                          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                            Това се дължи на това, че там има повече работа и по-добри заплати. 90% от бизнеса в България е съсредоточен в 2-3 града което е голяма простотия и обрича на ниски заплати и безработица много градове.
                            Верно? Интересна работа ........... А по морето що да видиш - хасковски Ферари-та, старозагорски Бентли-та. Хората по провинцията направо живи да ги оревеш. Аз тук по Шанз Елизе не съм виждал толкова безумни коли, колкото в Стара Загора.
                            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

София не е лоша. Има си квартали и квартали като малки градове в града. Който както и където иска може да живее. Кеф ти на Витоша (в София), кеф ти в Банкя или Бистрица... Има и лудница за тези, които не обичат никога да са съвсем сами. Има си и дупки по улиците като за офроуд... Айде де! Къде другаде ще си намерим офроуд град за живеене?
                              ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                              СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Всеки ден ходя при различни клиенти из София и да ви кажа, не повече от 10% са родените тук. Та, питам се аз, защо като всички реват колко гадно и мизерно е тука, драпат със зъби и нокти, теглят безумни заеми за жилища или плащат 200-300 евро наеми, а не си ходят по прекрасните градчета? Не е само до пари, защото с 800-1000 лева в София можеш да си позволиш толкова, колкото с 400-500 в Берковица, да речем, даже може и по-добре материално да си. Качеството на живот е комплексна оценка-работа, заплащане, училища, болници, развлечения, инфраструктура, магазини и т.н. Ако трябва за 2 гайки да пътувам 50 км в едната посока и я намерил, я не, а на другия ден ми потрябват шайби или пирони, пък трябва да пътувам 50 км в другата посока, ако децата ми всеки ден трябва да бъхтят по 50 км за да идат до гимназията, да му е..а и рахатлъка на малкия град. Хубаво ми е на такива места, ама да ида за 1-2 седмици, колкото да се напия 2-3 пъти на теферич и да се наспя. После, не ме свърта. Та за мен София води класацията и Бургас ми е на второ място, може би и Русе. Варна и Пловдив не ме кефят особено.
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X