Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е най-добрият град за живеене в България?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой е най-добрият град за живеене в България?

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
    На мен също все повече ми омръзва, но и аз тайничко се радвам Макар че се чудя на кое се радвам ... на супер готините ни улици ли, на чистите ни улици и тротоари ли, на високите ни данъци ли, на кое и аз не знам.Събраха листата по улиците на купчинки, оставиха ги така и сега като задуха вятър паднаха още листа, купчинките се разпръснаха и само един дъжд ни дели от масови катастрофи по улиците (както се беше случило преди 2-3 седмици пред Общината и на Червения площад).

В началото на темата писах защо са високи данъците и има дупки..........................ЗАЩОТО ПРИШЪЛЦИТЕ ДАНЪЦИ НЕ ПЛАЩАТ!!!! Нито пътни, нито сметни НИКАКВИ!! Тези които дават жилища под наем не декларират доход от това си начинание!! Дереджето в София е същото, но там крадците са повече
    --------------------------------------------------
    [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
    [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
      В началото на темата писах защо са високи данъците и има дупки..........................ЗАЩОТО ПРИШЪЛЦИТЕ ДАНЪЦИ НЕ ПЛАЩАТ!!!! Нито пътни, нито сметни НИКАКВИ!! Тези които дават жилища под наем не декларират доход от това си начинание!! Дереджето в София е същото, но там крадците са повече
      Май не е съвсем по темата, но: Какви по-точно данъци не плащат!
      Какви по-специално данъци се очакват от т. нар. "пришълци". "Сметните" данъци, най-вероятно са такса смет, тя се плаща за конкретен имот, чийто и да е имота, който и да му плаща данъците и таксите, те влизат в бюджета на съответната община. Какви други данъци се очакват от наемни работници (подавляващото мнозинство от въпросните) - те обикновено си харчат целия доход, всичко е оборот на местни търговци, цялото ДДС и каквото още може да сетиш. Единствено остава данъка върху собственост на автомобил (това сигурно са тези "пътни"). Става въпрос за по-малко от сто лева в масовия случай, а и до няколко месеца (след "нашествието") автомобилите се сменят и са вече с местна регистрация.
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
        Май не е съвсем по темата, но: Какви по-точно данъци не плащат!
        Какви по-специално данъци се очакват от т. нар. "пришълци". "Сметните" данъци, най-вероятно са такса смет, тя се плаща за конкретен имот, чийто и да е имота, който и да му плаща данъците и таксите, те влизат в бюджета на съответната община. Какви други данъци се очакват от наемни работници (подавляващото мнозинство от въпросните) - те обикновено си харчат целия доход, всичко е оборот на местни търговци, цялото ДДС и каквото още може да сетиш. Единствено остава данъка върху собственост на автомобил (това сигурно са тези "пътни"). Става въпрос за по-малко от сто лева в масовия случай, а и до няколко месеца (след "нашествието") автомобилите се сменят и са вече с местна регистрация.
        Пътни значи Пътен данък каъвто има във всеки град или ти току що кацаш? И при условие, че при 400к регистрирани жители на ден се консумират 420к хляба, можеш съвсем сам да сметнеш колко данъци се губят! Автомобилите които не са с регистрация "В" са над 100к, 100000 автомобила средно по 120лв са 12ккк лева..... така можеби ти е по-ясно? 12ккк лева струват трите нови булеварда направени тази година+европари....можеха да бъдат 6 вместо 3!!

Нищо не се сменя .....като спра на кръстовището и се огледам и си мисля да не би случайно да съм в Добрич, Шумен, Силистра, Търново, Габрово и където се сетиш още.
        Последно редактирано от Николай Шиваров; 09-11-10, 22:37.

[/FONT]

Коментар

Пътни значи Пътен данък каъвто има във всеки град или ти току що кацаш? И при условие, че при 400к регистрирани жители на ден се консумират 420к хляба, можеш съвсем сам да сметнеш колко данъци се губят! Автомобилите които не са с регистрация "В" са над 100к, 100000 автомобила средно по 120лв са 12ккк лева..... така можеби ти е по-ясно? 12ккк лева струват трите нови булеварда направени тази година+европари....можеха да бъдат 6 вместо 3!!

Нищо не се сменя .....като спра на кръстовището и се огледам и си мисля да не би случайно да съм в Добрич, Шумен, Силистра, Търново, Габрово и където се сетиш още.
          Нали не го мислиш на сериозно това,което си писал!Огледай се малко по-навътре,не в "пришълците" и техните коли.Ииии "пътен данък" отдавна няма.Данъка за колите е към общината,а от там всички пари които плащаме знаеш ли къде и как отиват...едва ли.Или се радваш,че нашия град е най-хубав за живеене,защото имаме най-скъпите палми примерно...

Коментар

Пътен данък в тази държава не съществува от около пет години (а и когато го имаше, той не се плащаше за който и да е град). Май аз трябва да питам дали "току що кацаш" (а като че ли си и в транспортния бизнес при това). Винетките нямат общо с общинските бюджети. От повечето продаден хляб има само повече ползи (със съответните отчисления в "местните" общински бюджети). Повечето от автомобилите не са с варненска регистрация, всъщност, мисля повече от сто хиляди...
            Добричка, шуменска, силистренска и т. н. регистрации можеш да видиш и в Париж - и какво от това!
            Последно редактирано от davc; 10-11-10, 00:46.

Коментар

Пътен данък в тази държава не съществува от около пет години. Май аз трябва да питам дали "току що кацаш" (а като че ли си и в транспортния бизнес при това). Винетките нямат общо с общинските бюджети. От повечето продаден хляб има само повече ползи (със съответните отчисления в "местните" общински бюджети). Повечето от автомобилите не са с варненска регистрация, всъщност, мисля повече от сто хиляди...
              Добричка, шуменска, силистренска и т. н. регистрации можеш да видиш и в Париж - и какво от това!
              nvm!! http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=53864&page=1 , http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=55561&page=5 има и други подобни ....... просто не ми се спори с тдф!

Значи ти плащаш винетка и с нея караш само градско и искаш да няма дупки по пътя.....БРАВО!!!!
              Последно редактирано от Николай Шиваров; 09-11-10, 23:06.

[/FONT]

Коментар

Чакай да изясним сега нещо важно!Понятие "Пътен данък" има само в разговорния език,винетката също е вид такъв.Единствения данък за МПС е същия,като за имот.Плащаш си на "Кирчо" и за къщата и за колата и за жената и за децата и накрая той решава за булевард ли ще ги дава,за кърпеж на дупки ли,за детска площадка ли - но винаги ги взимат определени хорица...ок.Схемата е отработена ехеее....вече колко мандата станаха...

Коментар

nvm!! http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=53864&page=1 , http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=55561&page=5 има и други подобни ....... просто не ми се спори с тдф!

Значи ти плащаш винетка и с нея караш само градско и искаш да няма дупки по пътя.....БРАВО!!!!

Аз си плащам винетка и с нея карам навсякъде... такъв е регламента в национален мащаб (даже, ако говориш само за "градско" - тя не ми е и необходима). Не намирам за нужно да чета целите теми от предоставените от теб връзки, но ми беше достатъчно,че в заглавното мнение на първата, става въпрос за четири цяло и два литра - нали не твърдиш, че това е масов автомобил (особено в средите на визираните "пришълци")!

П. П. Какво значи: "тдф" и "nvm"?!
                  Последно редактирано от davc; 10-11-10, 00:53.

Коментар

Аз си плащам винетка и с нея карам навсякъде... такъв е регламента в национален мащаб (даже, ако говориш само за "градско" - тя не ми е и необходима). Не намирам за нужно да чета целите теми от предоставените от теб връзки, но ми беше достатъчно,че в заглавното мнение на първата, става въпрос за четири цяло и два литра - нали не твърдиш, че това е масов автомобил (особено в средите на визираните "пришълци")!

П. П. Какво значи: "тдф" и "nvm"?!
                    Влез на сайта на Община Варна регистрирай се, и чети. Относно 4.2тд от първата тема е така, не е масов, масово е друго първо се говори а после се чете (виж и другата тема, нали се сещаш, че на 5 водки трудно ще ти намеря отбрано четиво) а там иде реч за това, че колега е платил за Хонда ЦРВ (масова кола) 234лв. данък в София във Варна данъка можеби ще е около 280.00лв. За това пиша "средно"....ето ти и друг пример:

Жената за Яриса плаща 26лв.
                    Аз за Лексуса 545лв. или средно за двата курника 285.50лв.

А "пришълците" са от всякакъв сой, дали бачкери с раздрънкани Опели без зимни гуми за сезона....правят по 5 километра задръствания защото не могат да тръгнат................Другия вид са Добружански катили току що продали житото и сега са на опашка в БалканСтар и утре като си вземат колите почват едни скоростни етапи ум да ти зайде и естествено невероятни катастрофи....... толкова смешни няма и в YOUTUBE .
                    Мой приятел "пришълец" от Търновска околия горд собственик на хлебозавод кара Q7 W12 дизелак ама той пък друг катил плаща данък и застраховки в Германия.

Надявам се вече разбра кой, как и на кого плаща, как и защо караме по дупките и като си направиш кратка ретроспекция и я сравниш с настоящето съм сигурен, че скоро няма да се оправим
                    Последно редактирано от Николай Шиваров; 10-11-10, 08:55.

[/FONT]

Коментар

Е...все пак - най - хубавия град за живеене Във времето и държавицата, в която живеем, не мислите ли, че подобни анкети и категоризации са абсурдни?!
                      В българският език няма дума, която в множествено число завършва на Й

Коментар

Съгласна съм че Варна е най красивият град,(може и да съм пристрастна признавам си) И да ви кажа преди години пак си беше така. Варненци си обичаме града, и много по трудно взимаме решение да живеем на друго място. Щерките ми от 5 години работят в София, и двете имат хубава работа,добра заплата, и хубава кола, но все към Варна ги тегли, а Издигането в профисионално отношение в София е по бързо и когато покажеш качества и способности, те отценяват,може би затова столицата е по предпочитана.
                        И все пак Варна си е Варна
                        Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Влез на сайта на Община Варна регистрирай се, и чети. Относно 4.2тд от първата тема е така, не е масов, масово е друго първо се говори а после се чете (виж и другата тема, нали се сещаш, че на 5 водки трудно ще ти намеря отбрано четиво) а там иде реч за това, че колега е платил за Хонда ЦРВ (масова кола) 234лв. данък в София във Варна данъка можеби ще е около 280.00лв. За това пиша "средно"....ето ти и друг пример:

Жената за Яриса плаща 26лв.
                          Аз за Лексуса 545лв. или средно за двата курника 285.50лв.

А "пришълците" са от всякакъв сой, дали бачкери с раздрънкани Опели без зимни гуми за сезона....правят по 5 километра задръствания защото не могат да тръгнат................Другия вид са Добружански катили току що продали житото и сега са на опашка в БалканСтар и утре като си вземат колите почват едни скоростни етапи ум да ти зайде и естествено невероятни катастрофи....... толкова смешни няма и в YOUTUBE .
                          Мой приятел "пришълец" от Търновска околия горд собственик на хлебозавод кара Q7 W12 дизелак ама той пък друг катил плаща данък и застраховки в Германия.

Надявам се вече разбра кой, как и на кого плаща, как и защо караме по дупките и като си направиш кратка ретроспекция и я сравниш с настоящето съм сигурен, че скоро няма да се оправим

Този с хлебозавода и Q-то, на колко души "горди кореняци" дава препитание! Колко данъци плаща в общината - и като резултат от дейността си, и като налози в/у имоти? Петстотинте (или хиляда) лева, данък на Q-то само не достигат за дупките по улиците...

Коментар

Първоначално публикуван от Gallka Преглед на мнение
                            Още преди много години местното население беше около 70 000 жители.
                            ...това със свинекомплекса или без него?
                            И колко се изнизаха за това време в чужбина, в София и по околните села?
                            Мисля, че в момента няма 70 000 човека, даже и със студентите...

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                              Аман? Доколко градове са Ивайловград, Крумовград, Димитровград, Благоевград, Момчилград, Симеоновград, Тополовград.....те могат ли да се мерят с ГРАДОВЕТЕ по история, архитектура, инфраструктура......просто не ми се спори. Знаеш ли, колко "градове" има в България, само, за да може всички да се наричат "граждани" ? Съвсем заслужено на първо място е Варна, просто в сравнение с Благоевград.....пфу.
                              ...е стига де. Благоевград, Разград, Ботевград, Димитровград, даже Велинград са си градове - не само като административно определение, а просто си имат история (като предпоследния е създаден като такъв от зелена поляна, а последния - от обединението на три села).
                              Тополовград, Симеоновград, Крумовград, Момчилград, също съвсем спокойно си минават за малки градчета - няма нищо лошо в малките градове. Даже напротив...
                              Вие като си имате там около Вас кв. Владиславово, Аксаково и Виница - те част от Варна ли са? Хората там да не би да не се пишат Варненци...

Виж за Триград - не знам вече...

Коментар

Логично е всеки да харесва най-много именно градът, в който живее...Това, че всеки втори иска да е софиянец автоматично дава отговор на въпроса в темата...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X