Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Централна Азия - Дискусия с Д-р Румяна Чукова

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Централна Азия - Дискусия с Д-р Румяна Чукова

    На 23 юни (четвъртък) от 19 ч историкът д-р Румяна Чукова ще направи политически, исторически и културен преглед на държавите от Централна Азия.

    Място: Бул В. Левски 57 - Фотосинтезис.
    Тема на разговора: В земята на “становете” – една по-малко позната част от планетата, цял нов свят. Какво знаем за държавите от Централна Азия - Киргизстан, Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан?

    Каним ви на любопитна дискусия в пресечната точка на теория и практика по отношение на процесите, случващи се държавите в Централна Азия - една по-малко позната част от планетата, често наричана земята на “становете”…

    Д-р Румяна Чукова е научен сътрудник в Института по история, БАН. Завършила е история в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, с втора специалност „Философия“. Професионалният й интерес е насочен в областите нова и най-нова обща история, теория на нацията и национализма, история на Централна Азия, Балканска история, историография. Автор е на монографиите “Нация и национализъм в българската история”, “Проблемът Изток-Запад. Превъплъщения в ново и най-ново време” и “Централна Азия: Трансформации на идентичността”.

    ______2
    Е = MZ

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X