Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Жилищни измамници-станах жертва.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Жилищни измамници-станах жертва.

    Здравейте колеги.
    След предварителна молба за разрешение към администраторите на форума за публикуване, искам да привлека Вашето внимание към една неприятна ситуация, в която изпаднах.
    Става въпрос за следното:Пореден случай на жертва на жилищна мафия, в случая лично аз.
    Поради различни обстоятелства бях принуден да прибегна до осъществяване на долуописаната сделка.
    Приблизителна дата на първа среща и договорка между ***/продавач/ и Христо Маринов Василев /купувач/ - 01.04 2010г.
    Продавача редовно публикува обяви в централните всекидневници за изкупуване на идеални части и спорни имоти.
    Продавача предлага на купувача една втора идеална част от апартамент, собственост на продавача, за предварителна сума 16 000 бг лева. След натиск от страна на купувача, сумата е редуцирана на 10 000 бг лева.
    Купувача приема да извърши всички необходими мерки по осъществяване на сделката, вкл. И разходите за своя сметка.
    След няколко дена / на 09.04.2010г, петък/ Василев ми назначава среща на която ме пита дали ми е известно за някакви възбрани върху имота, дължими данъци към община и т.н.
    Отговорих, че доколкото ми е известно, освен данък за предходната и текущата година, няма тежести върху имота.
    Василев пое ангажимента да провери и да приготви предварителен договор за покупко-продажба с капариране на 2000 бг лева.
    След няколко часа ми се обажда по телефона и предлага да сменим сумата на 6000 бг лева с условие да сключим предварителният договор веднага/приблизителен час на обаждането-16.10- 16.30/
    След появяването ми в офиса му, Василев ми предлага предварителен договор за покупко-продажба в присъствието на свидетели-негови служители.
    След разписването от моя страна, вместо очакваното договорено и надлежно описано в договора капаро, ми се предоставя разпечатка, от която става ясно, че върху идеалната част, владяна от мен, има наложена възбрана по изпълнително дело от СГ Банк. Става въпрос за потребителски заем, със разсрочени и предоговорени от мен вноски.
    До този момент НЯМАХ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПРЕДСТАВА за съществуването на този запор. Направи ми впечатление, че на разпечатката имаше дата от деня-09.04.2010. и час, 10-15 минути преди Василев да ми се обади и да ме извика в офиса.
    На въпроса ми защо, след като вече е знаел за възбраната, ме кара да направим предварителен договор, Василев отвърна, че не е моя работа, а по-добре да ми дава 1000-1200 лева на ръка и в понеделник да съм в Добрич при посоченият от него нотариус за прехвърляне на имота. Отговорих му, че това няма да стане при тези обстоятелства и предложих с капарото да платя задължението, което към 09.04. 2010 възлизаше на 4200 лева.
    Василев отказа, и заяви, че се отказва от сделката изобщо. На молбата ми да унищожи неговото копие от предварителният договор, той отговори, че този договор няма никаква стойност и да не съм се тревожел. Щял да помисли за новата ситуация и да ми се обади в понеделник, което той не направи.
    На 13 или 14 04.2010 му се обадих контролно и Василев заяви, че ОКОНЧАТЕЛНО се отказва от сделката.
    През това време се срещнах със съдия-изпълнителя, наложил запора и договорихме как да го покрия.
    След около месец получих известие от Добрички Районен Съд, че е завел иск срещу мен, въз основа на същият предварителен договор, с обяснението, че на 14.04. не съм се явил при нотариуса за изповядване на сделката.
    Поради липса на средства не предприех никакви юридически мерки до края на 2010.
    След смърта на баща ми се преместих в София и се срещнах с Василев в началото на 2011. Заявих му, че ще подам жалба в полицията, ако не оттегли иска. Василев ми отговори, че няма нужда, че можело да се разберем.Завел иска, само защото искал да е сигурен,че ще спазя моята част от сделката!!! Когато го попитах какво става със дължимата сума по договора-6000лв, отговори, че трябвало да мине делото.
    На 28.02.2011 излезе решението на Добрички Районен Съд-решение н 16, том 3, стр.21-22 , в което, предвид обстоятелствата, представени от Василев, съм осъден да му прехвърля имота, СЛЕД КАТО ЗАПЛАТИ и остатъка от договорената сума-4000 лева/ А ВСЪЩНОСТ НЕ МИ Е ПЛАТИЛ НИЩО.
    От мига, в който взех решението, Василев продължава да ме мами и да протака без да плати.
    Протака и лъже за датата, в която ще приключим сделката и ще ми изплати 4200 лева, след като останалите 5000 лева са изплатени на наложилият запор на имота съдия-изпълнител.
    Днес, 14.04. 2011 се състоя поредната ни среща. На моите настоятелни въпроси кога ще ми преведе парите по сметака, ми бе отговорено-“когато искам, тогава ще ти ги преведа, а може и да не ги’
    Това ме накара да го нарека лъжец, при което негов служител/ един от “свидетелите” на предварителният договор/ посегна и ме удари.
    След това още два пъти се свързах с Василев по телефона, при което и двата пъти ми бяха отправяни закани за физическа саморазправа с мен, дори и за “показване на пътя към Камбаните”
    Въпросният Христо Василев започна да парадира с контакти с полицаи, да казва” аз на колкото съм намазал ръцете-само те ще те смачкат, нищо няма да получиш от мене, забрави за всичко” , същото твърди и за съдии.
    Окончателно се убедих, че Христо Маринов Вaсилев, ЕГН 6102027303 от София, адресна регистрация бул. ‘Александър Стамболийски' 74 ет1 ап 2 /където се намира и офисът на фирмата му –Български Дом, е измамник, нещо, което се потвърди и в интернет- http://www.izlugan.com/?go=signals&p...&signalId=1573 на приложеният линк се вижда, че не съм единствената жертва.
    Не зная към кого да се обърна при това развитие на нещата. Заради други странични фактори не разполагам и със средства да си наема адвокат, а от полицията си правят оглушки и твърдят, че това е частно-правен спор. Не желаят по никакъв начин дори да проверят фактите, още повече, че Христо Василев е завел дело с ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ И ФАКТИ.
    Смятам, че въпросното лице наистина "маже" ръцете на хора от системата, просто не виждам как иначе толкова дълги години ще прилага една и съща схема така безнаказано.
    Бих искал да се обърна за помощ към колегите от форума-нямам към кого другиго да се обърна,освен това, с оглед на отправените ми заплахи, бих искал колкото се може повече хора да научат за този измамник.

    Ако някой може да помогне с каквото и да е, моля да се свърже с мен на лични или на мейл, предстои спиране на телефона ми поради неплатени сметки.
    В момента съм на територията на гр.София.
    kaloyantitov@gmai.com
    0896 12 50 16
    Последно редактирано от Ясен; 01-07-11, 12:28.
    Абе за к'во е цялата тупурдия, след 2 милиарда години Земята ще се взриви така или иначе.

  • #2
    От: Жилищни измамници-станах жертва.

    Колега защо не го дадеш на "Господарите На Ефира", щом има и други изгорели...Поне ще научат повече хора за въпросния Измамник...И може да се стигне до някакъв благополучен край и ще ти изплати сумата която ти дължи..
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

    Коментар


    • #3
      От: Жилищни измамници-станах жертва.

      "решение н 16, том 3, стр.21-22 , в което, предвид обстоятелствата, представени от Василев, съм осъден да му прехвърля имота, СЛЕД КАТО ЗАПЛАТИ и остатъка от договорената сума-4000 лева/"

      В това решение няма ли срок , в който да се изчисти сделката? Ако не плати в този срок то сделка няма да има и апартамента си е твой.
      Не че съм юрист де.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

      и на хоби такива

      тел. О879 Ч8Ч 2З5

      Коментар


      • #4
        От: Жилищни измамници-станах жертва.

        Не знам що за характер имаш,но поговори с него,така че никой да не те види. Както и да си търсиш правата ,кочината в която сме се завряли няма скоро да стане дом за честните и порядъчни хора. Съжалявам за случилото се колега, но то е благодарение на добрината ти и доверчивостта ти. Опитай се да се промениш.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X