Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Технология на измамата..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Технология на измамата..

"Дръж приятелят наблизо, а врага прегръщай!"

Много се впечатлих преди години, като научих, че шофьорите на цистерни с гориво ги спирали на отбивки , за да се напекат на слънце и после "дърпат" горивото над "планката" /това е измерителя на течност в цистерната.. Просто нефтените деривати си разширяват обема на топло..

Обаче моя познат, купува гориво само сутрин до 9 часа!

Касиерки яко изнасят хипермаркети, като пускат дъщерите си, а и приятелки, по няколко пъти на ден и просто се правят че маркират стоката, а тя не се регистрира от системата ...

Мисля, че ще е добре да се светнем как се правят измами от персонала, за да си помогнем взаимно - в смисъл, "да прегърнем врага"!

От: Технология на измамата..

Първо пусна тема за печелившите бизнеси и инвестициите.
    Доскоро все още четеше тая за заплатите.
    Сега вече си говорим за измама.

Намирисва ми на нещо като: Абе бизнеса не върви, при тия заплати и да почвам работа не си струва, дай да видя дали с измама ще стане...

Не е това начина, не е това начина, не....не е.

Та по тамата:
    Във фирмата на приятел, съпругът на счетоводителката си беше направил интернет сайт през който продавал негова стока, която купувал официално от фирмата с нейно съдействие, без собственика да знае... Да не говорим, че му подбивал и цените и реномето...

Коментар

Бъркаш..

Темата със заплатите я следя изкъсо, а най-вече дали някой работодател ще се оплаче че са му поискали повишение.. Това ще е изхода от кризата... Да не говорим за другите опции от обмяна на информация...

Ако пък тази тема не струва, нека я метнат в кошчето..

Като каза "счетоводител", преди години преди да се разделя с един, открих случайно още 21 /двадесет и една/ фирми, които е обслужвал от моя офис, на заплата при мен.. Нямаше и да го разбера, ако не беше забравила включен монитора със списъка!

Нали и без това ги мразим тия хартии, те пък намират начин да изкарат някой лев!
      Последно редактирано от Volk; 15-10-10, 23:44.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
        дали някой работодател ще се оплаче, че са му поискали повишение..
        ...никакъв шанс... поне не до средата на 2011, докато не си покрият борчовете за 2009/2010...

Шофьорски:
        Маркучлето на обратната нафта се вади оттръбичката под капачката на резервоара и се пъха в тубичка. Компютъра отчита, ама той си бърка така или иначе...

Като почнат да щъкат снегорините обърни внимание колко от тях карат със съвсем леко спуснато гребло - даже вдигнато. А като приближат кръстовище или друго място с камери - спускат греблото.

Рент-а-кар:
        Взимаш колата с пълен реревоар - стрелката точно на последното деление. Връщаш я и преди това отиваш да допълниш и се оказва, че тя при пълен резервоар стои почти цяло деление извън скалата (къмто 8-10 лв).
        Последно редактирано от vlageo; 15-10-10, 23:59.

Коментар

Ооо, има ли кой да даде 2 лева отгоре, ще излетят като гугутки, ако че вместо тия 2 лева отгоре, ще видят 2 лева отдолу, но повишаването на търсенето на кадри ще е или раздвижване на пазара или "последен валс" за фирмите които са в колапс..

Коментар

...повишаването на търсенето на кадри ще е или раздвижване на пазара или "последен валс" за фирмите които са в колапс..
            ...мисля че ще е И ЕДНОТО И ДРУГОТО по едно и също време... но няма да е в скорошните 6 месеца...
            А освен това, изхода от кризата сам по себе си ще доведе до колапс закъсалите за ликвидност фирми, защото ресурсите им са изчерпани и няма пари да се затъркаля каруцата... И така ще отпаднат съвсем...

В момента са го докарали до ситуация да нямат ликвидни средства за да заведат дело срещу длъжниците си...

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
              В момента са го докарали до ситуация да нямат ликвидни средства за да заведат дело срещу длъжниците си...
              Това май е стряскащо вярно! Ето ти още един начин за измама..

Гадна работа..Представям си какво е да си малък доставчик за голям клиент?!

Коментар

Гадна работа..Представям си какво е да си малък доставчик за голям клиент?!
                ...абе няма разлика какъв ти е клиента - таксата е една и съща...
                При това - от голям клиент има по голям шанс да си вземеш парите все пак...
                Но за да получиш трябва да дадеш (а и не е сигурно кога) и тука идва тъжното - ако нямаш заделени кинти за съд - дотам си...

Коментар

Навремето един митничар ми разказваше как изкарвал много, ама много повече пари като бензинджия на държавна бензиностанция по времето на соц-а. 3000 (три хиляди) лева на ден , когато една полковнишка заплата беше 700-900 лв. макс. След като изчерпих догадките как става тая работа и изразих съмнение да е печелил толкова, той ми задада два въпроса:
                  1. Коя е единствената стока, която се продава на едро на тегло - на тон, а на дребно - на обем, на литър ?
                  2. Виждал ли съм бензинов или нафтов термометър и имам ли представа колко дълъг би бил такъв термометър ?
                  В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                  X