Обява

Свий
Няма добавени обяви.

за Локалните пречиствателни станции

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: за Локалните пречиствателни станции

    При пречиствателните станции е важно да са точно оразмерени – т.е. да се предвиди и в бъдеще какво количество вода ще пречиства. Освен това мисля, че ще изразходвате повече от 4-5 м3/месечно, заложете поне 10.
    Чешките ПС наистина са добри /чехите да с традиции в тази област/ така, че добре сте се насочили, въпреки, че има вече и добри български фирми.
    Обаче има една тънкост, която се премълчава обикновено – важно е да разберете как е решен въпросът с утайката, която неминуемо се събира и с времето количеството й нараства, а пък и мирише (има начини да не мирише, но също струват пари) и ако решите да я изхвърляте не е толкова лесно; да я ползвате за наторяване на двора пък не е ясно дали ще може поради ред причини.
    Не е зле да попитате в регионалното РИОСВ, сектор “води” дали няма да имате проблем със заустването на отп.води в близкото ручейче, защото ако направите, каквото сте решили и при един сигнал от “доброжелателен” съсед ще имате сериозни проблеми...
    И още един съвет – поискайте по възможност максимално дълъг срок на гаранция и поддръжка без да плащате допълнително, както и задържане на сума като неустойка по договора, в случай, че нещо се прецака с ЛПС, за да не плащате после допълнително грешни пари.
    Иначе поздравления за начинанието, особено ако е продиктувано от грижа за природата.
    Успех!
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

    Коментар


    • #17
      От: за Локалните пречиствателни станции

      Колега,
      При локалните пречиствателни станции, проблемът със заустването на пречистените води може да бъде решен по няколко начина:
      1.Във водоприемник, като се спазват изискванията на Закона за водите за заустване във водоприемник 2 или 3 категория, чрез изваждане на разрешително за целта от Басейнова дирекция.
      2.Попивен кладенец - за това се изисква становище от ВиК по местоживеене и Басейнова дирекция.
      3.Слънчево изпаряване на пречистените води - сравнително екзотичен метод подходящ за райони с повече слънчеви дни - същността на метода е изгражда се площадка покрита с чакъл, върху която фонтанира пречистената вода, благодарение на нагрятата повърхност тя лесно се изпарява(такава станция има в Разград - изградена е към бившия завод "Антибиотика"сега Биовет)
      4.Дренажна система с изкуствен пълнеж -Много високачествено и ефективно решение , но относително скъпо изгражда се системата, тя поема всички пречистени води и след това бавно ги освобождава за напоителни цели.

      За миризмата на утайките не следва да се безпокоите, когато станцията не работи се включва помпа за рециркулация на активната утайка, по този начин отработените утайки се връщат на входа на ПСОВ и отново захранват биологчното пречистване - популярно казано станцията мирише, когато бактериите гладуват, а рециркулацията на утайките е именно това транспорт на хранителни вещества.
      Поздрави,
      С.

      Коментар


      • #18
        От: за Локалните пречиствателни станции

        В момента текът доста промоции от почти всички фирми в бранша. Изчакай Стройко 2000 (след около месец) и мисля, че ще има много добри оферти.
        Освен това ще видиш и станциите нагледно.

        Коментар


        • #19
          От: за Локалните пречиствателни станции

          Малко да повдигна темата от забвение. В момента и аз съм на вълна локална пречиствателна станция. Някой сложил ли е вече такава за района на Варна? Общо казано станциите били 2 вида с ел. захранване и без такова. Някой има ли изобщо опит с такива станции? По проект съм с 22.5 м3 черпателна яма та ми идват едни идеи да си сложа пречиствателна станция.
          Последно редактирано от rosen_offroad; 11-05-13, 05:53.
          Land Rover Discovery II, V8 4.0
          VW Golf VI variant
          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X