Обява

Свий
Няма добавени обяви.

за Локалните пречиствателни станции

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• за Локалните пречиствателни станции

Здравейте,
    Мисля си да се откажа от изгребната / септична / яма и да купя Локална пречиствателна станция. Поразгледах сайтове / напр. този - ....... цената е около 3000 Е...изкопа е отделно, но не е голям.
    Къщата ми е еднофамилна. Има ли колеги които са направили вече нещо подобно, и струва ли си?
    поздрави
    Последно редактирано от Венци- малкия; 04-08-10, 16:10. Причина: рекламен сайт
    Николай
    VITARA 1.6, 93 къса кабр
    КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

От: за Локалните пречиствателни станции

Трябва да си отговориш първо какво ще правиш с пречистената вода, която е почти толкова, колкото отчита водомера за чиста Ако нямаш отговор, влизаш в приключение.

Коментар

Дворът ми е 1500 кв.м..а имам и деренце с рекичка под мен
      Николай
      VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
        Дворът ми е 1500 кв.м..а имам и деренце с рекичка под мен
        Това е добра отправна точка
        За рекичката ще трябва да си извадиш разрешително, не е невъзможно, но няма да е лесно.
        За двора ... Тия 3000Е няма да стигнат да си направиш читава дренажна система, която освен да те отменя лятно време в поливането, да не ти превръща двора в безоточно езеро зимата и пролетта. Ако си направиш и сметка една изгребна яма колко пари гълта годишно за почистване с л...носмукалката и колко трябва да наринеш накуп с отчасти неясен резултат, може би ще ти мине

Топлата вода, колелото и канализацията са открити отдавна. Лошото е, че ние още сме кроманьонци и трябва да се блъскаме с проблеми, смешни за повечето нормални хора по света.

Успех, все пак

Коментар

Няма проблем със заустването на пречиствателна станция в к'ва да е рекичка/ручей. Мой много добър приятел /смятай почти брат/ има къща на Камбаните над Сф. и с добра пречиствателна /пречиства 95%/ си зауства съвсем легално в местния ручей, няма никаква миризма, камо ли звят , пречистената вода. Е , имаха малък проблем. Малката му щерка /3 г./ беше пуснала в тоалетната някаква тениска, тя се набила в станцията, съответно настана една смрад, нямаше проблем с водата, течеше. Но как смърдешееее........ Дойдоха тия, които са му я продали/ монтирали и оправиха проблема.
          Не разбрах какъв дренаж го гони колегата от по-горния пост, дренажа няма нищо общо със станцията.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Ако ще си изливаш водата в двора, то трябва да се изгради система от тръби и чакъл по начин, по който ще отвежда водата равномерно в целия двор. Съответно наклони, връзки между отделните тръби. Всичко това на необходимата дълбочина, която при наклонен терен не е лесно и евтино да се направи.
            Може и да ползвам неправилно термина дренаж, но, предполагам, изгладих недоразумението
            Последно редактирано от сто; 04-08-10, 20:14.

Коментар

Не сън го написал по горе, защото въпроса ми беше дали някой вече ползва такава система.. Значи, последната зима около мен на горната улица е имало много вода, наводнени гаражи и коли и т.н.. Понеже моя двор е относително дълъг и тесен / 70-20 м приблиз/, а и с наклон не е имало задържане на вода, т.е. заблатяване. Другото е, че замята е много камениста отдолу / тук хората нямат изби/, та предполагам и това помага за дрениране на водата.
              Пак за водата, ако се предположи потребление 4-6 куб.м вода за месец, прави до 200л/ден, което мисля че като се разпредели по перфорирани поливни маркучи би трябвало да се поеме от земята, а през зимния сезон направо в реката.? Мога да се консултирам с фирми по озеленяване, но все пак въпросът ми беше друг
              Николай
              VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Не се ебавай с отходните води, озеленителите нямат нищо общо. Набий си я в двора, пък чакай някой да ти дойде на гости! Има си специализирани фирми. За Варна не знам, но чичко Гугъл знае. Скалата не дренира. Пък къде във Варна е туй - Виница или над цветния квартал, че не се сещам другаде за скали. Е и Каменар де !
                Не мирише течащата, щото е 95% чиста, ама като си я хакнеш в двора останалите 5% ще останат в почвата и след 2-3 години елати ни на гости.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Скалата не дренира, ама си е пръст с камъни Между Каменар и Виница За озеленителите имах в предвид само за количеството вода, по принцип. Прав си, от Гугъл /а и разни форуми/ гледах за фирми, та така... Виж, за тези 5 % няма как да знам, та затова питам дали някой ползва или знае от по-дълго време.. та да имам гости де
                  Николай
                  VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                    Не се ебавай с отходните води, озеленителите нямат нищо общо. Набий си я в двора, пък чакай някой да ти дойде на гости! Има си специализирани фирми. За Варна не знам, но чичко Гугъл знае. Скалата не дренира. Пък къде във Варна е туй - Виница или над цветния квартал, че не се сещам другаде за скали. Е и Каменар де !
                    Не мирише течащата, щото е 95% чиста, ама като си я хакнеш в двора останалите 5% ще останат в почвата и след 2-3 години елати ни на гости.
                    Извинявам се... ма май говорим за Сарматски варовици... щом е между Каменар и Виница. Смуче като...
                    Ако говорим за пречистване на водите с цел повторното им използване за напояване, примерно, е едно, ако говорим за пречистване с цел чиста съвест на стопанина, е друго... Замърсяването е, грубо казано, химично и биологично... ако не произвеждаш амфетамини, понякога, един пясъчен филтър върши прекрасна работа..
                    А дренажната система за двора никога не е за подценяване. Може да няма мази, но нали има основи...
                    Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Така или иначе става въпрос за локални пречиствателни станции... няма амфетамини.. а някой да има лични впечатления?
                      Николай
                      VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Аз съм нов и засега повече четящ във форума ,но на вилата имам пречиствателна станция от 3г. и половина вече.Мойта е Био Клинар BC-8 -чешка.За сега не съм имал никакви проблеми и не съм я изпомпвал. Водата не мирише.Е ,не живееме постоянно там,но сина прави доста често сбирки с приятели .Преди години един приятел ми ги препоръча и съм доволен.Чувал съм да се оплакват от българските ,че трябвало всяка година да се изпомпват.Мойта само веднъж съм и вдигал капака преди 2 месеца,че бяха изпуснали в тоалетната някаква играчка и тя беше паднала в решетката на станцията. Извадих я и дотам беше.
                        Ти към кои си се насочил ? Не знам какви са им цените сега,но ние като слагахме бяха доста солени.Може вече да са по-евтини.

Коментар

Извинявай,сега погледнах,че си споменал 3000 Евро. Нашта излезе по-скъпо.Явно са паднали цените..Действай,заслужава си.

Коментар

Първоначално публикуван от volvo Преглед на мнение
                            Извинявай,сега погледнах,че си споменал 3000 Евро. Нашта излезе по-скъпо.Явно са паднали цените..Действай,заслужава си.
                            Благодаря за поста В началото като пример дадох точно същата фирма като имах в предвид сищият модел, макар че и ВС 4 би могъл да е достатъчен. Всъщност цената е 3300 - 3600, зависи от управляващият модул В цената не влиза само изкопа и подложката.. Как е положението зимата с изходната вода, колега?
                            поздрав
                            Николай
                            VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Не съм имал проблеми до сега. В резервоара има преливник ,от който водата ако се събере повече и отива в почвата.Иначе то е вкопано всичко в земята- няма опасност да замръзне,но аз както казах ние не живеем постоянно там .Аз тогава точно затова им се израдвах на тия станции,защото не се захранват с нищо -има какво -пречиства ,няма -не пречиства.Ако е същата фирма,дето е в София ,те често минават и си ги наглеждат станциите,макар ,че при мен не е имало за какво. Случвало се е да водят хора ,за да я гледат първите две години.
                              Тя разликата в цените между различните модели е малка и ние затова решихме , а и така ни посъветваха ,да сложиме от по-големите ,че знае ли човек колко внуци ще му се родят!?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X