Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Руска баня...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Руска баня...

А с влагата какво е положението?Предполагам,че за да има ефект тя не трябва да се отвежда,което означава,че ако сауната е разположена в къща тя трябва и да е влагоустойчива.
    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Именно. Хората правят дървени къщи, а ние искаме да вкараме банята вътре. Аз имам нисък таван, комин и тн. Мислил съм го и преди, с някаква хидроизолация сигурно.

Коментар

Никога не ми минавало през акъла въпреки, че съм в строителството..

Руската баня ВИНАГИ е отделно къще...
        Проблем с влагата имаше дотолкова, че дядо ми на 10 години вдигаше с дървени крикове цялата къща /строена преди революцията/ и сменяше основите...

Иначе банята и сега си е действаща, повече от 100 години..

Венци, "веник" е метла от брезови клонки която се бере през лятото и се суши...Събират се стотина парчета..

От брезова кора се правят и обувки - "лапти", аз съм носил такива /не се шегувам/, даже ще ги снимам и пусна следващия път..
        Пък "валенките" са без аналог до момента в световната обувна индустрия...

Коментар

Сега разбрах. Ще правя къще, от трупи. Достатъчно отдавна го мисля за да го направя.

Коментар

Атмосферата в дървено къще е съвсем различна..
            Слагаха нещо между отделните "бревна" т.е. трупи от типа на мъх, за да изолират фугите...
            Това се топли за нула време и кефа вътре е пълен, само ти трябва люта зима иначе не можеш да го оцениш!

Коментар

И със зимата съм готов. В такъв баир съм, че август ако ще си пиеш ракията на терасата вечер, само с ватенка на гърба.

Коментар

Гаранция, че ако си спретнеш нещо дървено - ще се накефиш през зимата..
                Венци,като има информация ще пусне конструкцията на огнището, а то е почти цялата баня...

А огнището в къщата представлява кирпичена постройка с внушителни размери - отдолу малко огнище, над него ниша за чугунено котле, в което винаги има сварени картофи или каша, нагоре лабиринт през който огъня излиза през комина...
                Това грее, готви и служи за всичко, това е всъщност руската къща, около печката просто има стени от дърво...

Коментар

То и българската стара къща е същата. Огнище и стени. Размера на чугунената плоча и около нея е ясен, да се събира агне + антураж.

Коментар

Може да не му е тук мястото,но искам да спомена нещо жизнено важно :
                    -за да ползва руска баня по описания от Вълчо начин,човек трябва да е
                    100 процента здрав физически.Абсолютно е противопоказна за хора със
                    сърдечни и изобщо съдови проблеми,дори и леки.Много е рискована и за
                    хора с високо кръвно или такова с близки граници.
                    -някои хора препоръчват руската баня като най-доброто средство за из-
                    трезняване(или премахване на махмурлук).Това не го и опитвайте.Много е
                    опасно.
                    - и както на офроуд не е правилно да се ходи сам и в руска баня не е же-
                    лателно да се влиза сам.
                    Извинете,ако съм свалил градуса на настроението,но гореописаното не е
                    от книга,а от опит.Вервайте ми
                    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                    имат право да гласуват на избори.

Коментар

До: Re: Руска баня...

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                      Пък "валенките" са без аналог до момента в световната обувна индустрия...
                      А тук каква е технологията? Един руснак веднъж ми разправяше, че баба му изпрела прежда от кучешка козина и му наплела чорапи. И така много топлели... Основното обаче е, че преди да започне да ги носи имал гъбички по краката, а после те изчезнали!
                      А от вълча козина били и по- добри, ама нямало материал...

Коментар

До: Руска баня...

А бе що няма развитие тука?!
                        Тъмън сега люта зима.
                        Дайте снимки,чертежи...

Коментар

Колко ти душа иска - http://www.demadera.ru/prices/2/
                          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

http://www.ruskabania.com/plans.htm

Има е още един тънък момент..

Много мощен "афродизиак" е, даже преди време почти всеки руснак е бил заченат там!
                            Последно редактирано от Volk; 25-01-10, 17:50.

Коментар

От: Руска баня...

Бях тази седмица в един хотел в Дряново. Като хотел не беше нищо особено, но имаше руска баня в мазето. Обаче банята беше направена много добре. Всичко облицовано с дървени трупи разрязани на половина. Помещение с печка на дърва с много камъни отгоре. В другото помещение имаше маса и малко басейнче със студена вода. Аз не съм спазвал много стриктно технологията на руската баня. По скоро го обърнах малко на сауна, но въпреки това прекарах 2 часа там (които минаха неусетно) и наистина се чувствах, като прероден. В почивките пиехме водка

Коментар

От: Руска баня...

Да изтупам темата от прахта. Минали са доста години, някой дали се е престрашил да си направи това легендарно съоръжение?
                                Танки грязи не боятся!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X