Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се импрегнира гранит след матиране с пясъкоструй?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се импрегнира гранит след матиране с пясъкоструй?

Ситуацията е следната: гранитът, който се продава навсякъде е или полиран (лъскав) или термолющен (много грапав). Тъй като на мен ми беше необходим среден вариант - леко матиран - се наложи да прибегнем до пясъкоструене - след минимална обработка се получи чудесен ефект.

Въпросът ми е с какъв химикал се импрегнира гранитът след тази операция? Виждал съм да използват някакви лакове, но във фирмите, които се занимават с обработка на гранит в Бургас и региона идея си нямаха за какво иде реч. Те даже и за пясъкоструене не бяха чували, но това е отделен въпрос

Някой да се е сблъсквал с подобна ситуация?
    "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

От: Как се импрегнира гранит след матиране с пясъкоструй?

защо трябва да го импрегнираш ?
    На толкова години станах, а още не съм видял катафалка с ремарке!

Коментар

В големите вериги съм мяркал лакове специално за тая цел - лакиране на каменни зидове и прочие. Ако обаче е за под - не знам. Трябва да е нещо устойчиво, ама не се сещам какво би могло.

Иначе, лакирал съм цимент с лазурен безцветен лак на водна основа. Вече 2 години държи здраво, макар да е на открито. Не променя цвета - съвсем прозрачен е. Не казвам че е правилния, но пък държи. Има полуматов блясък.

ПП: Не знам и до колко би могъл да се импрегнира. Хубавия плътен гранит практически не поема влага. Няма да поеме и друго.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Забравих да спомена приложението - ще се използва за облицовка на камина. След пясъкоструенето е необходимо да се запечата повърхностния слой с нещо термоустойчиво. Поне така ми обясниха. Ако има други варианти ще бъда благодарен да ги споделите.
        "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Според мен не е необходимо. Това би могло да го мислиш, ако облицовката на камината ти е от варовик. Гранитът на практика е "вечен" материал.Той не се влияе до такава степен от температурата, както варовикът. Пък и нямам идея дали въобще има такъв химикал - термоустойчив! И то да пази гранит!
          На толкова години станах, а още не съм видял катафалка с ремарке!

Коментар

Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение
            Забравих да спомена приложението - ще се използва за облицовка на камина. След пясъкоструенето е необходимо да се запечата повърхностния слой с нещо термоустойчиво. Поне така ми обясниха. Ако има други варианти ще бъда благодарен да ги споделите.
            Щом е за камина - не бери грижа. Виж, за барплот, е необходимо, че кафе, олио и кетчуп правят лекета.

Коментар

Темата е стара, но за яснота..
              Аз имам облицовка на камина от врачански камък (травентин или нещо подобно), вкл. и на пода пред огнището. Този материал е мек и порьозен - първо го минах с виброшлайфа с шкурка 80 на по - ниски обороти, после със 120 на макс обороти. Облицовката се изшлайфа доста добре и стана приятна на пипане. След обезпрашаване с прахосмукачка я намазах с импрегнатор. В Пловдив има една фирма Монолит която се занимава с търговия с всякакви видове каменни облицовки и също продава въпросния импрегнатор. За съжаление на знам търговската му марка, защото ми го даде майстора в шише.
              Та импрегнатори си има и особено за попиващи повърхности и хубаво да се използват. Иначе в Брикото съм виждал лакове за камък на Левис на акрилна основа, но мисля че за шлайфани повърхности не са приложими.
              Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Ползвала съм английски импрегнатор за плочника около басейна.Има един специален импрегнатор за облицовки на камини,варовикови облицовки,мрамори, гранит.
                Последно редактирано от maxxx; 13-08-10, 13:41. Причина: линк

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X