Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Капандури/ Покривни прозорци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Капандури/ Покривни прозорци

Някой има ли опит с капандури за мансарди?
    Лятото ми предстои смяна на три такива и сега събирам всякаква информация за такива прозорци.
    В нета и по магазините като гледам най-много внимание се обръща на Velux и Roto, може би най-доброто на пазара, поне така си мисля....
    Имаше още една марка, мисля че беше Fakro - за нея обаче почти никой, нищо...
    Незнам някои български фирми дали имат такова производство... ?

Основното за което се сещам при капандурите е да имат максимално ниска топлопропускливост и материала и покритието от които са направани поради излагането на преки климатични влияния - слънце, вода, студ...
    Ако има колеги с опит ще съм благодарен за някой и друг съвет..

Re: Капандури/ Покривни прозорци

Много малко посещаван тоя семеен форум... колеги....
    Никой ли не живее на тавански етаж.....и не е слагал капандури??
    Или пък някой професионално зает...

Коментар

за съжаление и аз мога само да потвърдя това което си написал по-горе.
      един път ми се наложи да търся и попаднах на Велукс.
      Можеби има и други, но аз лично бих заложил на сигурното. това което мога да ти препоръчам е да не купуваш само капандурата, ами ако може и те дза ти я монтират. Уж не е сложен монтажа, но съм виждал гнусен теч покрай рамката на капандурата. Сещаш се че при този вариант нихт гаранционе ...
      Така че помисли и по този въпрос. Дано да съм ти бил поне малко от помощ

Коментар

Аз по принцип съм се спрял 100% на техен монтаж....
        А и за сега всичко клони към Велукс....
        На мен притесненията са ми повече около стъклопакета и пропускливостта му на топлината през зимата.... Всъщност и това е основната причина да сменя сегашните, просто няма стопляне. Дори се замисях и да ги затворя напълно и да оставя само една, но не ми се лишава от светлината, която пускат и от перфектната вентилация през лятото...

Коментар

ако самотоплината е проблема - възможно е решение с Ка стъкло
          мисля че имаше и един по-скъп вариант даже но не помня как се казваше точно.

Ка-то пропуска топлината и я задържа

Коментар

velux

Само велукс. Останалото е компромис и загуба на време и нерви. Имам опит с 2 капандури- едната дървена, а другата с алуминиева дограма, със залепено стъкло отгоре в/у дограмата. И двете са трагедия. Така, че не му мисли. Скъп но май единствен масов вариант. Поне за сега

Коментар

Преди около 3 години монтирах 2 "капандури" производство на Velux. До този момент са ОК. Монтажа им следваше ремонт на покрива и самата процедура е пределно проста. Важно е да се спазят размерите на отвора за прозореца и рзбира се майсторите ги объркаха. За първи път видях упътване за монтаж в което няма написана нито една дума! Всеки етап е показан само с картинки. Имам сканирана една страница с различните модели покривни прозорци на Velux. Ако искаш ми прати майла си на ЛС за да ти я пратя. В магазина също трябва да имат каталог. Обърни внимание на отварянето-оста може да бъде в горния край (GPL) или в средата на прозореца (GZL,GGL). Избирай в зависимост от височината на помещението и ръста на най-ниския от семейството. Ако оста е в средата няма да можеш да сложиш мрежа против комари-аз не помислих за това,когато ги купувах. Обърни внимание на това,че има различни модели за покриви с керемиди и други покрития!
              Обема между стъклата е запълнен с аргон,но колко време ще остане там, не мога да кажа. Стъклата са енергоспестяващи (К-стълко или нискоемисионно). Стъклопакетите са (или поне бяха) два вида-54 е с обикновено 4мм стъкло, а 59 е със закалено 4мм стъкло.
              В заключение-доста скъпи,но вършат добра работа.
              Надявам се да съм бил полезен.
              Успех.
              There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
              No wahalla.

Коментар

Повечето дистрибутори на Велукс дават до 5г. гаранция... прозорците са уникални и като качество и като лукс, другите са Нортоп-тел.:02/9624421/0886 300 616/-Росен Гоцев, на много по ниски цени, но не си струва... а за Велукс питайте- имам разни познания иначе телефона в офиса им е 02/955 99 30 VELUX, там също могат да ви отговорят сравнително компетентно на въпросите.. но не са много учтиви
                sigpic

Коментар

Сдобих се вече с целия каталог на Велукс. Благодаря много на всички за мненията.
                  Ето това за нискоемисионното стъкло ме интересуваше, някой който го е ползвал да сподели опита. Че от сегашните как ми се губи топлината не е за разправяне, като си легна на дивана точно отгореми е капандурата и направо имаш чувството, че все едно е отворена така духа.

Коментар

Определено разликата в стъклата си оказва влияние, а иначе на Велукс, ти ще видиш в каталога, има едно нещо, което повечето хора не забелязват или мислят за напълно излишно, но това е едно малко въздухоотворче, което можеш да държиш отворено дори и когато вали и пак да ти влиза въздух във помещетието без да тече вода от там,същото спомага и за премахването на конденза.., с две думи много полезно, в каталозите им всичко е описано подробно та и картинки има много,все пак ако имаш въпроси....
                    sigpic

Коментар

До: Капандури/ Покривни прозорци

От каде каталог? Дали има по-подробен PDF от брошурата на сайта? Аз също трябва да слагам капандури и като гледам Велукс ще е...

Коментар

Най-добре попитай Жоро ХР 600, той си сложи такива и мисля си остана доволен от продукта, но не и от "майстора", иначе склада на Велукс се намира в Мировяне, имат и център за обучение и консултации в Бъкстон, но за съжаление прекъснах всякакви връзки с доставчици и монтажисти, мога да ти дам няколко телефона за контакти, но никаква гаранция за хората, с които ще се свържеш
                        sigpic

Коментар

Познато звучи, добър продукт, но калпава дистрибуция...
                          Аз ще променям доста, а монтаж бих си направил сам, стига мога да ползвам гаранция наистина.
                          Може да мина 1 обучение за по-сигурно

Коментар

Да можеш да минеш обучение, стига да имаш познат дистрибутор/представител, в противен случай ти трябва да се регистрираш като такъв.
                            sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от Di Преглед на мнение
                              Да можеш да минеш обучение, стига да имаш познат дистрибутор/представител, в противен случай ти трябва да се регистрираш като такъв.

Аз да съм дистрибутор/май не познавам/? На капандури? Яка идея, зависи от условията им всъщност...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                              X