Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова кухня - съвети и препоръки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нова кухня - съвети и препоръки

Една идейка и от мен , корпусна мебел,грапав плот и задължително мифка БЛАНКО с две корита. Вече 15 месеца ползване без забележки.
    Прикачени файлове
    ...от друга страна, ако беше така, можеше да бъде и ако беше - щеше. Но не е така и след като не е, няма и да бъде.

Коментар

След съветите които получих, искам да обобщя накратко избора на жена ми. Казвам нейния, защото колкото и да помагам в домакинството, кухнята си е неин приоритет, както прохосмукачката или гаража например за мен.
      Та вече имаме поръчани фурна Горение, котлони (плот) Аристон, мивка, Евролукс "Его - Бианко", утре вероятно ще поръчаме плота и страниците.
      Обещавам да пиша и покажа снимки, на това как всичко изглежда сглобено, както и отзиви за качествтото - предимства и недостатъци с обикновена (стара кухня)

Много си харесахме полигранит, обаче ни обадиха цифра 1000 лв за линеен метър. Е отказахме се. Не стига данък лукс, ами за каменен прах и смола да ми искат, като за плочки пред народното събрание, не се навих Не съм депутат или ББ да плащам нова кухня всеки месец
      Е той може повече предполагам
      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Колеги, някой боядисвал ли е върху тапети.
        Колебаем се дали:
        - да сложим нови тапети, с оглед по малко алергени.
        - да свалим старите тапети и да минем с боя/латекс или с каквото там се боядисва.
        - да не сваляме тапетите и да боядисваме върху тях.

Дайте мнения и препоръки. Също така ако някой познава и свестен такъв майстор във Варна да сподели.
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
          Колеги, някой боядисвал ли е върху тапети.
          Колебаем се дали:
          - да сложим нови тапети, с оглед по малко алергени.
          - да свалим старите тапети и да минем с боя/латекс или с каквото там се боядисва.
          - да не сваляме тапетите и да боядисваме върху тях.

Дайте мнения и препоръки. Също така ако някой познава и свестен такъв майстор във Варна да сподели.

Аз съм боядисвал. Става с латекс. Стига да са добре залепени.

Коментар

Тапетите ни са добре залепени поне нагледно, но някои от тези дето продават бои казаха, че това е скъпия метод за сваляне на тапети. Та се притесних и реших да попитам и тук.
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Тапетите ни са добре залепени поне нагледно, но някои от тези дето продават бои казаха, че това е скъпия метод за сваляне на тапети. Та се притесних и реших да попитам и тук.
              Ами пробвай. Проблема е с водата в латекса и вида тапети. Ако са били от типа ролка-лев, може и да се отлепят.
              Вземи ерна мокра гъба или парцал и намокри тапета. Ако тръгне да пада - сваляй го и боядисвай. Проблем може да е грапавостта на стената под него. Може да се наложи шпакловка.

Коментар

Години на ред боядисвахме върху тапетите. Не сме имали проблеми. В момента докато е мокро стават като току що залепени и като изсъхнат край. Миналата седмица правихме ремонт и махнахме в едната стая старите тапети - последва шпакловане и чак тогава боядисване.

Да допълня, че старите тапети винаги са ни били миещи ( поне за такива се продаваха и релефни). При боядисването по-гъст фасаген и боядисване с четка ( да попива хубаво в релефа).
                Последно редактирано от jenia7812; 23-04-10, 10:30. Причина: Допълнение
                Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Първоначално публикуван от jenia7812 Преглед на мнение
                  Години на ред боядисвахме върху тапетите. Не сме имали проблеми. В момента докато е мокро стават като току що залепени и като изсъхнат край. Миналата седмица правихме ремонт и махнахме в едната стая старите тапети - последва шпакловане и чак тогава боядисване.

Да допълня, че старите тапети винаги са ни били миещи ( поне за такива се продаваха и релефни). При боядисването по-гъст фасаген и боядисване с четка ( да попива хубаво в релефа).
                  Май ще идваш да помагаш
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Нямаш грижи. Вчера си тръгнаха майсторите от апартамента. Както се казва набрала съм инерция.
                    Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Първоначално публикуван от jenia7812 Преглед на мнение
                      Нямаш грижи. Вчера си тръгнаха майсторите от апартамента. Както се казва набрала съм инерция.
                      Аз пък довечера приключвам с кухненските мебели... най-накрая
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Аз пък довечера приключвам с кухненските мебели... най-накрая
                        Може ли малко снимки?
                        И аз в момента 'мисля' кухнята. От едно известно време съм на вълна ремонти....
                        Когато не знаеш какво да правиш, придай си угрижен вид и върви забързано!

Коментар

Не си купувайте гланцирани плотове-бързо се драскат.Т.нар. гръбчета си ги правете от плоскостта на кухнята.Мивка-най-големия размер -стъклопласт ли не знам какъв материал е точно-ок.200лв цвят по избор.Смесител-български.Хващаш някой познат монтажист в извън работно време му даваш3-400лв за работа (или в бира или в уиски или в кока-на квото е).Отиваш с жена си и си избираш плоскост и обков и да ти е мирна главата после,пък и ще спестиш около 4-500лв от пишман фирми и техните майстори.При монтажа висете при майсторите с 1-2 туби силикон-само видимите части се кантират и са защитени донякъде от влага.Намажете всички срезове които са "голи" и/или са към стената.Вземете си качествена водобранна лаисна-за 10-20лв по-малко може да стане голяма грозотия.Чемеджета предвидете задължително.Предварително си купете или предвидете уредите които ще вграждате-всичко допълнително го правят на место "със зегето за 30лв" в повечето случаи и доработките не са приятни.Ако има вариант да сложат повечко крачета -да сложат, защото може да решите с жена си да "пробвате" малко еротика върху новата кухня.Не си избирайте плоскостта по каталог ами да ви показват мостри на дневна светлина.
                          Последно редактирано от //Радо//; 29-04-10, 03:25.
                          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Twilight Преглед на мнение
                            Може ли малко снимки?
                            И аз в момента 'мисля' кухнята. От едно известно време съм на вълна ремонти....
                            Малко ще се забавя със снимките до ден-два ще ги кача. Но кухнята стана хубава. Само цвета на лайсната, дето си избрахме, не ни харесва и сега ще го сменим - ама тя не е скъпа.
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Малко ще се забавя със снимките до ден-два ще ги кача. Но кухнята стана хубава. Само цвета на лайсната, дето си избрахме, не ни харесва и сега ще го сменим - ама тя не е скъпа.
                              Няма проблем, че снимките ще дойдат малко по-късно.
                              Благодаря!
                              След като отстраним някои малки забележки по проекта за моята кухня, ще го кача и него.
                              Поздрави
                              Когато не знаеш какво да правиш, придай си угрижен вид и върви забързано!

Коментар

От: Нова кухня - съвети и препоръки

Ето нещо по скромно и от мен.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2352.jpg
Прегледи:1
Размер:108.4 КБ
ID:5196402От ясен любимото дърво , батерия на видима естествено и мивка от някакви нишки не им разбирам .Много ме кефи и затова я споделям .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X