Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отопление с електролитни нагреватели

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отопление с електролитни нагреватели

Тва па кво е?

http://www.ikonomianatok.com/page.php?12

...примерно. Нещо с по-голямо КПД от 'чушкопека/реотана' ли искат да кажат???

До: Отопление с електролитни нагреватели????

Искат да вземат едни пари. Прочети долу най-внимателно изречението съдържащо "ЗЗП" и ще ти стане по-ясно.

Коментар

т.е. неква пълна измама???

Коментар

Приближаваш се до основната идея.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Искат да вземат едни пари. Прочети долу най-внимателно изречението съдържащо "ЗЗП" и ще ти стане по-ясно.
          Ъъъ, аз нещо не го видях това изречение. Иначе ми звучи доста въздушно и под налягане.
          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Е, не е съвсем измама, такива котли си работят и си имат предимства.

Вярно са се оляли тия с КПД-то обаче. Нещо типично за всяка реклама. Тяхния котел с 30-40% по-икономичен от такъв с обикновени електронагреватели.
            КПД на котел с нафта - 40%. Браво бе! Аз лично съм измервал КПД на котел с течно гориво над 85%. Ама карай...

Коментар

Изречението си го пише най-отдолу. Не знам дали съм схванал правилно, но това ми напомня за "студентски бързовар" - иначе казано, две чаени лъжички на разстояние някокло сантиметра, свързани директно към 200волта. Пъхаш във водата и се стопля за норматив. Само дето харчи ток на поразия, макар и за малко време. Силно ме съмняват и споменатите 15 години живот, та ако ще и платинени да са електродите, ама едва ли, предвид цената.
              Интересен момент е, че цялата галимация е силно зависима от състава на "електролита".
              Абе ако на някой му е толкова зор - може да пробва номера с лъжичките и да си посмята после

П.П. Умната ей! Това с лъжичките работи, но си е директно опасно за живота!
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                Ъъъ, аз нещо не го видях това изречение. Иначе ми звучи доста въздушно и под налягане.
                Фирмата работи само с корпоративни клиенти и дейността и не е обвързана по никакъв начин по смисъла на ЗЗП.
                Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                Е, не е съвсем измама, такива котли си работят и си имат предимства.
                Вярно са се оляли тия с КПД-то обаче. ...
                Заради оливането (меко казано) с КПД е и горното им изречение. КПД на електрическите котли е много близо до 100% и малко може да се направи по въпроса без термопомпа.

Коментар

А, да. При мен не се отваряше страницата до край.
                  Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

До: Отопление с електролитни нагреватели

Чух за подобно изпълнение, някакво руско "секретно "чудо. Само се чудя с тая гола фаза в солената вода няма ли да е опасно . Примерно бос в банята докосваш лирата случайно.
                    0888543685 Валери

Коментар

Няма страшно. Трите електрода са вътре (котелът е трифазен), а целият резервоар е занулен. Пътят на електролита е къс - обикновено наблизо има топлообменник.
                      Готина работа, един и същи котел може да бъде и 9, и 50 kW, само се сгъстява електролита и така се увеличава тока. Няма такова нещо като изгорял нагревател...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        Готина работа, един и същи котел може да бъде и 9, и 50 kW, само се сгъстява електролита и така се увеличава тока. Няма такова нещо като изгорял нагревател...
                        И само толкова. Със същото КПД биха били и най-обикновени конвектори да речем, чиито нагреватели работят на около 80 градуса. Разбирай - нямат горене. Няма тръби, няма вода. Няма нищо. Ток, въздушен нагревател, и толкоз. КПД - ни повече, ни по-малко от 100%. Всичкото похарчен ток се излъчва или директно като топлина, или като лъчиста енергия в ниския ИЧ спектър, която пък нагрява близките предмети, които я поглъщат.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X