Обява

Свий
Няма добавени обяви.

дали ще проработи тази инсталация за парно?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • дали ще проработи тази инсталация за парно?

    Здравеите искам да ви попитам дали според вас тази инсталация ще работи нормално като разпределение на тръбите и диаметрите им? системата ще е отворен тип с помпа и котел 39-42кв . не съм начертал трабите за студената вода за да не я претрупвам много.Ще съм благодарен на всяко едно ваше мнение дали съм избрал правилният диаметър тръби и начин на свързване.Благодаря ви предварително за помоща.
    Прикачени файлове

  • #2
    До: дали ще проработи тази инсталация за парно?

    На първата снимка само да ти кажа че много вероятно в помещение № 8 да е по слаб (не толкова топъл) радиатора. Така се получи при мене. Получава се заради по - дългото трасе на точно този радиатор. Може да помислиш за по различно (по - голямо) сечение на тръбата която води до по - далечните радиатори.
    Все пак имай предвид, че не съм специалист. Всичко обосновавам със собсдтвения си личен опит.
    Успех
    Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

    Коментар


    • #3
      До: дали ще проработи тази инсталация за парно?

      Благодаря ти за помоща. До сега никога не съм правил инсталация за парно но прочетах много по тази тема направих скицата и сега ми се иска с ваша помощ да я преработим там където съм допуснал грешки

      Коментар


      • #4
        До: дали ще проработи тази инсталация за парно?

        хаиде даите вашите препоръки за да стане всичко както трябва, в петък започвам изграждането на инсталацията - помагаите.

        Коментар


        • #5
          До: дали ще проработи тази инсталация за парно?

          Колега, не зная къде си чел но това което си нарисувал ми прилича на парно за предприатия но дори и там няма толкова тръби.Няма нужда да пускаш до всеки радиатор тръба за топлата вода,ще е достатъчно една основна тръба с разклонения към всеки радиатор. А дали ще го затоплЯ/пос. радиат./ ще зависи от водния стълб на помпата.

          Коментар


          • #6
            До: дали ще проработи тази инсталация за парно?

            Също така няма нужда от различни диаметри тръби, само вертикалния щранг до етажния разпределител трябва да е с по-голям. На радиатирите сложи терморегулатори и ще ти греят еднакво, освен ако не ги пускаш на 5. Аз топля 3 етажа и на всякъде топлят толкова, колкото съм задал от терморегулаторите. А всичли тръби са ми еднакви. Увеличавайки размера на някой тръби, увеличаваш и количеството вода, което да се топли, от там и разходите за отопление. Освен водният стълб на помпата, а той е достатъчен почти винаги, важен е и дебитът и. Ако няма достатъчен дебит , ако ще и 100м да и е стълба, все тая, ще има студени радиатори.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

            и на хоби такива

            тел. О879 Ч8Ч 2З5

            Коментар


            • #7
              До: дали ще проработи тази инсталация за парно?

              Колега, с какви тръби мислиш да го правиш,бели,стаби или медни.Просто това има значение ,за да може най- добре да се разпределят кръговете.

              Коментар


              • #8
                До: дали ще проработи тази инсталация за парно?

                спрял съм се на бели тръби . А с какви според теб е наи добре без медните

                Коментар


                • #9
                  До: дали ще проработи тази инсталация за парно?

                  Водната и отоплителната инсталация съм я направил само с медни тръби. Всички са изолирани с мирелон, независимо какво тече по тях - топла или студена вода.А, относно отоплителната инсталация и чертежите, които сте показали, подходите за решаване могат да са различни. Аз ще Ви опиша накратко как е изградена и работи моята система.
                  1. Сигурността в работата на системата е важна и затова при мен има самостоятелно циркулиране на водата - топлата вода се изкачва до една висока точка на тавана, посредством тръба с Фи 36, и от там се разпределя по хоризонтални основни и вертикални тръби за съответно отопление на таванската стая, втория и първия етаж. Тръбите постепенно преминават от Фи 36 на 28 -22 -18 и в радиаторите, студената вода започва от 18 -22-28-36 - помпа, и на на нея има байпас с възвратен клапан, защото око спре тока, включва се UPS - осигурен с два 160 Аh акумулатора и поддържа в рамките на седмица цялата система от две помпи и съответна автоматика по котела и т. н но, ако стане повреда в UPS - тогава спасението за отопление е само по гравитачен път. Прегряване на котела не може да стане, защото има термозащита с дирекна връзка към студената вода за охлаждане. Това ми осигурява системата да работи самостоятелно с цикъл на зареждане през 12 часа.
                  2. Котела е свързан с 200 л. бойлер, и представлява един затворен кръг, където помпата винаги работи при температура на водата в котела от 75 градуса. Когато изгурят дървата, по гравитачен път се отоплява къщата за сметка на топлата вода в бойлера. Разбира се това е обикновено за кратко време, но се случва. Ако, се наложи да се отсъства по-дълго, и няма кой да зареди котела, и температурата на водата спадне до около 35 градуса, се включва електрическото отопление на бойлера и се поддържа минимална толина зада се избегне замръзване.
                  3. Почти на 80% отоплението се извършва по гравитачен път. Помпата на отоплителния кръг се включва, когата температурата на водата в котела е минала 90 градуса и работи около 6-7 минути докато спадне на 82-85 градуса. Ако, е много студено - регулирам датчика на помпата да се включва при 85 градуса.
                  4. Системата е затворен тип с разширителен съд за компенсиране на налягането. Ако, нещо стане и водата в котела мине 95 градуса, се включва термозащитата, като:
                  - налягането в отоплителния кръг се е повишило, разширителния съд не може да го компенсира и избива термоклапана на отоплителния кръг, налягането пада, отваря се автомата за допълване и навлиза студена вода, която се смесва в магистралата с топлата - през помпата и тогава навлиза в котела;
                  - ако, и това не е достатъчно се отваря термоклапата на защита на котела и се охлажда самия котел - това вече е аварийна ситуация, без последици за самия котел.
                  Котела е пиролизен Атмос - 32 КW, и е в експлоатация от 2004 г. Има добро КПД, ако дървата са сухи.

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X