Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за дистанционно видео наблюдение.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за дистанционно видео наблюдение.

Радвам се,че темата се е раздвижила.Значи задачата е да се пазя от неканените гости,че идваха и почнаха да ми отнасят дограмата и всичко каквото сварят нивелири ,отверки,пирони,мистрии абе квот се сетите. искам да сложа камери на къщата и отстрани скрити да я наблюдавам също.Има лан мрежа на обекта само не мога да кажа каква скорост е !А и каква е необходима за да мога да наблюдавам и да записвам.Така понеже много се разхвърлях ще опитам да систематизирам.Искам да гледам от къщата към двора това са четири посоки,две камери скрити в двора да наблюдавам къщата от позицията на двора.Камерите трябва да виждат на тъмно.Искам да записват при движение!Също така искам да мога да наблюдавам обекта в реално време от вкъщи!Моля Ви,дайте съвет за моя случай какъв софтуер,камери и съответно компютър и каквото трябва още за да се изгради такава система.Финансово трябва да е в златната среда нито най-евтиното,нито най-скъпото.Камери от 600-700евро са ми доста скъпи има някакви между50 60 евро които могат да влезнат в бюджета,но ще вършат ли работа?
    Последно редактирано от goran; 19-01-10, 18:14.
    "Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му"

Коментар

Не се изисква някаква сериозна скорост-по нета може да се гледа(записва) една от всички камери.Всичките камери едновременно се записват на компютър ,който е близо до наблюдавания обект.е(камерите са свързани с компютъра с кабели).За тези с ниска резолюция VGA( 640 x 480р) за 4 камери непрекъснат запис стига например 80 ГВ дисково пространство.Препоръчвам и запис на звук.На тъмно камерите ще виждат трудно на повече от 3 метра,както и евентуално разпознаване на непознати! лица на по-голямо разстояние е невъзможно според мен.
      За по-добри параметри ,дамата писа по-горе, иска си по-добра и съответно скъпа техника.Това което описвам е в рамките на 200-300лв заедно с компютъра.
      ПП Скромния ми опит е от Видеонаблюдение в Казина.
      Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Благодаря ,колеги,аз намерих отговорите на моите въпроси...

Пп-Goran,и на твоята къща ли посегнаха гадовете-като знам с каква любов я строиш.Да им изсъхнат ръцете и други атрибути дано...
        Ако не знаеш-питай,като знаеш-пак.От питане глава не боли,но от избързване -...много!!!:wink:

Коментар

Ако нета е доб'р, сложете записа отдалечено(у вас). По-добре е да сложиш 3-4 камери на по-близко разстояние, а не 2 но отдалеч. Камерите да са с IR подсветка. Ако трафика не стига се намаляват кадрите или дори се прави да записва на снимки на 0.5 или 1 секунда.
          Софтуера в повечето случаи идва с железата(с изключение на по-скъпите решения).
          Мен ако питаш викни си специалист. Има доста неща за съобразяване
          LZ1DWW

Коментар

Имам подобен проблем - някой ми бара по къщата, която в във фазата малко след грубият строеж. Бях много амбициран да сложа камери и да видя кой шета. Разпитах тук там и се оказа че за моят случай камерите не вършат работа. Нужни са скъпи камери със добра разделителна способност, много добра осветеност и ако ще ги гледаш в реално време обекта трябва да ти е на 3-5мин път иначе бастуна си слага качулката и ти си го гледай колкото си искаш. При мен засега помогна поставянето на нерегламентирани(от закона) аларми вътре в къщата и планирам скоро да поставя около нея. Другият вариант според мен е пунтажа - ако в района слабо те познават им направи малко театър сбирки с джипове , пукотевица с каквото има оръжие така за кеф да разберат, че не те слуша главата и така.
            Живата охрана си е най добре , отделен е въпроса дали финансово се връзва сметката.Успех в борбата с апашите !

Коментар

Отговор на няколко неща по-горе:
              - Да виждат в тъмно. Колегите са казали виждат 2-3 метра, но с 100-150 лв. отгоре и същите камери виждат всичко.
              - Важно!!! Камерите от крадци не пазят. По-скоро виждаш кога, как, каво, евентуално кой. Камерите ако са скрити си оставаш така, но ако са видими, респектират. Крадците единствено се респектират с камерите.
              - MPx камери са ви задължително необходими, ако къщата е предвидена за следващия BigBrother Family, също да имат и PTZ (движение горе доло приближаване).
              - За колегата на който му влизат в къщата:
              1. влизали са няколко пъти
              2. вече си потърпевш, очакваш и за в бъдеще повторения
              3. задачата е да ги спреш и да им търсиш отговорност за предните влизания
              4. решението е капан, слага се евтиното обурудване което съм описал по-горе, слагат се подмамки, виждаш като влизат и вземат подмамка 1-2 пъти на третия път максимум ако не и на 1-вия трябва да си ги заловил.
              5. според населеното място, спроред нарушителите, сам си прецени ти ги залавяш и яко респектираш или полицията и зад ръшетките (и в двата случая ще имаш да вземаш, но и в двата ще ги спреш)
              Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Някой би ли пропоръчал IP камера до към 200 лв със звук.
                Виждам в ниския ценови клас модели на EDIMAX, но идея си нямам читави ли са и дали си струват парите от около 150 лв.
                Някой ако има опит нека сподели.
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

D-Link съм ползвал, малко над 200 бяха, задоволителна камера.

Коментар

Edimax не мога да ги препоръчам. Освен цената, друго предимство нямат. Не лошо решение е Vivotek model IP7133. Цената е 109 евро без ДДС. Ако е за евтино решение, същот така става и Pixord model P-300; цената е 80 евро без ДДС. И двете камери имат вграден микрофон, софтуерът за запис не се заплаща отделно, само не трябва да се очакват "чудеса от храброст" от IP камери в този ценови диапазон. Малко по-горе прочетох, че един колега е посъветвал все пак да се огледа обекта от специалист. Опасявам се, че в тема, особено в публичен форум, едва ли може да се изчерпат всички детайли, така че получената информация да бъде реално полезна. Най-добре се спрете на фирма, на която имате доверие и ги поканете за оглед и консултация. По правило тези огледи, както и съпровождащата ги консултация, обикновено са безплатни.

Коментар

Здравейте,

Виждам, че тук има запознати с видеонаблюдението и се надявам да можете да помогнете със съвет. Става въпрос за наблюдение на водна повърхност - на бързотечаща река. Опитахме с охранителна камера, изпаднала от нечие мазе (не знам модела), но се получава това:

В същото време същият кадър, но направен с обикновен телефон няма проблем с отблясъка.

Горната снимка е един от най-лошите случаи - в този момент е имало по-силно слънце. Като е високо нивото на реката става още по-зле. Иначе има и по-читави снимки, с дръг ъгъл на камерата, но пак не са достатъчно добри.

С втората снимка има още един проблем - може би ъгълът е по-добър за осветеността на снимката, но не върши работа, защото не се хваща обект, по който да може да се оцени нивото на реката - камъните, които се виждат са малки и не са показателни, а отсрещният бряг далече и не се вижда добре.

Въпросът е има ли някаква камера, която да е с по-голяма динамика, което би решило проблема? Естествено, интересуват ме евтините варианти, тъй като начинанието е изцяло некомерсиално - информация за каякари

Коментар

За съжаление евтин вариант няма. Въпреки че във вашия случай не става дума за охрана, то наблюдението на движещи се обекти плюс отблясъци и директна светлина е доста сериозно начинание. Най-евтиното, което мога да съм сигурна, че ще свърши работа е камера - 274 евро без обектива, обектив - още 83 евро, кожух за външен монтаж - поне 18 евро, адаптер - поне 4 евро, та стават едни кръгли 379 евро без ДДС.

Коментар

Може и на половина
                          А за нивото обезателно си направете шарен кол

Коментар

bat_vanko кажи каква е тази платка китайка какво да търся?Пусни ми и жокер какво трябва да се направи за 150лв.за да виждат всичко камерите?
                            "Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му"

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
                              За съжаление евтин вариант няма. Въпреки че във вашия случай не става дума за охрана, то наблюдението на движещи се обекти плюс отблясъци и директна светлина е доста сериозно начинание. Най-евтиното, което мога да съм сигурна, че ще свърши работа е камера - 274 евро без обектива, обектив - още 83 евро, кожух за външен монтаж - поне 18 евро, адаптер - поне 4 евро, та стават едни кръгли 379 евро без ДДС.
                              Благодаря за информацията. Наистина е доста скъпичко Един допълнителен въпрос - камерата, която имате предвид може ли да бъде настроена да прави снимки периодично, вместо стрийминг на видео, за да е по-малък трафика (всичко минава през GPRS).

Първоначално публикуван от bat_vanko Преглед на мнение
                              Може и на половина
                              А за нивото обезателно си направете шарен кол
                              Как?

А за нивото - там майсторим едно друго устройство, което ще праща SMS Имаме схема и инженер, който каза "ще видим"

Коментар

Ами има камери за около 120-130 лв. качественни без оптика, една оптика която също ще се справи е 60-70 лв. Камерата и оптиката си имат автоматична настройка на светлината, отделно ти имаш настрйка на камерата за баланс на светлината. А кожуха трябва да е 25-35 лв. от 15 също може ама трябва допълнително да се изолира и няма отопление.
                                Това не е IP-Camera!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X