Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с парното котле

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: проблем с парното котле

    аз имам същото котле както казва колегата провери отзад на котела за пепел,при мен се получи същото 2 пъти тази година,и двата пъти проблема беше в комина.На 1,5м от върха на комина надолу ми се получаваше тапа.Само чистене му е майката.Със топуз,телена четка и въже.Дано се оправиш иначе тези котлета са голяма работа.

    Коментар


    • #17
      До: проблем с парното котле

      Приятелю в железариите се продова ОБЕЗСЪЖДИТЕЛ илисъщо се казва ЧЕРЕН ПЕТЪР.Като запалиш котлето слагаш по 2 пакетчета гори със синкав пламък за около 15минути,слага се на 2,3 дни и изгаря саждите.Аз лично съм го пробвал и върши хубава работа.

      Коментар


      • #18
        До: проблем с парното котле

        Котела ти е перфектен и вечен.Има и система за оптимизация на горенето с капилярен термостат за управление на постъпващия въздух.Насочи си вниманието към комина.Аз моя го сцепих от мазето до покрива -към 12 метра ,измазах го отвътре,разширих го /от два направих един/и пак го зазидах.Сега две години дори не съм го чистил и като си паля котела ми загася клечката с кибрита.Иначе за въздух прозорчетата на мазето са достатъчно неуплътнени и не се налага да ги отварям дори.Чистя самия котел веднъж на сезон през една специална ревизия,но и това не е голям проблем.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

        Коментар


        • #19
          До: проблем с парното котле

          Макар и със закъснение но да добдавя и аз нещо-проблемът е точно в това ,че комина ти е от кюнци-те изстудяват пушека от студа на вън и смукателната сила на комина спада,действат ти буквално като спирачка!!Истинската дейност на комина се проявява,когато е от тухли или подобни материали-в следствие на загряването на самия комин,затопления въздух се издига нагоре и повишава смукателната му сила.Трябва когато го разпалваш с дръвцата отгоре да си оставяш и малко място и върху тях да сложиш и една две шепи средни по размер бучки въглища.Те се разпалват докато се разгорят и дървата,през това време комина се затопля и процеса няма спиране.Така че-изградете си нормален комин,продават се готови коминни тела,около 3-4 лв бройката ,които имата даже въздушна изолация за да се загрява по бързо вътрешната част на комина.моя е от такива тела и като запалих вестник за първата проба,ми го дръпна от ръката и вестника изфуча нагоре по комина!!Но когато се загрее изхвърля изкри чак над къщата,ако не притворя клапата.И никога не съм го чистил ,а съм на дърва и български брикети! Успех!

          Коментар


          • #20
            До: проблем с парното котле

            Благодаря на всички участвали в темата и дали компетенти мнения и съвети.Найстина всичко ми беше от полза.Дано и други колеги,имащи подобни пролеми са намерили тука отговорите.Бъдете живи и здрави
            HUSGVARNA 630 SMR
            PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X