Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бойлер със серпентина.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Бойлер със серпентина.

    Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
    При мен радиаторите работят на 40-50 градуса и е топло,посъветвайте ме каква автоматика да монтирам преди серпентината на бойлера,че ние пък забравяме да затворим крана и ,когато котела угасне или започне да му пада тепературата !
    То е нещо като термостат.Продава се в специализираните магазини(в София мога да те ориентирам,ама няма смисъл).Като попиташ,хората в такъв магазин те ще си кажат. Струва около 100лв.
    Мой колега наскоро сложи такъв,но го беше монтирал неправилно,та мислеше че не работи.В магазина човека му беше обяснил свързването(щото доста се учудил,че точно такъв клапан не работи-явно са доста трайни...) и колегата си оправи монтажа,та сега всичко му е точно. Клапана затваря,когато температурата на водата в бойлера стане по-висока от тази на водата в системата за отопление.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

    Коментар


    • #17
      До: Бойлер със серпентина.

      Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
      Другари, да се оплача за моето нещастие.
      След като ме сполетя злата участ да ми изгори бойлера, взех решение следвщият да е със серпентина. Тъй като живея в къща и имам камина с водна риза.
      Речено сторено. Никога обаче не съм се занимавал с тази дейност и този тип ремонти, но реших че не е нещо за което трябва да се допитам. Проста работа - рекох си.
      НАкупих всички нужни тръби коленца обезвъздушители и така нататък. Навързах всичко, но нямаше кой да ми каже да монтирам кран на приходната вода на серпентината, която идва от камината. Вчера установих, че когато камината не гори, а помпата е включена имам перфектно парно от нагревателя на бойлера Бойлерът работи и не изключва. Може би ще изключи едва когато в радиаторите стане температура оказана от самия бойлер , но тъй като те отдават топлината си, шансът това да стане е нулев .
      В задачата питам: Колко ли ще ми бъде сметката за ток
      Освен сметката за тока,скоро ще смениш пак нагревателя-поне при мен така стана заради котления камък.Иначе на входа на бойлера към серпентината трябва да имаш и на входната и изходната тръба спирателни кранове ,които ще ти трябват евентуално при ремонтни работи и за по-долу споменатите смени на режима-топла вода от котел и от бойлер.Иначе имам приятел който си комбинира котела и с електрическа подгревна част но сложи обща мощност 16 кв.,за да стане ефекта.Иначе 3 кв бойлерско нагревателче може да служи само да подгрява системата когото ви няма да не се пръсне някой радиатор.При мен като стегна студа бойлера прави около25-30 градуса водата в системата,докато "окъси" и се наложи да сменя нагреватела за пореден път.Така ,че този вариант е неудачен според мен.
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

      Коментар


      • #18
        До: Бойлер със серпентина.

        На нашата система нямаме никакви кранове, но сме решили проблема с едно термореле което спира помпата. На него има само една регулировка - градусите на които да включи помпата. Изключва при 10 градура разлика. Има естествено и недостатъци - монтира се на тръбата която излиза от водната риза, а в него има ампула която включва помпата, проблема идва от там, че топлината бавно достига до ампулите и градусите въобще не отговарят. Сутрин при първото палене тръбите са още студени и камината малко завира и чак тогава включва помпата. При мен тръбата която излиза от водната риза тръгва прово надолу и няма кой да накара водата да излезе и тръгне надолу за да стопли ампулата. Може би ако тръбата излиза на горе това няма да е приблем. Но в крайна сметка е нагласено като падне водата под 60 градуса и помпата спира, на 70 тръгва пак.

        Коментар


        • #19
          До: Бойлер със серпентина.

          При мен ако бойлера е включен към системата го оставям да спира на 40 градуса. Сутрин бойлера е нагрят почти на максимум. Ако го слагаш на 60 градуса ще губиш от отопляването на стаите.

          А я кажете как става това с ел. нагревател за системата. Добавя се друг съд с ел нагревател към системата или как.
          Идеята ми е нощем като изстине печката това да се включи и да поддържа градуса на водата до сутринта. Тази снема ме заинтересува и бих се радвал на съвети.
          Борислав Русенов - 0889593977

          Коментар


          • #20
            До: Бойлер със серпентина.

            При мен е сложен във водната риза/но е уширена отзад/,вързал съм и термостат да държи зададен градус през нощта.Чешки мисля,за котли.Три секции по 1,5 киловата.Разделил съм ги на отделни ключове и според нуждата включвам колкото трябват.Нататък термостата си следи температурата и изключва,когато достигне зададената.

            Коментар


            • #21
              До: Бойлер със серпентина.

              Здравейте момчета Да ви кажа за моята система. Котела ми е в хизбата на кащата а бойлера е хоризонтален на тавана на втория етаж.Помпата на парното неможе да качи вода от котела до серпентината и за това съм сложил втора помпа на височината на бойлера. Тя се командва от диференциален термостат който следи температурите на котела и на бойлера. Системата работи великолепно . Няма кранове не и слугувам въобще

              Коментар


              • #22
                От: Бойлер със серпентина.

                до бобо от тоян
                относно ел нагр. аз монтирах 2 нагревателя от пералня във бодната риза +2диода 40 а.
                и съм доволен

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X