Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Душ и икономия на вода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Душ и икономия на вода

Стоя и си мисля в банята за водата, която изразхождам. Колко много литри отиват в канала.

Пресен ми е споменът за миене на кола през лятото с някаква си евтина водоструйка, която след 1 час лигавене беше направила малка локвичка спрямо миенето на кола с маркуч.

Някои проучвал ли е въпросите за пестене на топла вода в банята?

До: Душ и икономия на вода

вземи си душ с по-ситни дупки. Лошото е, че ако нямаш достатъчно налягане, ще трябва и хидрофор. Може и два, ако си на ТЕЦ.

Коментар

това ясно, аз съм с хидрофор и има налягане...

гледам по нета има някакви с термостат за по 500 лв.

Коментар

Първоначално публикуван от Уго Чавес на заседание на кабинета, предавано по телевизията
        Някои хора пеят под душа и стоят по половин час. Няма майтап, три минути са повече от достатъчно. Пресметнах, три минути и не мириша
        Не виждам друг начин

Коментар

Не знам за вас, но според мен душът е най-евтиното удоволствие, не се пълнее, няма бирено коремче, не хващаш диабет, няма издръжка за деца или плащане за гумени консумативи и какво ли още не. А вие ще ми пестите?!

Коментар

Въпросът е, че така или иначе стоя по 20 мин - то ако може същия, даже и по-голям кеф и по-малко вода...

Коментар

Първоначално публикуван от Nikiboy Преглед на мнение
              ... то ако може същия, даже и по-голям кеф и по-малко вода...
              ...ами вземи и комшийката извинявай за спама
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Е те сега изтече язовирът през твоя водомер.

Коментар

Първоначално публикуван от Peter P Преглед на мнение
                  Не знам за вас, но според мен душът е най-евтиното удоволствие, не се пълнее, няма бирено коремче, не хващаш диабет, няма издръжка за деца или плащане за гумени консумативи и какво ли още не. А вие ще ми пестите?!
                  Амиии... евтино, ако не си на яма и не викаш всеки месец л...ката да чисти

Коментар

Първоначално публикуван от Nikiboy Преглед на мнение
                    Стоя и си мисля в банята за водата, която изразхождам. Колко много литри отиват в канала.

Пресен ми е споменът за миене на кола през лятото с някаква си евтина водоструйка, която след 1 час лигавене беше направила малка локвичка спрямо миенето на кола с маркуч.

Някои проучвал ли е въпросите за пестене на топла вода в банята?
                    Сакън! Изразхождането на вода води до голямо изхождане на пари от семейния бюджет

Коментар

Абе къпете се по-често и не му мислете толкова. То е ясно, че не можем да оправим света.

Коментар

сега се сещам ,че скоро един приятел си беше дошъл от Флорида,САЩ, та ми разказваше, че от пожарната там , обикаляли по къщите и раздавали слушалки за душ, икономични, точно за икономия на вода, някаква програма била, и верно като се изкъпеш, с 2 шъпи вода, ама тука къде ги има, незнам!!!

Коментар

За това говорим! Не ми е за 20 лв. годишно, просто уважавам решенията насочени към разумно използване на ресурсите. Силно се впечатлявам от пасивни къщи например - http://www.myhouse.bg/ и се стремя да ползвам такива системи.

kassey - дали знеш повече по въпроса?

Коментар

Авторът на темата повдига сериозен въпрос.Но аз се развеселих и се замислих си колко много неща още можем да направим:
                            1.Да намалим водата използвана за баня.
                            2.Да намалим разхода на еленергия.
                            3.Да харчим по икономично бензин за колите.
                            4.Да пазим гумите и да ги търкаме по икономично.
                            5.Да ходим колкото можем повече боси за да пазим подметките.
                            6.Да ядем по малко и то естествено добити храни /киселец, горски ягоди и т.н./
                            7.Да спим без гащи за да не ги търкаме.
                            Спирам дотук защото в главата ми има няколко хиляди подобни идеи.Мислейки отведнъж ми се стори,че се върнах в първобитно общинния строй.Следователно да ползваме всичко това което човечеството е създало но по икономично. Пускайте кранчето по икономично -това е решението на въпроса.Водата не се губи в природата и затова най важно е да печелим за да можем да си плащаме.

Коментар

Обикновените "слушалки" дават около 11-15 л/мин в зависимост от налягането. Тези, които са в комплектацията на проточните бойлери дават около 3-5 л/м..икономията е чувствителна, нали?
                              00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X