Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Барбекю с пещ отгоре

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Барбекю с пещ отгоре

Здравейте колеги. Предстои ми изграждане на барбекю в къща за гости, която правим в момента и се замислих дали да не направя пещ над него. Знам, че има място във височина, а и не ми дава мира мисълта, че голяма част от енергията минава през комина неизползвана и спомагам за глобалното затопляне. Иска ми се да направя затворена пещ над огнището, което да се затопля от димните газове и питането ми е дали някой е правил нещо такова, като ще съм благодарен за чертежи и съвети. Тук намерих подобна тема на колегата "mitkosto", но там горната камера е отворена и димните газове минават през нея, а аз искам да е затворена и изолирана, като загряването и да става отдолу и отстрани. Един вид фурна от огнеупорни тухли, вградена в комина. Мисля за метална конструкция, която да държи пещта над огнището и облицована с тухли, като са направени отвори в двете страни за димът, който да обгръща горната пещ.

Нещо такова

Коментар

На практика,тая "пещ" ще бъде топъл шкаф. Ако компанията е по-голяма,да си държат топла готовата продукция докато изпекат всичко.
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• Х. Христов
        Х. Христов коментира
        Редактиране на коментар
        Искаш да кажеш, че няма да стане? Това от опит или..?

• jkd
        jkd коментира
        Редактиране на коментар
        Х. Христов Каква температура трябва, колко време да се поддържа, колко силен огън/количество дърва - сигурно традиционните дизайни са по-практични и икономични.

• kameno karp
        kameno karp коментира
        Редактиране на коментар
        За ставането,няма нещо да не може да стане. Говоря от гледната точка на потребител на такъв вид услуга(къща за гости). Готвенето в такава пещ не е никак тривиална задача(регулиране на температурата). От друга страна е доста продължително. И имайки предвид,че такива къщи предимно се наемат за уикенда и то не с цел кулинарни приключения.... Отделно с отворено барбекю да загрееш тая "пещ",не ми се вярва въобще да се получи.

Газовите печки имат пещ/фурна, май през стените работеше.
      Последно редактирано от jkd; 01-03-26, 23:01.

Коментар

• jkd
        jkd коментира
        Редактиране на коментар
        ... и доста слабо загряваше, поне тази, на която няколко пъти запичахме пици полуфабрикати.

При така представения проект се акцентира на пещта (фурната) и не може да се говори за барбекю, а за оджак.

Коментар

Малко мераклии ще намериш да пекат агне в пещ, изисква подготовка и време, а повечето компании са за два/три дни и обикновено барбекюто е достатъчно. Ние сме пекли агне в къща за гости, но бих заложил на външна електрическа голяма фурна покрай барбекюто или където си решил, защото ще се ползва от дъжд на вятър. Външен кът за готвене е готино нещо, голям плот, дъски за рязане, скарата наблизо, пушиш си цигара и мяташ мръвки на барбекюто.

Коментар

Това изпълнено по този начин, няма да работи като пещ. Просто ще държи храната топла. Правил съм пещ с барбекю на 1 приятел и разни други неща. Направи си стандартна пещ с врата и отпред да е барбекюто. Хубаво е да се сложи и термометър. Трябва да има и изолация. Предвид цените и обема на нужните материали сумата ще е фрапираща в днешно време. Ето снимки от преди 6-7 години. Отдавна е завършено и има навес отгоре, пещта и барбекюто работят много добре. Определено барбекюто се ползва по- често. Пещта иска хубаво опалване и да, за мераклии и по- големи компании е удачна.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:431326539_805188011545872_8509615597637469977_n.jpg
Прегледи:47
Размер:89.4 КБ
ID:7029042
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:432661321_391006697118630_7111420387748404917_n.jpg
Прегледи:47
Размер:90.5 КБ
ID:7029043
          Ако е машина, нека бъде немска!
          XJR 1200
          ETZ 150
          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

• ivodianov1992
            ivodianov1992 коментира
            Редактиране на коментар
            Принципно съм минен инженер по професия, но по средно образование и призвание съм строителен техник, специализирал съм водно строителство и пещостроене. В този случай дадох по- агресивна стъпка на завъртане, щото имаше ограничение във височината на комина. По- плавна стъпка изглежда по- добре визуално, но става по- висок и съответно изисква повече материали. Ако имате въпроси по зидане на пещи, барбекюта и ракиени казани- насреща съм.
            Последно редактирано от ivodianov1992; Вчера, 21:13.

• Х. Христов
            Х. Христов коментира
            Редактиране на коментар
            Много благодаря!

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Идеално

Пи;а у тефтерЯ,че имам едни идеи аз

Благодаря за мненията колеги.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
          X