Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уред за рязане на фибран с нажежаема жичка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Уред за рязане на фибран с нажежаема жичка

Здравейте колеги,
    направих си уред за рязане на 18 волта, но не мога да намеря жичка която да не се прекъсне след няколко минути.
    До колкото разбирам ми трябва никел-хром тел.

Някакви насоки от къде да търся такава в БГ?
    Някой правил ли е подобно съоръжение?

Прикачени файлове

На първо четене https://gigadrinks.com/product/12475...chrome-1m.html , ей и на второ https://www.emag.bg/tel-nihrom-80-20.../pd/DYJCHPYBM/
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Нагревател за печка "Лъч" или друг подобен.
      Какъв е цвета на жичката при теб? Ако е оранжева към жълта, няма да намериш такава която да изкарва много. Трябва да и намалиш температурата.

Какво ще изрязваш на тая установка? Ако детайлите ще са с прави контури, можеш да потърсиш и наагревателна лента - като тия в машинките за заппечатване на пликове. Това би позволило нагревателя да е значително по-здрав механично.
      Ако ще изряваш сложно контури, изборът ти е само кръгъл нагревател.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Иди на първата железария и си купи един нагревател за печка Лъч, за бойлер или каквото намериш с открит реотан.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Съединител - долен, ляв педал.
        Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Много съм ви благодарен!
          Действаме. Ще репортирам до къде го сме го докарали..

Коментар

Само имай в предвид, че понякога прегаря и в такъв случай единия край остава чиста фаза. Та да се пазите ми е мисълта.
            Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
            Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

Коментар

Хм, при дължина на жичката под метър за показаната конструкция, тя трябва да се захранва през транзсформатор или захранващ блок, и тогава няма опасност от "фащане на тока".

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Хм, при дължина на жичката под метър за показаната конструкция, тя трябва да се захранва през транзсформатор или захранващ блок, и тогава няма опасност от "фащане на тока".
                Мда, той човека си е написал 18 волта, ама аз малко избързах. Та на 18 волта трябва да се види дали ще нагрява достатъчно
                Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
                Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

Коментар

Нихром е кекава жичката и не издържа механично. Трябва ти кантал за целта. Пробвай с магнит, не я ли хваща, не е кантал. Имам кантал Ф0.65 - 4ом/м. Ще стане, но не на 18 V. Задължително захранването трябва да е регулируемо.

Коментар

В крайна сметка наистина си взех кантал от викиват.
                    Нкакси уцелихме дебелината и за сега всичко работи по предназначение.
                    Относно трансформаторчето, пробвах няколко варианта, накрая изрових едно зарядно от лалптоп 18в, 3 ампера.
                    За сега всичко си работи перфектно, фибрана е дебел но го реже добре.

Коментар

• drukman
                      drukman коментира
                      Редактиране на коментар
                      Защо не каза, че си от Пловдив. Имам и кантал и секви трансформатори за изхвърляне.

• nuclear944
                      nuclear944 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Ех, благодаря ти много! Ако решим че иска още модифициране, ще дам знак!
                      Благодаря !

По-удобно би било ако напражението към нагревателя може да се регулира...

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                    X