Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WPC материал - що е то и как се обработва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• WPC материал - що е то и как се обработва

WPC - дърво-полимерен композит (50-70% дървесно брашно, 30-40% полимер, 10-15% добавки, които предпазват от влиянието на околната среда).

За един DIY-проект смятах да ползвам алуминиев профил. Обаче малко ще се топи в солена вода, а "морски" алуминний не ми се търси, а и цената сигурно няма да ми хареса.
    Търсих друго и стигнах до това "МОНТАЖЕН ПРОФИЛ ЗА WPC ДЕКИНГ".

Изчетох, каквото намерих за WPC, обаче като не съм го пипал, не съм сигурен дали ще ми свърши работа.
    Ако някой е работил с WPC - профили, ще се радвам да сподели:
    - верно ли се реже и пробива като дърво?
    - гъне ли се?
    - троши ли се?
    - обикновени винтове за дърво дали държат добре?
    - устойчивост на влага и сол?
    - сравнение с подобен по размер алуминиев профил?

Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Реже се сравнително лесно , но захабява много ножовете . Почти като дърво , примесите в него определят колко твърдо е , което оказва влияние за рязането и качествто. Тук се използва масово , направа подове на тераси , оградни пана , и др. Ползвал съм много пъти , не съм имал ядове с качество , но съм виждал и доста деформирани заради ниско качество, Обиковенно проблемните са с много по ниска цена . Поема някакъв процент влага , стават петна или деформации . Отделно има импрегниращи материали за обработка поне веднъж годишно , за да изглежда винаги добре . Не бих използвал такъв материал за описаното от теб.
    - гъне ли се? - Да
    - троши ли се? - Да
    - обикновени винтове за дърво дали държат добре? - Да , но тук ползваме неръждаеми .
    - устойчивост на влага и сол? - Не разчитай , по скоро не.
    - сравнение с подобен по размер алуминиев профил? - Алуминия е много по добре . дори не бих ги подложил на сравнение .
    Последно редактирано от Пламен Атанасов; Днес, 17:02.

Коментар

• kbot
      kbot коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря!

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
X