Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Винил. Изработка на покривала.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Чакай сега.
    Ако целта е сянка концепцията с винила е сбъркана. Сложи засенчваща мрежа, маскировъчна или каквото ти дойде на душа.
    Тъкмо шанса някой вятър да вдигне цялата конструкция намалява драстично

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Сянка, дъжд и сняг. Сребристия винил ги може тия работи.

• Jasonf
      Jasonf коментира
      Редактиране на коментар
      Мрежата без дъжда.
      Но пък не излита и не се къса от пориви на вятъра.

Въпроса е решен. Винил с изработката 1600-1700лв. Тираджийски, най-дебелия, най-здравия, най-лъскавия, най-мощния, най, най, на, нанана, според производителя. Хората са сериозни и работят здраво. Не е гаражен майстор.
    Остава цвета.
    Бял или сребрист?
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Който блести по малко.

Коментар

Белия няма да е бял дълго време...
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

А, сега де? Бял или сребрист. Ни знам кой как ще блести, ни кой колко ще пази.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

• KingofROAD
            KingofROAD коментира
            Редактиране на коментар
            Някой от по-светлите оттенъци на сивото според мен ще е по-добре. То бялото така или иначе ще помътнее...

• drukman
            drukman коментира
            Редактиране на коментар
            Няма избор. Има сиво, сребристо или щъркел, както му викаха на времето. Туй то. Може да избирам от едно.

Приключи се с чуденето. Женя като че е чела по-горния пост.
          -Бялото няма дълго да е бяло. Искам сребристо.
          ....и решихме въпроса.

Остана да премеря и да намеря подходящо въже. Или метално, или с УВ защита.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Проблем с въжетата. Има стоманено, но трябва да е 4-5мм макс. Синтетични с УВ защита, само яхтаджийски. Скъпички!?!?!
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Неръждаемо няма ли бре? Щото колкото и да е поДцинковано и НАДцинковано, в един момент се самобоядисва в кафЕво, барабар с всичко около него.

Мисли и за някакви отдушници да излиза вятъра - те хората сигурно са наясно де.

Аз мислих такива преди време, ама съм забравил от къде:
              Натиснете снимката за да я уголемите  Име:433_b[1].jpg Прегледи:0 Размер:116.2 КБ ID:7018131

Имаше разни гъдели заради вятъра, когато е по-затворено, ама съм забравил.

И проблема не е в това колко ти е стабилна конструкцията. За самия винил е по-добре да не го напъва вятър.

ПП: Синтетични въжета НЕ ти трябват. И най UV-защитените на 5тата година не са това, което са били. И като знам колко ще ти се сменят.....
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имаме подобна конструкция тука до работа - преди повече от 10 години покриха един пасарел/пешеходен мост/ със стоманена конструкция и бял винил, на пет сектора. Районът мръсен - пристанище. Някъде от софийско беше изпълнителя, говорил съм с работниците и т.н., Та нещото всеки ден ми е пред очите и съм минавал стотици пъти отдолу, вкл. и с тонове сняг отгоре, както и при бурен напречен вятър, съответно и наблюдавал. Винилът здрав, би изкарал поне още толкоз, въжетата може и десетилетия без ръжда. Проблемът при нас - нулева поддръжка, съответно въжето отпуска, шегелът се разкача и вятърът за година, две или три прави всичко на парцал. Отгоре са три носещи въжета и отстрани по едно обтяжни.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20251212_123754.jpg
Прегледи:55
Размер:450.7 КБ
ID:7018140Късите страни са хванати към стоманената арка. Тука едната обтяжка е заминала и чергилото е тръгнало да бяга от носещото. Година или Две и то няма.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20251212_123630.jpg
Прегледи:54
Размер:323.1 КБ
ID:7018141

Коментар

Местен производител ми каза, че ако не сложа т.н. ластични въжета няма да ми признаят гаранцията, тия платнища играят от вятъра и температурата и ако са твърде обтегнати се късат, така ми казаха, така аз правя - ластично въже с текстилна оплетка и УВ защита, има различни дебелини и качества.

Обаче напоследък, въжето стои платнището не изкарва и две години, последното прозрачно платнище ми се разпадна като вафлени кори след има няма година и нещо или УВ'то на тоя остров е пуснато на макс или самолетите от Хийтроу ръсят некви злобни химии или китайците ги тъчат тия платнища от водорасли... това за евтините говоря, скъпите са си добре.
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                  X