Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бойлер на пропан - бутан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бойлер на пропан - бутан

Здравейте,
    Търся акъл за бойлер за селаска къща която няма да се обитава постоянно. Съответно зимата водата ще се източва и за това обикновен бойлер ме е страх да сложа.
    Тока ми е еднофазаен за електрически проточен няма да стане и за това обмислям проточен на пропан - бутан.
    Имам възможност за прекарване на димоотвод, такива системи гледам че се използват по кемперите и ще се радвам на мнение от хора дето реално го използват.

Не гледай кемперски системи. Скъпи и не достатъчно удобни. Мислени са за малки пространства. Купи си обикновен газов проточен бойлер. Румънците са дългогодишни специалисти в тази насока. По социализма имах такъв в апартамента на Тате. Върши прекрасна работа.
    Гледам в Емаг има за по 350-80лв.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
      Здравейте,
      Търся акъл за бойлер за селаска къща която няма да се обитава постоянно. Съответно зимата водата ще се източва и за това обикновен бойлер ме е страх да сложа.
      Тока ми е еднофазаен за електрически проточен няма да стане и за това обмислям проточен на пропан - бутан.
      Имам възможност за прекарване на димоотвод, такива системи гледам че се използват по кемперите и ще се радвам на мнение от хора дето реално го използват.
      https://www.occ.bg/проточни-газови-бойлери ето ти няколоко.

Коментар

На проточните бойлери на пропанбутан делтаТ е 25. В смисъл може да вдигне 25: градуса над входящата температура на водата.

Дали ще е достатъчно?

Коментар

• MFr
          MFr коментира
          Редактиране на коментар
          Ми не.
          Може да осигури 12 л/ч с т 60 гр при делта Т 25. Демек ако делтата е повече , няма да осигури 60 гр и/или 12 л/ч.

На село съм с дървен бойлер (спомена, че има чалъм за комин) и нема такъв кеф. Банята е външна, с пет цепеници става сауна + топла вода, колкото си щеш. След къпане се шматкам из двора на -5 градуса поне две минути, да отдъхна от жегата вътре. Да, бойлерът е комбиниран на ток и дърва, ама ток не съм ползвал. За по- дълги периоди през зимата се източва- да.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• pansim
          pansim коментира
          Редактиране на коментар
          Това е вярното решение.Същата баня имам на село, на дърва. Велико е!

• MFr
          MFr коментира
          Редактиране на коментар
          Не смърдиш ли на мангал след такова къпане? На село имахме такава преди 40-ина години и миризмата беше по-зле, отколкото ако не се къпеш

Заглеждал съм се по газови проточни бойлери и досега никъде не видях разход на газ. Дори и приблизителен, примерно 1 час работа на макс.
        Та, някой от опит да мъцне нещо??? Дори и приблизително, примерно 4 членно семейство се къпем 1 мес с 25 кила газ...

Коментар

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          Гледай по-внимателно. Пише. https://gasmagazin.com/%D0%B3%D0%B0%...%B8%D0%B8.html
          Газов, 24 kW, 2.2кг/ч на максимум х 2.5-3лв= 5-6лв.
          Електрически, 18-20kW х 25-30ст =5-6лв.
          Иначе казано все тая.
          Цените са по памет, но не вярвам да съм сбъркал драстично.
          Последно редактирано от drukman; Днес, 01:47.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X