Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изправяне (нивелиране) на теракота.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изправяне (нивелиране) на теракота.

Заглавието звучи тъпо но е правилно. По детски мечти и от глупост на къщата на село заложих в проекта 35м2 тераса на втория етаж. Когато се усетих, че на 2 декара двор терасата е тъпотия, беше вече късно. Изолация с 5см. фибран от всички страни, от горе върху фибрана замазка с мрежа, битумни керемиди и върху тях теракота. Излезе ми една торба с пари.
    Майсторите си оставиха ръцете, особенно лявата. Водооттоците са на най високото. С времето (6-8г) фугите се изпопукаха, локвата започна да пробива в изолацията и ако остане така ще съсипе всичко. Терасата не се ползва. Искам да напръскам дебело с полиуреа и да сложа зелен мокет за външно за да не пече слънцето директно. Преди това трябва да поправя наклоните. Дебелината ще е от 0 до 5 см. Търся достъпен като цена начин, продукт. Не е необходимо да е без пари, но го правя от нужда а не за кеф. Помагайте с конкретни модели замазка. Бих могъл да изкъртя плочките но ми се вижда много хамалогия.
    Благодаря предварително.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

А, да му изплющиш един EPDM гума за перфектна и почти-вечна хидроизолация + отгоре и, една изкуствена трева/мокет/декоративно покритие, без да пипаш нищо друго...?
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Naprimer => https://duckduckgo.com/?q=decorative...f=size%3ALarge

• icerunner
      icerunner коментира
      Редактиране на коментар
      Той точно това е написал, че иска да направи. Но това не отменя оправянето на наклона предварително. Иначе, предвид липсата на достатъчна дълбочина за блато или басейн, ще има просто локва на изкуствената трева

Направи си сам самонивелираща замазка. Първо грунд бетон контакт, после почваш на етапи да правиш замазката, Има дебели замазки до 5 см но изсъхват бавно(отворено време за съхнене 4 седмици) за това 0-20мм след 2 дни е стегнала на най-дълбокото място. https://baumit.bg/produkti/zamazki-n...rDTORwWMmQzZiC.
    Работил съм с тази и е много добра, на една тораба по 6,5л вода и няма какво да объркаш. Купи си само валяк. на 2-3 пъти ще си готов. После я покривай с каквото искаш преди тревата.
    Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
    Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Саморазливащата ще се опитва да се самонивелира. Аз искам нещо което да може да се нанася като замазка, но да държи някак при малка дебелина. Нещо като кита на тенекеджийте. Иначе няма как да докарам наклон и пак ще има локва.

• Juiced
      Juiced коментира
      Редактиране на коментар
      нали идеята беше да се изравни, просто ще повториш,докато изравни цялата площ.

Аз имам технология, която ползвам в такива случаи от години и досега абсолютно безпроблемно. При "кадърно" направени замазки с две леви ръце и две десни ръкавици.
    Изправял съм и тераси и балкони и мазе и вътрешни замазки.
    Ако основата е бетон или замазка, почиствам много добре и минавам с прахосмукачка. После с валяк нанасям обилно дълбокопроникващ грунд. Особено ако замазката или бетона има склонност към ронене. Но вместо 1;5, го правя по-концентриран грунда. Примерно 1;3.
    В твоя случай, пак много добро почистване и бетонконтакт.
    Материалът който ползвам, е машинна варо-циментова мазилка МС-1 на Евромикс. Гранулометрията е 0-1мм. Мазилката е хидро и мазоустойчива и е подходяща и за вътрешно и за външно полагане.
    Забърквам по половин чувалче в голяма кофа или бидон . Може и по цяла торба, ако се има хубава бъркалка. Спазват се указанията за колко вода.
    Не бива да е много рядка като боза, но не бива и да е много гъста. При нанасянето ще разбереш гъстотата.
    Нанасям или по-точно разнасям с мистрия или голяма пластмасова маламашка на дебел слой. После обирам с алуминиев мастар.
    В твоя с лучай, поне 2,5 м. Не се притеснявам особено, ако оставям бразди. Нанасям винаги на поне две ръце на кръст. Втората или последаователна ръка давам на следващия ден, или когато мазилката се е втвърдила. Тя съхне бавно на по-дълбоките места и сравнително бавно се втвърдява.
    Не е хубаво да се прави сега по студовете, но не е хубаво и лятото в големи жеги. Ранната пролет би била добър сезон.
    Ползвам мастар не с правоъгълно сечение, а от онези, на които едната страна е като нож.
    След като вече мазилката е достатъчно стегнала за да може да се ходи, дори да е влажна, престъргвам с мастара и той си показва ктде е нужно да се престърже.
    При участъци, където е нужно по-сериозно престъргване, ползвам цял лист от механична ножовка.
    Материалът е доста твърд като изсъхне и добие якост.
    Следва помитане на поне две ръце и прахосмукачка, После аз пак полагам дълбокопроникващ грунд 1'3 на валяк.
    След това редя гранитогрес, ламинат, мажа течна гума тип Акрофлекс или там каквото покритие следва.
    Досега тази технология никъде не ме е предала.
    Материалът не е скъп. Последно беше около 8 лв 30 кг чувалче. Със фибри е, които му дават допълнителна якост и еластичност.
    Да не се счита за реклама това. Може да има машинни мазилки и на други производители, но е важно да е вароциментова а не гипсова. Да става за външно и препоръчително хидро и мразоустойчива.

Това са мойте пет ст'инки по въпроса.
    Успех, Валка!
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Браво, много полезно и достатъчно детайлно мнение, подкрепям с две ръце.

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Значи МС-1 на Евромикс. Пиши, моля, как се казва тоя грунд за преди (теракота за външно, не е лъскава, гледал съм да не се пързаля) и тоя за след замазката. Аз няма да гоня някаква точна равнина. Просто трябва да попълня локвите и да дам шанс на водата, ако е повече да стигне до улуците а не да се чуди на къде да 'фане, че както пише горе, липсва дълбочина за басейн.
      Не знам защо, ама нито едни плочки не успяха да ми сложат кадърно.
      На долната тераса ако плиснеш кофа вода, нищо не изтича навън. .... "Майстора" каза, че на нея няма да вали и не било проблем.
      В гаража като вкарах лодката и я източих, водата се устреми към сифона, заобиколи го от двете страни и продължи към вратата. Трябваше да ми видите физиономията.

• TigerHunter
      TigerHunter коментира
      Редактиране на коментар
      За върху плочките можеш да ползваш Бороконтакт, който е розов. НЕ СЕ разрежда. Има контактни грундове и на други марки. За след изправянето Борогрунд. Използва се и за грундиране на стени преди боядисване. Бял е на цвят и се разрежда до 1:5 според попивността на основата. Има и на други марки. По принцип такива грундове ги наричат дълбокопроникващи или укрепващи. Идеята им е да уеднаквят основата и да я заздравят, за да се предотвеари разпрашаване или изронване в случая.

Следя с интерес. Имам подобен проблем с едната ми тераса (е, три пъти по- малка) но в добавка, част от плочките са се разхлопали, та ако се намери решение с някаква "заливка"...
    Ако се сещам правилно за кое село става дума и се стигне до реални СМР, много ще искам да участвам в събитията, за да придобия преки впечатления от процесите. Колко ще помогна не знам, но няма да откажа една вратна пържола.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Правилно се сещаш. Май, юни някъде ще е веселбата. Искам да исъхне, да се стопли времето и да не вали. Тази замазка трябва да изсъхне напълно за да напръскам полиуреата. Ако се намери и читав майстор да свърши работа (не безплатно, естествено), бая въглища ще отидат от страни...

• TigerHunter
      TigerHunter коментира
      Редактиране на коментар
      Венци, ако хлопат, махай. Или са се отлепили с лепилото, или от лепилото. И да ги залиеш, нищо не става.
      От друга страна, ще имаш по-добра адхезия към основата, ако прилагаш моята технология.
      Валка, далече си ми, иначе бих дал една ръка.

• Тропчо
      Тропчо коментира
      Редактиране на коментар
      Абсолютно прав си, Сашо. Да не говорим, че самата тераса е започнала да провисва и не съм сигурен 200-500 кила от нещоси как ще ѝ се отрази. По- добре ще е първо да я "разтоваря", ама като знам какъв гърч ще е къртенето... Пусто, все гледам да мина метър, преди да направя нещо както си трябва и все никога, ама никога, не става и накрая запрятам ръкавите, че и крачолите.

Технологията на Ловеца на тигри по-горе звучи отлично като решение. Евала, че си си направил труда така добре да обясниш.
    Относно грундовете - този за плочките, освен да е контактен, розов, задължително искаш да е с пясък. Много от производителите имат почти еднакви контактни грундове със и без пясък. Белия, т.н. дълбоко проникващ, укрепващ, изравняващ попиващата способност… от лични впечатления силно препоръчвам Henkel Ceresit CT-17. Ползвал съм много различни, с този Белоградчишките скали можеш да ги превърнеш в гранит
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

• TigerHunter
      TigerHunter коментира
      Редактиране на коментар
      Съгласен. Не бях се сетил за опесъчения. Иначе, споменах че такива грундове има на много марки. Кой е най-добрия, не мога да кажа.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X