Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разположение на лед осветителни тела за гаража

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разположение на лед осветителни тела за гаража

Привет колеги, имам закупени 4 броя лед лампи по метър и половина дълги като тези от снимката:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_946493.jpg Прегледи:0 Размер:68.6 КБ ID:6982984

Още не съм ги монтирал че предстои освежаване с латекс стените и тавана, питането ми е как ще е най-добре да ги монтирам на тавана, направих 3 схемички с варианти да разположа 4-те лед тела дълги метър и половина, кое разположение на лед телата ще разпределя най-добре и равномерно светлината, като при първия вариант е да ги монтирам точно в ъгъла под лек наклон между тавана и стената ? :

1,2 или 3-тия вариант:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Без име.jpg Прегледи:0 Размер:29.0 КБ ID:6982985

Проба грешка
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Деди, не ми се иска да дупча излишно тавана, телата са си тежички и няма как да ги застопоря временно само за пробите, та затова пуснах схемичките

п.с. При теб как е, все пак постоянно си там и ти трябва светлина?

Разбира се, че 1. Плюс челник за работа под капака. Но ако използваш гаража за склад и отстрани имаш претъпкани до тавана стелажи, сигурно ще избереш някой от другите два варианта, но ще е компромис.

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Като вкарам джипа в гаража няма да има много място за излишен багаж, идеята е да има добра осветеност встрани от лявата и дясната страна на джипа, да не е най-светло само в средата...

Засега един глас за 1-ви вариант, да видим други какво ще кажат?

В единия гараж съм със номер 3 ....и свети много добре без сянка...но се ползва за работилница и свети жестоко.

В друг гараж съм със номер 2 ,само че са две линии...не свети както номер 3

П.п Тея тела не са най подходящи за гаража...в смисъл не са лоши,но губиш много светлина от капака който е пластмаса.

П.п 2 При мен са тела на 1.5 метра и са по 10-12 лампи
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Гаража ми е стандартен - 3х6 метра и съм със схема 3, но само с две лампи! Въпреки това, вътре е светло като в Сахара по обяд!
      Honda XL600LM, 1987
      Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
      Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Аз гласувам за вариант номер три, в моя гараж съм така. Мисля че светлината се разпределя по равномерно в сравнение с вариант номер едно, там ми се стува че 1/2 от светлината ще пада директно на стената и от там каквото се отрази.

Коментар

Аз и в двата гаража съм с номер 1, като преди това бях с номер 2.
          Сега е далеч по-добре.

Коментар

В моя гараж съм сложил по 1 LED х 17W (май?), 4000к от всяка страна, но ползвам само тая над мотора. Светят "като слънце". Телата са супер леки. По средата на тавана е само тая от строежа, колкото да виждам праха по покрива.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Аз бих ползвал схема 1, но разстоянието на телата от стената на гаража да е 1/2 от разстоянието между самите тела или схема 3.

Коментар

Ако ти трябва осветеност при паркиран автомобил, т. е. отстрани, вариант 1.
                Ако ще го ползваш като работилница или без автомобил вътре, вариант 3.
                Който търси , намира !
                Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Схема 2 - но с умерена сила, за общо осветление.
                  Допълнително работно осветление, според дейността и мястото.
                  Работна маса - над нея и евентуално около нея.
                  Работа в колата или под капака - вариант 1, но на височина около 1.80 м, за да влиза светлина през прозорците в купето.

Т.е. първо трябва да си "нарисуваш" идеите за дейностите в гаража и после да видиш какво осветление и къде ще ти трябва.

Коментар

Отговарям на въпроса по горе малко със закъснение (кафе)При мен има няколко вида осветление
                    Дежурно 24/7 като погледнеш през стъклата отвън да видиш вътре дали си затворил кучето или пък се е задимило че се е запалило нещо
                    Общо1 побобно на вариант 1 пали се и се гаси от къщата и от гаража.
                    Общо 2 още няколко реда ЛЕД-ки които се включват от гаража според нуждата за още светлина
                    Локално над работния плот, струга ( после ще направя и на фрезата и други работен плот)
                    Преносимо - ЛЕД-ки на стойки с различна височина......
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Толкова на брой ярки осветителни тела бих монтирал само ако имат възможност да се регулира интензитета на светлината им.
                      Чувствам се дискомфортно да примижавам или да ползвам слънчеви очила заради ярко осветление...
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Благодаря ви за насоките, мисля че открих как ще свети прилично, когато джипката е в гаража и когато е празен, ще разположа лед телата подобно на схема едно, но монтирани под ъгъл, така че да светят хем надолу и хем настрани, като телата от другата стена ще е по същия начин и ще се припрокриват без да има тъмни петна.

Купих триъгълен ъглов дървен профил и нарязах 8 парчета по 2 броя за лед тялото, които ще ги монтирам в ъглите, като на тях пък ще монтирам планките на които ще щракнат лед телата, ще стане както е на снимката монтирани под ъгъл между тавана и стената, само дето на снимката самите стени са под доста голям ъгъл а аз ще сложа ъглови профили които са малки 5 см, достатъчно за да легнат планките и лед телата плътно в ъгъла:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7886475.jpg
Прегледи:217
Размер:16.8 КБ
ID:6983172

Коментар

Това на снимката цял солариум бе ...

Коментар

• Еделвайс
                            Еделвайс коментира
                            Редактиране на коментар
                            Само 4 лампи ще са при мен , на снимката са 7

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X