Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПВЦ термопанел за алуминиева дограма 20мм бял

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПВЦ термопанел за алуминиева дограма 20мм бял

Привет колеги, къде в София има магазин и да мога да купя цял ПВЦ термопанел за алуминиева врата бял, дебел 20 мм, като аз ще изрежа точните размери?

При фирмите за дограми ще е бавно и по-скъпо, затова търся подходящ магазин, в Бриколаж не можах да открия да продават такива панели, трябва ми парче не по-малък от 130х130 см и 2 см дебелина?

Това е алуминиевата врата:

https://i.postimg.cc/7brkfqFT/IMG-3974.jpg
    Последно редактирано от Еделвайс; 25-11-24, 13:46.

Мисля че това място е БГ ПЛАСТ:
    https://maps.app.goo.gl/N9mpLYQwreANLgvc7

Коментар

• Еделвайс
      Еделвайс коментира
      Редактиране на коментар
      Тези не се ли занимаваха само на едро, съмнявам се да ми обърнат за едно малко парче?

Пробвай ги, вероятно ще ти продадат цял лист или ако им се намира парче.

Коментар

На дребно също продават имат всякакви неща, не мож си представи...

Коментар

За цял лист отиваш на 6 м²- 2.0/ 3.0 м. Звънни ми утре! О897О9З697.
        Марин Райковски

Коментар

• Еделвайс
          Еделвайс коментира
          Редактиране на коментар
          Благодаря, вече намерих фирма и се съгласиха да е по точни размери за 60 лв.

Успях да намеря фирма за плоскости, която се съгласи да ми отреже точно парче термопанел по мои размери, без да се налага аз да режа после и вече е изпратен по куриер и утре ще го получа, всичко за 60 лв доволен съм, това е фирмата - https://ploskosti.com
        Последно редактирано от Еделвайс; 26-11-24, 11:53.

Коментар

Днес получих панела, перфектно изрязан и разкроен по мои размери, защитно синьо фолио и вече го монтирах, синьото фолио ще го махна след като боядисам стените с латекс.

Препоръчвам фирмата ако някой от вас се нуждае от точен размер и вид плоскост.

Вече монтирах панела:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_3987.jpeg Прегледи:0 Размер:444.1 КБ ID:6980659

Коментар

Струва ми се,че патоса ти около тия точни размери е доста преигран. Все пак иде реч за размер,вземан с дърводелския метър! То такъв размер ако някой не може да спазииии.....
            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• Еделвайс
              Еделвайс коментира
              Редактиране на коментар
              На мен ми се е случвало в Бриколаж преди години, където бях поръчал да ми разкроят и обкантят няколко рафта за гардероб, бяха сбъркали размерите вместо например 23 см ширина, беше 13 см, разбра се че било от бързане и недоглеждане че били имали много поръчки и т.н., оправиха нещата с нови рафтове но ми загубиха тогава още един ден за да отида пак до Бриколаж, след това в друго време и място, бяха ми сбъркали и едно единично стъкло за стълбището пак с 10 см разлика, та не ме питай защо така реагирам че е с точни размери панела

Да не правя нова тема и реших да питам тук, искам да монтирам алуминиева врата за баня с огледало от външната му страна, чудя се дали да не купя тази готова врата от практикер на profilink и е на цена 429 лв - https://praktiker.bg/bg/Vrati/ALUMINIEV ... A/p/492861 , размерите стават, реално колко ще спестя ако го купя и го монтирам аз, единственото което ме спира е че към вратата няма да има алуминиеви профили с които да се оформят като рамкиране около касата на вратата и се чудя как да процедирам?

Коментар

• Еделвайс
              Еделвайс коментира
              Редактиране на коментар
              След проучване, няма да избера въпросната врата, защото е с долен праг като при балконска врата, ще търся врата с П образна каса без долен праг, няма смисъл да се спъваме в излишни 5 см, и без това мокрото помещение си има 10 см праг от плочките.

Първоначално публикуван от Еделвайс Преглед на мнение
            Да не правя нова тема и реших да питам тук, искам да монтирам алуминиева врата за баня с огледало от външната му страна, чудя се дали да не купя тази готова врата от практикер на profilink и е на цена 429 лв - https://praktiker.bg/bg/Vrati/ALUMINIEV ... A/p/492861 , размерите стават, реално колко ще спестя ако го купя и го монтирам аз, единственото което ме спира е че към вратата няма да има алуминиеви профили с които да се оформят като рамкиране около касата на вратата и се чудя как да процедирам?
            Гледам че масово се предлагат врати за баня като стандарт с размери 70 X 200 см, затова реших да махна дървената каса и разширих светлия отвор, та в момента светлия отвор за вратата е, ширина - 75 см и височина - 205 см, мисля че 5 см са предостатъчни за фиксиране на касата и уплътняване после с монтажна пяна или подходящо лепило за да не се раздува излишно и деформира касата, като преди това ще хвана касата със винтове за директен монтаж, идеята е като намеря подходящата врата за баня без долен праг да мога да я монтирам аз.

Единствено ме притеснява че ще трябва някъде да търся подходящи алуминиеви первази, с които да оформя и монтирам окола касата на вратата, понеже не съм правил това, как се захващат первазите какъв им е чалъма?

Мокрото помещение е в гаража, снимката е с лошо качество че е зумната много:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:врата.jpg
Прегледи:121
Размер:74.5 КБ
ID:6983217

Коментар

5 см не са достатъчни! 5 см са прекалено и ненужно много!
              Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                Ще сложа дървени клинове и повече монтажна пяна, като преди това ще сложа разпънки на касата да не се изкриви от повечкото пяна и готово, въпроса е как да го направя с алуминиевите первази че не вървят комплект с готовите врати за бани?

Имай предвид, че самия алуминиев профил е доста по-висок от дървената каса. При смяната може да се стесни отвора за преминаване през вратата с 8-10 см в сравнение с дървен вариант.
              При дървена врата фалца за уплътнаване и извън светлия отвор на касата. При Al - уплътняването и точката на въртене на пантите са вътре в отвора за преминаване. Включително част от дебелината на отворената врата също стеснява отвора.

Коментар

• Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                В такъв случай ще е добре вратата да е с размери максимални към светлия отвор за да се компенсира стесняването на отвора за който казваш, спрямо дървения вариант, май ще е по-добре да викна фирма да си вземат размери и най-вече заради алуминиевите первази, въпроса не беше да е по-евтино а по-бързо да го направя и да използвам че сега имам свободно време покрай празниците, в крайна сметка не е спешна тази врата, благодаря за разяснението, весели празници

• stefsab
                stefsab коментира
                Редактиране на коментар
                Виж сегашната врата как ти е като ширина.
                Сгъни от отпадъчен картон или използвай дървени летвички примерно 4х4 см, които да залепиш с тиксо от вътрешната страна на съществуващата каса. Така ще можеш да си представиш какво бъдещо стесняване може да се получи или дали те устройва.

• Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                Няма врата и каса в момента, светлия отвор е до тухли и размерите са 75 см ширина на 205 см височина

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X