Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Клапан за бойлер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Клапан за бойлер

Някой може ли да ми обясни принципа за работа на ето такъв клапан-на картинката бронзовия с червената капачка.
    Не мога да го разглобя без да го счупя и да разбера как работи.
    Продадоха ми го за предпазен до 8атм.(Налягането в селото се върти между 7.5-8атм., нормалните с палчето автоматично протичат при поставяне).
    Как би разтоварил при свръхналягане, обратно към мрежата или се предполага да изхвърчи тапа?
    Или това е обикновен възвратен клапан и кокошката в магазина ме изглъга?
    ​​​​
    Прикачени файлове

https://www.service-ruse.eu/forum/to...um=6&topic=343
    На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Преди доста години във службата / извън града е / пуснаха нов водопровод и от голямото налягане протече клапана на бойлера . Пробвах със намаляване от главния кран / 2 цола / и стана . Това знам ...пробвай .
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

По принцип е клапан за парни инсталации. Като се повиши налягането изпуска към канализация или където си насочил да отива водата и щ тече докато не спадне налягането. Не ти е това решението ако искаш да си намалиш налягането в системата на къщата. Има други с които може да си регулираш налягането. Аз при мен съм сложил и съм настроил на 4 атмосфери и си бачка вече 10 години. При тях проблема е ако входното налягане стане под настроеното налягане. Тогава спира водата защото клапана не пропуска.
        Хюндай Санта фе 2,2, АК; Форд с-мах 2.0, РСК; Форд Транзит; Киа Соренто

Коментар

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
          Някой може ли да ми обясни принципа за работа на ето такъв клапан-на картинката бронзовия с червената капачка.
          Не мога да го разглобя без да го счупя и да разбера как работи.
          Продадоха ми го за предпазен до 8атм.(Налягането в селото се върти между 7.5-8атм., нормалните с палчето автоматично протичат при поставяне).
          Как би разтоварил при свръхналягане, обратно към мрежата или се предполага да изхвърчи тапа?
          Или това е обикновен възвратен клапан и кокошката в магазина ме изглъга?
          ​​​​
          Както ти писаха по-горе купи си регулатор за налягането ако искаш да намалиш налягането. При мен също беше 8-9 атвосфери, с такъв регулатор ги намалих на 4-5. работи вече 15 години без проблем. Нещо подобно:
          https://vodnipompi.bg/regulatori-na-...nirid-490-farg
          יעבור
          «И това ще мине»

Коментар

Действа си като предпазен клапан и пропуска само като се повиши налягането .Обикновенно червената капачка се върти,усеща се едно прескачане(не знам как да го обясня) и така ръчно можеш да освободиш налягането.Към женската резба можеш вържеш дрениращ маркуч ,или тръба .
            Като се замисля,бойлерите не им ли 8 бара работното налягане?

Коментар

Да разбирам, че правилният мотаж е водопровода---->тетка----клапана---->канала;другият край на тетката---->входа на бойлера

Коментар

Трябва ти редуцир вентил.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_1234.JPG Прегледи:0 Размер:125.1 КБ ID:6962172
                  Ето го монтиран, между бойлера и възвратния клапан, капе в улея отдолу.
                  Този е на 3 атм. и покапва, докато възвратния е на 7 атм.

Коментар

Divj, той в твоята компоновка ми се струва излишен?

Коментар

• divj
                      divj коментира
                      Редактиране на коментар
                      Монтажниците се презастраховаха.

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                    Трябва ти редуцир вентил.
                    И това предстои, даже в момента ги разглеждам в сайта на ташев, ама ще има кълцане на тръби и слагане на холендри за него.

Коментар

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Виж в магазина на Юроком . ВИК арматура пазарувам само от тях .

• gy6ter
                      gy6ter коментира
                      Редактиране на коментар
                      Може и един филтър преди редуцира,че някой път от замърсявания изравняват налягането от двете страни.

• sek.1
                      sek.1 коментира
                      Редактиране на коментар
                      Ако си с пластмасови тръби филтъра е силно препоръчителен защото малките замърсители като фината ръжда го играят като шлайф паста и надират керамиката на главите на смесителите .

Има ред инженерни причини поради които въпросния възвратен клапан трябва да е монтиран директно на входящата тръба на бойлера . На някои марки като Стибел Елтрон е заводски залепен с лепило за резби .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Не ти трябват никакви клапани, трябва ти редуцир вентил, желателно веднага след водомера. Повече от 4 бара не ти трябва. Иначе следващите проблеми ще са с тоалетни казанчета, батерии на мивки и всичко по системата. Търси качествен, че са проблемни редуцирите, започват да имат собствено мнение за налягането и трябва да се настройват по-често.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

• sek.1
                        sek.1 коментира
                        Редактиране на коментар
                        И после пускаме тема защо ми гръмна бойлера и събори блока .

• Asen Kushlev
                        Asen Kushlev коментира
                        Редактиране на коментар
                        Е той клапана на бойлера си се подразбира, че си е на мястото. Нормалния за бойлер с палец, така наречения паровъздушен, няма вече да тече постоянно. Даже 3-3,5 бара повече от достатъчно.

Италианските редуцир вентили идват на 3-3.5 бара заводско положение. Вкъщи имам един "централен" след водомера, и всичката домашна водна техника е в номинално налягане. "Страничен ефект" е, че всичките водни "джаджи" не съскат докато се пълнят с вода.
                      Предпазния клапан за бойлер е с по-различна конструкция, за да е гарантирано отварянето му при нужда.
                      При загряване на водата и не ползване на топла вода в този момент, е нормално да прокапе предпазният клапан. Той е за това - повишеното налягане в бойлера да спадне.
                      В документацията на бойлера пише, че предпазния клапан се навива директно върху входящата тръба на бойлера.

Коментар

Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнение
                        ...В документацията на бойлера пише, че предпазния клапан се навива директно върху входящата тръба на бойлера.
                        Причината клапана да се монтира директно на бойлера е основно за бесопасност - да не може между клапана и бойлера да се мнотира спирателен кран.
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X