Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с VW Touran 1.9 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с VW Touran 1.9 TDI

Съжалявам ако не съм уцелил мястото за темата. Тази сутрин ми се случи странен проблем с Турана. Вчера всичко си беше наред, снощи го паркирах пред къщи и тази сутрин не мога да превъртя ключа. Тръгва малко и спира, не може да вкючи таблото. Волана не е заключен защото има ход. Самия ключ не се превърта в ключалката, все едно е блокирана. Сега се чудя дали е възможно имобилайзера да има проблем и да я блокира или по скоро да е механичен проблем в самата ключалка. Имам втори ключ, но и с него е същото, тръгва да превърта и спира преди са щракне на първа позиция, където се пали таблото. Някой да има идея къде да търся проблема ? Дистанционното си работи нормално, отключва и заключва колата.

Вероятно проблемът е махеничен.
    Огледай внимателно патронът и автомобила за следи от интервенции. По-конкретно някой да не се е опитал да си "купи" Туран...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• piron45
      piron45 коментира
      Редактиране на коментар
      със сигурност няма интервенция, колата е на 20г и стои пред къщата. Лошото е че горната капачка над волана се сваля лесно, долната пластмаса обаче не може без да се свали целия волан и въздушната възглавница. Няма достъп до ключалката. Ще трябва да търся майстор дето да знае какво прави, че аз съвсем не съм наясно с тия ключалки.
      Май съм пропуснал да уточня че става въпрос за контактния ключ и ключалката за палене на колата.
      Последно редактирано от piron45; 03-04-24, 11:30.

Като завъртиш патрона, той трябва да завърти един привод, който да издърпа и блокира в извадено положение езичето за блокиране на волана. Там материала е цам и бързо се износва. Отзад на заключващия механизъм е електрическия превключвател. Понякога и той се разпуква.
    Търси човек, който знае какво прави!

Коментар

• piron45
      piron45 коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря, вече говорих със Самоковския специалист по ключалките и каза точно това. Имало някакво щивтче дето се чупело и блокира ключалката. Обеща по късно днес да дойде до колата и да я оправи. По евтино щеше да е ако му я закарам, но колата е автоматик и лоста е заключен. Без да запали не мога да я мръдна.

• Пламен Атанасов
      Пламен Атанасов коментира
      Редактиране на коментар
      https://www.youtube.com/watch?v=4bJVaCZl_8Y

• piron45
      piron45 коментира
      Редактиране на коментар
      Благодаря колега,информацията от клипа може да ми е полезна.

Проблема решен, счупен щифт за заключване на волана. Майстора го изхвърли и вече няма проблем. Оказа се че не е толкова сложна операцията , особено за човек с дълга практика. Трябва само да се внимава да не се счупи модула за позицията на волана.
    Темата за ключ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X