Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся фирма за сондаж

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Търся фирма за сондаж

    Здравейте, предстои ми строеж на къща, но няма вода в близост до имота. Трябва да пуснем сонда за да поискаме разрешително за строеж. Можете ли да препоръчате фирма която работи в София, която да свърши цялата работа от пробиванете, през поставянето на съоражението до узканоняването? Благодаря.

  • #2
    Тръгнал си по грешната пътека. Бях се зарекъл да не пиша в този форум но ми стана мъчно за тебе.
    Направи всичко възможно да си осигуриш вода от ВиК дори и само на хартия особенно ако обекта е на юридическо лице. А когато всичко свърши, завършиш строежа, посееш райграса, си направи и сондаж да го поливаш, че много вода иска.
    Ако не си братовчед на "министъра" твоята работа по тоя начин няма да стане. Ще налетиш на една купчина "специалисти", ще ти обещават какво ли не, ще казват, че познават кого ли не и "той ще оправи нещата" само ще трябва да се дадат едни пари ......
    Има огромни административни спънки и таракатитите дето ще ти кажат, че ще се оправят с тях, но ще платиш едни .... стават все повече.
    В Началото на 90-те се продаваха едни "лагери", от 2000-та ти звънят по телефона за да ти кажат, че имаш да хвърляш едни пари от терасата. От 2010-та дойде ред на водата.
    Аз от време на време изкарвам едни пари от хидрогеоложки проучвания, проекти за сондажи за вода и подготовка на документи за разрешителни за кладенци (не в софия) и в момента, в който някой ми каже, че иска кладенец, щото проектанта на къщата му казал, че ще трябват "ток и вода", повече не говоря с него. Знам какво го чака. След мен го чакакат тарикатите.
    П.П. Напоследък се появиха едни "специалисти" с георадари. Не знам как се роди тая дума и какво означава, учил съм два семестъра геофизика, не съм специалист в тая насока, все нещо съм чул по лекциите ама за "георадар" ........
    Знам вече за десеттина изгорели. И цената е подходяща за "изгаряне" - 600 лв. Както казваше преди 30-тина години един такъв "тарикат" - глупаците нямат свършване.
    Ако попаднете на такъв "георадарист", просто го оритайте без да му казвате защо. Той си знае.
    Нищо, че е "доцент", или "кандидат на незнамкои науки" или че има незнамкакви договори с БАН.


    Последно редактирано от bogilloff; 29-10-22, 18:55.
    ОФБ ДБ X22SE
    Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X