Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идея за монтаж на ролетни комарници за алуминиева дограма с плъзгане

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Идея за монтаж на ролетни комарници за алуминиева дограма с плъзгане

    Привет колеги, на балкона сме с плъзгаща алуминиева дограма, същото ми е като на снимката - 4 плъзгащи се крила във всички посоки, искам да им сложа ролетни комарници, 3 броя, като този в средата ще е по-широк, много мислих как ще могат да се монтират без да пречат на крилата при плъзгането им, мислех си фирмата която ще ги прави, да направи една цяла каса и на нея да се монтират трите ролетни комарници и както е така, да се монтира съответно към касата на дограмата с плъзгане, дали ще стане така?

    Така изглежда дограмата ми с 4 отваряеми крила но моята е бяла алуминиева, снимката е друга от нета:


    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image-2587-6.jpg Прегледи:0 Размер:62.4 КБ ID:6816574


    Ето чертеж с приблизителни размери на касата и монтажа на трите комарници, дали ще стане както си го представям:

    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Комарници за плъзгаща дограма.jpg Прегледи:0 Размер:65.1 КБ ID:6816575

    Интересувам се само при варианта с ролетни комарници, другите тип хармоника, на вратички и цели на отделни релси не ги искам, за да мога да имам при нужда пълно отваряне на който и да е прозорец без да ми пречи комарника, затова се спрях само на ролетни комарници.
    Последно редактирано от Еделвайс; 12-02-22, 18:06.

  • #2
    Явно никой от вас не е монтирал ролетни комарници на алуминиева дограма с плъзгане, успях да се свържа с фирма която се занимава само с тенти, навеси, ветроупорни завеси и комарници, писах им същото като тук по темата, за мое учудване ми казаха че са правили подобно решение успешно, та в сряда ще идват за оглед размери и как точно ще стане, но ми казаха че ще е скъпо, наясно съм че при такива индивидуални технически решения, няма как да е по стандартен ценоразпис, та им казах да действаме и ще пиша и кача снимки при крайния резултат, ще видим как ще го направят.

    Коментар


    • #3
      Индивидуални са ти размерите. Всичко друго си е​​​​​​ стандартно.
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

      Коментар


      • Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Питах на няколо места и все ми казваха че не можело да се сложат ролетни комарници при плъзгаща дограма, можело да ми поставят допълнителна каса-релса и комарника да е също с плъзгане, но аз не исках такова решение, а да мога изцяло да прибирам комарниците, затова държах да са ролетни, както и да е успях да попадна на правилната фирма, като го направят ще пиша и снимки ще покажа.

    • #4
      Плисе! Едно на цялата дограма!
      Марин Райковски

      Коментар


      • Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        .........
        Последно редактирано от Еделвайс; 15-02-22, 07:37.

    • #5
      Първоначално публикуван от marinrr Преглед на мнение
      Плисе! Едно на цялата дограма!
      Много ми харесаха тези " Плисе " комарник, тук на това клипче много ми хареса точно както е разделен на 3, сега писах на фирмата дали имат такъв комарник, че май не са много популярни.


      Ето клипчето:

      https://m.youtube.com/watch?v=ZB6Le5bQUJ0

      Коментар


    • #6
      Колеги, сега четох мнения за Плисе комарниците, като цяло са били удобни, но със сравнение с ролетните комарници не били толкова издръжливи и били по-паянтови като сглобка, имам време до утре сутринта най-късно да реша на какво да се спра, на Плисе или Ролетни комарници, кое ще е по-некапризно и издръжливо с времето, май ще се реша на ролетните комарници?

      Коментар


      • #7
        Аз ти ги предложих, защото са практични. Но и аз не ги харесвам! Понеже се занимавам с дограма, та няма как без комарници! Сменил съм няколко доставчици на китове за производство- резултатът е безпроблемна работа около 1.5- 2 години! А не са евтини. А ремонтът им не е скъп, но разправиите са повече! Затова им намалих гаранционния срок на 1 година! Но и решението с ролетните комарници не ми харесва! Към тези плъзгания има системи за плъзгащи комарници. Но се монтират лесно едновременно! Потърси някой, който се наема да го направи на място след това, но предполагам ще е трудно, да не кажа и невъзможно според това, как е измазано около дограмата!
        А за плисета- търси фирма Полимери, и по- скоро модела Инфинити! Цената ще е сериозна!
        ​​​​​​

        Марин Райковски

        Коментар


        • Еделвайс
          Еделвайс коментира
          Редактиране на коментар
          Благодаря за изчерпателното инфо, фирмата която ще идва утре сутринта за оглед и размери се занимава само с тенти, сенници, щори, гаражни врати, навеси и комарници, казаха ми че след огледа утре ще ми предложат варианти, фирмата има добри отзиви, но все пак обичам да съм подготвен предварително и да знам за какво иде реч, утре ще пиша при развитие.

      • #8
        Сутринта дойдоха от фирмата двама монтажници, след внимателен оглед и възможности, решихме че най-разумно ще стане с ролетни комарници, като те ще са монтирани на отделна каса, а самата каса ще се захване само в долната и горната част, без да се пробива никъде по самата дограма с плъзгащите крила, един вид ролетните комарници ще са с независимо захващане.

        Много ми хареса че няма да се наложи да се пробие нито един винт към касата на дограмата, това го смятам за голям плюс, като дойде време за монтажа, ще направя снимки преди и след, да ги видите.

        Коментар


        • #9
          Да завърша темата, касата с ролетните комарници са монтирани успешно и изглеждат като част от алуминиевата дограма с плъзгане, доволен съм

          Тук е без касата с ролетните комарници:


          Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20220226_131028.jpg Прегледи:0 Размер:293.6 КБ ID:6822244


          Тук вече е монтираната каса с ролетните комарници:


          Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20220226_130939.jpg Прегледи:0 Размер:358.2 КБ ID:6822245


          Монтажниците се постараха и стана като фабрично изпълнение.

          Коментар


          • #10
            Айде честито. Незнам какво си си представял, ама всеки един ролетен комарник изглежда точно така. Дали ще е хванат на самата дограма или на отделна каса, това според условията.
            Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

            Коментар


            • Еделвайс
              Еделвайс коментира
              Редактиране на коментар
              Има разлика но не се вижда на снимката, двете вертикални страни на касата са тип винкел, алуминиеви и с по-дълбоки страници, това е за да не пречи да се плъзгат крилата и в същотото време да няма отвори отстрани, заради по-голямото отстояние от касата на дограмата.

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X