Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся фирма за ремонт в София

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    Относно дизайна и мизерията, дето тук се спомена, амии...
    Всичко е строго индивидуално и не може да се вкара в рамка, ако ще и дизайнерска. Въпреки всякакви усилия.
    Аз съм се родил в къща на два етажа, с каменни основи и зидове от ръчно изработени криви тухли, зидани с кал. Неизмазана отвън, с вар и пясък вътре. Гредоред, най-голямата стая беше към 3.50 на 2.50, другите бяха по-малки. Външна тоалетна, готварска печка на кюмюр и дърва, хладилника, скован от дъски навън до плевнята... Ама само зимата "работеше". Баня - нъц.
    Та кое сега ще ме впечатли и ще ми навява мизерия?

    Коментар


    • #32
      Ако не е спешно, пиши на лично. Ако искаш съвети - ще ги дам в темата.
      ;-)
      Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
      нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

      Коментар


      • #33
        Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение

        И порцеланова мивка, ако ще е ретро.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-380454dbdcbc834459bf6f4b39b8fb93-V.jpg
Прегледи:346
Размер:202.1 КБ
ID:6842487
        Аз не виждам каква е идеята от тази мивка , при положение , че няма нищо ретро в кухнята. Поне уредите и смесителя да бяха в ретро стил.
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

        Коментар


        • #34
          Първоначално публикуван от ikristiqn Преглед на мнение
          Ако не е спешно, пиши на лично. Ако искаш съвети - ще ги дам в темата.
          Я пръв да питам,
          Има ли някой бюджетен вариант на лепачка за полипропилен
          Смятам да ремонтирам кухнята , и не ми се вика майстор за преместване на тръбите.

          По този повод, има ли правило на колко сантиметра от пода да са изводите за меките връзки.
          И още една чуденка, имам място за кухненски остров. Та дали да не пусна някакъв скрит монтаж в пода за мивка и ток . някой виждал ли е как се прави

          Коментар


          • Чавдар (V93)
            Чавдар (V93) коментира
            Редактиране на коментар
            Е колко бюджетен? На Райдер поялникът с 3 накрайника (достатъчни за домашна ВиК) го взех за 50-на лв. 60-на лв беше с 5 бр., но за домашен майстор по-големите диаметри са напълно ненужни.

            Има и разни турски и китайски за по 20-30 лв

          • Asen Kushlev
            Asen Kushlev коментира
            Редактиране на коментар
            Както каза Чавдар, има по 20-30 лв. Напълно е достатъчен, пък и е с две години гаранция. Изводите си ги прави по кухнята, все пак ще има някаква зависимост - с колко дълги меки връзки ще си купиш смесителя, колко вляво/дясно ще са под него и т.н. Ако толкова не ги уцелиш, има гъвкави връзки по 2 метра.

        • #35
          Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
          Тъй.....след една година може да се каже че приключих с тоя прословут ремонт!Избрах колега от форума,Николай Александров се казва,фирмата му е СИТИ КА.Има фейс страница!Избрах гто миналата година защото ми вдъхна доверие...Май месец започна и с голям зор "завърши" на 25,12,2021.Защо в кавички?Още си довършвам след него при положение че му платих всичко,което е поискал без да му оспорвам цени!.......................
          Тааа.....още мога да пиша ама с две думи въпросният господин ме разочарова много.....Интериорен дизайнер бил.....Само не му намирам ника тук......
          Мааалко ще се различа от всеобщите настроения по темата ,ама си има причина , щото се видяхме тогава на място. Очевидно не бе възприет съвета на Цезар, както и моя. И за част от последващият проблем Цезар бе предупредил.
          Нямам предвид разбира се смесителя и други отделни конкретни проблеми , а този със срока. И тогава смяташе че съпругата и колегата са абсолютно наясно какво се иска, имат необходимите знания , пасват си и описа на колегата е достатъчен. Набързо го обсъдихме на място и ти казах , че няма достатъчна яснота в този опис за остойностяване и изпълнение. Само един пример - ремонт на баня - в една позиция .....Х пари. Не ме чу , че най-добре е първо един 3D проект с всички елементи, струва смешни пари откъдето се купуват плочки и санитария.Или работна схема от съпругата , или от колегата, нали бяха с дизайнерски знания.. Абе техническо задание по обекта нямаше тогава , дето писа Цезар -едни думи от Вас и едни пари от Изпълнителя. Обясних че за да ти се изготви оферта в интерес на обекта , трябва да се почне отначало - размери , желанията Ви,технология , детайли и прочее. Ми отказа , нямало нужда,бързало се и т.н.
          При предварителна яснота , такава задача/строителната част/ е в рамките на 2,5 месеца макс. Очевидно при осигурено достатъчно финансиране, нещо друго във взаимодействието с колегата не е било наред и то дълго време, за да се влачи обекта до коледа.

          Коментар


          • traun
            traun коментира
            Редактиране на коментар
            Абсолютно наясно бяхме и тогава и сега какво искаме,и то си стана и баш тъй както го искахме!!!3Д проект на банята ни направиха,одобрихме го и стана както го искахме!За нея специално забележки нямаме!!!Просто по причини ясни /по няколко обекта едновременно/ ни замотаха излишно.Демек това което си написал не отговаря на истината!Нищо лично!И тогава като говорихме на живо ти си позволи да ни обясниш поне три пъти как ние не знаем какво искаме!!!!!Напротив-искахме точно това като идея за наш дом каквото и получихме.Въпроса е в замотаването и две,три неща които по никакъв начин не мога да нарека коректно отношение между клиент и изпълнител.

        • #36
          Веско , към момента на нашият разговор нямаше тази подготовка за която говоря-задание във вид работни схеми , да не казвам интериорен проект. Това не означава непременно че не сте знаели какво искате , а че оферента няма как да го разбере и съответно опише коректно , планира във времето и т.н. Това ти казах тогава. Все пак се видяхме на етап търсиш изпълнител, значи възложителят следва да е готов за такъв разговор.Ако не е , а вие не предоставихте въпросните схеми , то се очакват разни замотаваници , за които и двете страни са отговорни. Това са ти написали и Цезар и Миро .
          Не познавам колегата,не оправдавам огромното закъснение и разните грешки , въпроса е съвсем принципен.Позволих си да отида , запозная с обекта и ти го обясня ,предложих ти помощ по логистиката както на стотици други възложители, и ще го правя пак. Повечето приемат и благодарят за усилието , а които отхвърлят, си търсят други себеподобни самоуверени изпълнители. Ама после не се мрънка.
          Горното е още по- валидно , като се иска задачата да се направи бързо.
          Абе простичко- повече пот в учението , по-малко кръв в боя.

          Коментар


          • traun
            traun коментира
            Редактиране на коментар
            Не ми се спори...........и не мрънкам!Предпазвам евентуално!Оферента ни разбра много добре и описа коректно!Никой никъде не е прочел от мен че оспорвам пари!!!

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X