Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся фирма за ремонт в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
    Абе не всички работят така....а и евтините и качествените стоки са на различни рафтове
    Не разбрах към кой е поста, но една работа или е свършена, или не.
    Когато всичко е насрано, остава в сила евъргрийна за баницата/зелника.

Цената, Миро, е въпрос на договорка, но е за свършена работа, а не за полуфабрикати или свинщини.

Всички сме клиенти или пациенти в даден момент, което ще рече - от другият край на тезгяха, така че когато работиш с някой по начин по който очакваш и с теб да се отнесат, нещата просто се случват.

Това е причината да не разбирам, как може да се искат и дават пари за несвършена работа, при ясна уговорка/договорка, разбира се.

... като изключим адвокатите, според които, те взимали пари за положени усилия, а не за получени резултати !
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

• artefekt
      artefekt коментира
      Редактиране на коментар
      Ако имаш нужда от помощ или съвет....обади се.

• Джоу (x3mrjoe)
      Джоу (x3mrjoe) коментира
      Редактиране на коментар
      Абсолютно имам, защото трябва да съм изчистил концепцията за отделните неща преди да се почнат, а имам доста неяснотии.
      Я си пусни номера на ЛС, че би трябвало да го имам в облак дето е само от/за Леново (а отдавна съм с Моторола), та да организираме неква бърза трапеза.

• TigerHunter
      TigerHunter коментира
      Редактиране на коментар
      Въпросът е не само една работа свършена ли е, или не. А как е свършена. Не само в строителството. Работите за които се плаща, биват свършени добре. Ако не е свършена както трябва, не се плаща.

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
    Трябва да правя ремонти, на къща която не искам да ремонтирам, в която и живея, но така се налага, като всичко ще трябва да го прави друг, при положение, че мога почти всичко, ама са съм стрòшен.

... та тая мисъл ме побърква, щото на байовците (които може и да са под 30), като почна да им обяснявам кво и как искам, като видя, че почват да осират нещата, обикновено стигаме до "ми нàпраи си го сам".

Ще почвам от кухнята и водопровода на етажа, ама чакам времето да се пооправи, та дано да е по-натам.
    Приготви се за много ядове и нерви тогава.
    Добър майстор който върши качествено работа в София под 5-7к месечно няма да намериш , сложи и 1,5-2 за общак да влачи.
    Панелката е лесна и бърза, но къща колкото е по стара , иска много труд ако искаш качествено.
    Да си знаеш, пвц не закисва и гипсокартина не е качество.

Коментар

Не сфанàх тва с ПеВеЦето, като за това с картона донякъде съм съгласен (особено и, че не го харесвам), но има решения при които не може да се избегне.

Ядове и нерви не ме плашат, щото там съм в свои води, а и знам кое колко струва, щото с това се занимавам цял живот - цената на всичко.

Относно месечното възнаграждение на когото и да било, като човек без един ден "на заплата" за който и да било, който си изкарва парите само срещу свършена работа, точно така и плащам - цена за конкретна и завършена такава.

Въобще не говорим за тънежи, като искам да видя някакъв завършен от тях краен продукт от пичовете с които съм говорил, а и с тези които ще го правя.

Това което ми е важно, да са иновативни хора, които да работят с възможно по-новите тенденции в тяхната област.

Така или иначе е поетапно, като за различните услуги си хващам точните хора, щото другият начин е да оставиш едни пари на някой шанаджия, а той да си намери некви мангали, та да остане повече за него, което не ме устройва, още повече, че организационната работа ми е една от любимите.

Коментар

• trav
        trav коментира
        Редактиране на коментар
        Когато правих ремонта ,изрично държах преди плочките да се тества водопровода на налягане , щото съм с хидрофор. На едно място спойката прокапа. - обясняваха ми че няма проблем ще закисне
        На едни съседи друг майстор им прави баня в нещо като пристроено антре. Къщата е доста стара , от 60, външната мазилка е много постна и компрометирана. Та майстора налепил гипсокартон и от горе плочки. Кукличка перфектни стени ръбове всичко по отвес . Та до месец , когато цялата стена с гипсокартона се отлепи. Да стане равно на места топките са били по 7-8 сантиметра

• p-pleven
        p-pleven коментира
        Редактиране на коментар
        Това с "топките" или "кюфтета" - трябва да се забрани с Държавен вестник!

• Чавдар (V93)
        Чавдар (V93) коментира
        Редактиране на коментар
        Гипскартонените плоскости се монтират в зависимост от повърхността
        по различни начини на полагане.
        ■ По тънкослоен метод върху равна основа
        ■ С късове Perlfi x върху основа с неравности до 20 mm
        ■ С ивици плоскост върху основа с неравности над 20 mm
        Горното - според Кнауф.

Пичове, по-хубаво от клиент който знае точно какво иска няма.......ама са рядкооост😉

Коментар

• traun
        traun коментира
        Редактиране на коментар
        То аз точно такъв бях /жената по скоро/!Интериорен дизайнер без тапия,от вътре и идва!Разбрали се бяхме тя да решава и казва кво защо и как.Аз финансирах.Наистина добре се получи.Но,изпълнителя се оака малко.Ако беше дошъл кат пич и колега от тук /форума/ да си опрай рекламациите /в началото на края дойде за едната тоалетна чиния,после си я дооправих/ хич и нямаше да хабя клавиатура!!!Обидно държание /крие се и не вдига телефон/ от негова страна,ей тва не разбирам....

• artefekt
        artefekt коментира
        Редактиране на коментар
        Кое не разбираш....не си избрал правилната фирма. Колкото до "интериорен дизайнер знаещ точно какво иска".....имаше един такъв случай преди години🤣

• traun
        traun коментира
        Редактиране на коментар
        Ти не ме разбра май!Жена ми знаеше точно какво иска и да,удава и се от вътре!И да,не съм избрал фирмата явно ама то индикации за правилна имаше в началото!А и колегата будеше доверие а и май много съм повярвал в това че е колега от тук!Е например ЕДООРС,Евгени ми турна вратите и нямам забележки!И той колега от тук......

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:viber_изображение_2022-04-03_17-37-56-422.jpg Прегледи:0 Размер:246.2 КБ ID:6842414 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:viber_изображение_2022-04-03_17-37-56-178.jpg Прегледи:0 Размер:200.5 КБ ID:6842415 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:viber_изображение_2022-04-03_17-37-56-024.jpg Прегледи:0 Размер:205.0 КБ ID:6842416

Та това е въпросният след ремонта!Преди беше......абе 40 години нищо не беше пипано....Наследство от дядо ми,лека му пръст!Имам много сантименти към този дом и може би съм по чувствителен по темата....
      Последно редактирано от traun; 03-04-22, 17:00.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
      0888854582
      Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
      Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:viber_изображение_2022-04-03_18-14-14-727.jpg
Прегледи:283
Размер:239.0 КБ
ID:6842432
        Монтажа на смесителя в кухнята!!!!
        0888854582

Коментар

• gimax
          gimax коментира
          Редактиране на коментар
          Майстори бол и секви,но моя скромен опит показва,че требва постоянно некой да им виси на главите,за което мрънкат,но поне става както го искаш.Доверие на майстор-нема начин.

Съжалявам колега, че си дал достатъчно пари, а имаш принципни грешки в кухнята. Смесителя е трябвало да е стоящ, уредите вградени. Така както е направено при теб прилича на бюджетен вариант.
        Но важното да си го ползвате с кеф.....другото е суета.

П.С. Евгени е пример за правилно избрана фирма. Работил съм с него.

Коментар

Съгласен с Миро, що се отнася до смесителя. Тези стенни батерии според мен са отживелица. Едно на ръка е, ако се търси ретро атмосфера, но и тогава се отива на класическите две врътки.
          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Жената а и аз искахме такъв смесител по наши си съображения!Проблема е в монтажа.....Вградени мебели..........тя нЕще!А и бокса,щото то реално бокс е и без туй е малък.
            0888854582

Коментар

• artefekt
              artefekt коментира
              Редактиране на коментар
              Вградените уреди не отнемат от пространството, а получаваш най вече комфорт....повече плот и липса на фуги.

• traun
              traun коментира
              Редактиране на коментар
              Оставих на жената решенията за кухнята щот аз там работа нямам!Квото тя реши,това платих.....

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение

П.С. Евгени е пример за правилно избрана фирма. Работил съм с него.
            Преди 5-6 год, приключвайки ремонта стигам до вратите. Трябваха ми 5 бр интериорни. С много мъка намирам заветния офис в локалното на Цар Борис. Влизам в гаражното офисче. Двама юнаци седнали пред компютрите, цъкат яко нещо си и нула внимание към клиентите. Посреща ни едно девойче, не особено компетентно, мостри няма, държи ни прави и се опитва да ни покаже нещо от някакъв каталог. Избягахме с 200.
            Та за мен не беше правилно избрана фирма, а чиста загуба на време и подигравки от жената стил - Това ли ти е прехваления съфорумник?

Коментар

• traun
              traun коментира
              Редактиране на коментар
              Лятото на 2021ва,когато контактувах с него в офиса му си имаше и мостри на врати и мостри на дръжки и коректно отношение....

• artefekt
              artefekt коментира
              Редактиране на коментар
              То и от мен сигурно има недоволни. Важното да са пренебрежимо малко спрямо доволните...

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
            Съгласен с Миро, що се отнася до смесителя. Тези стенни батерии според мен са отживелица. Едно на ръка е, ако се търси ретро атмосфера, но и тогава се отива на класическите две врътки.
            И порцеланова мивка, ако ще е ретро.

Име:IMG-380454dbdcbc834459bf6f4b39b8fb93-V.jpg
Прегледи:388
Размер:202.1 КБ
ID:6842487
            Прикачени файлове

Коментар

• bokomo
              bokomo коментира
              Редактиране на коментар
              Хладилника малък вграден ли е? Фурната вдясно под котлоните ли е?

Лампата от икеа за ретро ли минава
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Лампата от икеа за ретро ли минава
              Аз лампи не продавам, нито съм им ги избирал

Коментар

Айде тук, да не драскам отделни коментари.

М/у другото, потърсих тема за водопроводи, но не намерих, та ще драсна някой ред тук, въпреки че темата е за "фирма", демек за комплексна услуга.

Щях да почвам с хола, щото там и в съседна спалня, джамовете са спешни, но предвид това което изтича от тръбите когато температурите навън са около и под -15°С, дори и да се е разминало моментно замръзване, ме навежда на мисълта, че ако не ги сменя, то следващата зима може да ударя греда при подобна ситуация, защото са от '70-та.

Та, предвид тръбите, със съпътстващото къртене и в кухнята, реших да я почна и после да си пренеса ежедневието в нея, което ще ми даде свободата да изхвърля всичко от хола и да не се притеснявам за времето, че там ше е заигравка.

За около 50г, по едно и също време, се напукаха мивката в банята и тоалетната чиния, които ги класира като №1 в програмата.
                За основен ремонт на банята нямам възможност, щото ме чака и покрив, та ще трябва да измисля бюджетна схема, след което да преценя каква ще е мивката.

При тоалетната чиния нямам алтернативи, щото е дърта БеДеСарска с долно оттичане, която мисля да смени този който ще прави ВиКато, което значи, че трябва да се спра на някой, за да я отметна поне нея.

После имам изхвърляне на всичко от кухнята, таван, стени и под, който е с класическата гадна кафява боя за дюшеме.

Дали ще сменям мивка (щото е голяма и читава) в кухнята, само плочките около нея или временно ще сменя тези върху тръбите, ще го решавам в движение.

Това са нещата по които имам въпроси към момента, и ще съм благодарен за предложения за решения.

Ако намеря подходящи теми ще пиша там, че тук идеята беше за комплексен ремонт.

Коментар

• artefekt
                  artefekt коментира
                  Редактиране на коментар
                  Пропуснал съм го това за бутането.....трудно е да се дават съвети в такъв случай. Аз за себе си гледам да избирам варианта носещ ми най-голям комфорт, че времето лети бързо...

• Джоу (x3mrjoe)
                  Джоу (x3mrjoe) коментира
                  Редактиране на коментар
                  Че лети, лети, но важните неща понякога се променят, освен че за всеки са различни, ако не си само работа - вкъщи - работа - вкъщи - работа ... и тè така.

Към Бокомо:

Не само, че не се замислям, а изрично съм споменал, че комплексна услуга не ме устройва, защото живея в апартамента, не ходя "на работа", последните 30+ години поне до обед си пия кафето, като пък последните 7÷8 е у нас.
                  Нема шанс некой да почне да ми тропа в 8, ако ще и да е без пари !
                  ... обаче може да се бачка между 2 и 4, както и до колкото му е кеф на майстора/ите.

Относно мивката, около метър и двайсе е, и е "залепена" в ъгъл, като от другият край е върху зидано.
                  Здрава е, но зависи дали ще им е удобно на майсторите да се завират под нея за да къртят.
                  Имам идея за мивката и плочките около нея (но за друг траен проект), но са толкова много, че си отиват на половин баня, та ще е според момента.

• bokomo
                  bokomo коментира
                  Редактиране на коментар
                  Тропането в 8 ще е само до разтурянето на жилището до степен на трудна обитаемост - максимум 2-3 дни. След това ще се преместят под различни благовидни поводи на обекти, които вече са разтурени и са в различна степен на завършеност и истеричност на клиентите, а ти "спокойно" ще си пиеш кафето до обяд няколко месеца.

Кефа на майсторите е да си докарат сериозен надник с минимални усилия за максимално дълго време. Не можеш да ги виниш, и ти и аз и всички искат точно това. Разликата е, че това е свързано със създаването на трудно поносим дискомфорт за клетите клиенти. Ако те хванат на тясно да ремонтираш там, където живееш - жална ти майка.

Примерно с мивката. Ако някой клекнал или прегънат на 4 трябва да копае канал за ВиК, като и ще трябва да внимава за щети по мивката, ще гледа да го избегне по някои от отработените схеми: "така не се праи", "така нема да стане", "ХХХ лева за тая работа" и така познатото на теб и на мен "ми напраи си го сам".

bokomo коментира
                Днес, 14:58
                Хладилника малък вграден ли е? Фурната вдясно под котлоните ли е?
                Дадох я снимката като пример за порцеланова мивка. Стар е този проект, нито е най-интересният който сме направили. Но ако питаш сериозно ето ти другата част.

Име:0-02-04-2263ebb92d5b13893abf77c99911f396ada06ef5b7ff2ddd037f83f68380fcde_40433157.jpg
Прегледи:216
Размер:68.7 КБ
ID:6842742 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0-02-04-128cfeafe67880264cb100501c267f1140772cbc694e5d76e5a09ec60843f1b5_806bbdb5.jpg
Прегледи:206
Размер:174.8 КБ
ID:6842743

Коментар

• bokomo
                  bokomo коментира
                  Редактиране на коментар
                  Така е много по-добре. Виждам чиномиялна, където и е мястото. Фурна на правилната височина...

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X