Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Майстор за реновиране на асансьор

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Майстор за реновиране на асансьор

    Здравейте ,
    От доста време се опитвам да открия майстор които може да реновира асаньор в сграда от 1945г.Асансьора попринцип си работни , но от доста време сме го спряли защото има нужда от осъвременяване и реновиране.Доста фирми потърсих но всяка ми казва да си смениме целият асансьор и започват да ми дават оферти за по над 10000евро за сграда на 5 етажа.Асаньора си е напълно функционален , но се иска да се подменят някои неща , да се поставят необходимите уреди за да бъде лижензиран и да стане годен за използване.Според мен трябва да е някои майстор , които е поддържал и е монтирал по стари машини - по възрастен . Ще съм благодарен за контакт с такъв човек!
    Благодаря предварително !

  • #2
    https://bg.kompass.com/c/schindler-b...a/bgc32562286/

    Тези пита ли ги?

    Коментар


    • #3
      За съжаление вече няма майстори. Нашият е от 68ма година и само една фирма що годе се наема да го поддържа. Също ни предлагат да сменим с някой турски боклук, защото е по-лесно.

      Коментар


      • #4
        Имам приятел от махалата, който едно време беше асансьорен техник. Сега е в Германия, доста години вече, не знам какво работи. Тука докато бачкаше по асансьорите, в тяхната фирма всичките заработваха допълнително като таксиджии, понеже заплатите бяха абсурдно мизерни. Минималната, плюс минус нещо...плащана не много редовно и не винаги цялата. Покрай строителния балон бяха малко по-добре, защото ги викаха като има монтаж на нов асансьор някъде. По асасньорите си е бачкане. Тия нямаха ни коли, ни нищо. Мъкнеха едни чанти с инструменти като магарета. А като е спрял асансьора някъде...чантата трябва да се качи пеша. До 10-12 етаж-пълен кеф.И на ден по примерно десет такива адреса, защото всичката техника не си знае годините и се разваля непрекъснато.
        Така, че нормално е да няма кой. А ако има, той да предлага нова машина.
        Ако сега го ремонтират тоя набор на Хитлер, ще ги викате всеки път като се развали. А то това няма как да не се чупи редовно на тия години.
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

        Коментар


        • s_s1
          s_s1 коментира
          Редактиране на коментар
          Не е така. В съдебната палата в София по спомени асансьора беше от 1930 и някоя година монтиран и само като сменили напрежението близо 2 години работил, докато някой се сети, че трябва да се модифицира.
          И в пак в София в кооперация от царско време работеше асансьор с вътрешна дървена врата и с монетник по 1 стотинка. Колеги бяха там под наем и разправяха, че цялата кооперация за общите разходи се издържала само от асансьора. Тогава нямаше частни дружества да поддържат асансьорите.

      • #5
        Тия в съдебната са скрап всичките. По принцип трябваше тая година да ги бракуват в пакет и да монтират външни асансьори, но епидемията забави нещата. Може би тая година, ако не им мине котка път, ще го реализират.
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X