Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газобетон или гипскартон

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Като строях често имах тази дилема.И съм правил и двете и то на един апартамент и имах база за сравнение.
    Затова моето мнение категорично клони към газобетона.Ама не 10 ами стандартните 12.5см.
    Освен това - при мен водещи параметри бяха шумоизолираност и здравина(клиентката окачва картини и други) затова не се слага какъв да е итонг.
    Затова аз карах Итонг В600 или В700 а не със стандартния 400 ...разликата е огромна и лично съм я изпитвал.
    Вярно че е малко по скъп и трудно се реже,но пък не намерих друг материал дето да има такива показатели за 12.5 см дебелина...А съм търсил с години...

    Коментар


    • veskov
      veskov коментира
      Редактиране на коментар
      И стопанката ходи с цървули да не си драска ламината

  • #17
    Каквото и да се прави, ''картона'' винаги думка като тъпан...
    Ако сградата е да се дава на квартиранти или под друг наем - това е идеалният вариант.

    Ако е за себе си - плътни, разумно дебели стени.
    /лично за мен- 15-20cm като оптимум/

    Коментар


    • #18
      Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
      Газобетоновите блокчета ти осигуряват една средна шумоизолация без нищо допълнително. За да постигнеш същия ефект с гипсокартона трябват допълнителни материали, т.е. оскъпяване и усложняване на работата. После трябва да се замислиш какво ще окачваш по стените. Гипсокартонът не държи тежки неща, трябва да мислиш къде минава основната структура, че да качнеш нещо по-така. На газобетон можеш да окачиш каквото и където искаш - шкафове в кухнята, голям телевизор в хола, пък и някое голямо огледало, тонколони и прочее, радиатори не е задължително да са само под прозореца, бойлер в банята и т.н. С гипсокартон вътрешния дизайн си остава силно ограничен.
      Много точно казано, гипсокартона според мен не е особено подходящ за преградни стени, а и изолацията почти я няма. Гипсокартонът за мен си остава основно строителен материал за декорации и фаца на вече съществуващи основи - примерно таван, стени и т.н.

      Коментар


      • #19
        Малко сравнявате круши с ябълки.Една направена най-малко W112 преградна стена по системите на Кнауф примерно ли сравнявате с газобетона, или побългарено творение в хотел , където едно 30% компоненти и качества на материалите са намалени заради кинти...и после що се пъшкало от съседите...Колко такива стени с предвидените компоненти за шумозащита сте гледали.Щото аз като съм правил и сравнявал , съм правил първо това , и второ се гледа комплексно на цената , срока и качествата. Една W стена иска съвсем малко или малко повече усилия да го докараш от Q2 до Q4 стандарт , а газобетона тепърва почваш да правиш гипсови дейности -обичайно две ръце с мрежа , после финишите 2 ръце , да го докараш на същото ниво. За хамалогията на газобетона -без коментар. Отделно за малко по-големи височини зида иска сеизмични мерки....

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X