Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сглобяеми къщи от Метална конструкция и Термо-Панели

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Сглобяеми къщи от Метална конструкция и Термо-Панели

    Някакво впечатление от такъв тип строителство?




  • #2
    Наскоро в Самоков направиха такава на два етажа. Понеже минаваме с жената всяка седмица от там та горе долу строежа мина пред очите ми. Не знам от коя фирма са били, но бързо я дигнаха. Някъде за около месец и половина може би беше напълно готова. Всичко по конструкцията е поцинковано, което е добре. До колкото съм чел дават 50г минимум живот на конструкцията. Не ми хареса че видях рязани детайли на място, тоест нарушен е цинка и може да тръгне ръжда. Не знам дали са им прилагали последваща обработка на рязаните места. Аз бих боядисал цялата конструкция преди да се продължи със следващия етап. Профилите ми се видяха тънички почти като за гипс картон, макар че конструкцията след сглобката става много здрава и земетръс няма да я бутне.Отвън я завършиха с изолация и мазилка.

    Коментар


    • #3
      Ще е удобно ли, да вземеш някакви контакти на фирмата която я е направила?

      Коментар


      • piron45
        piron45 коментира
        Редактиране на коментар
        Ще опитам в събота като минавам от там, дано има някой в къщата, че не познавам хората.

    • #4
      Има да чакаш това да го изяде ръжда. Цинкът е електрохимична защита и пропуски тук-там са допустими. Първо трябва да си замине цинка около голите места достатъчно далече, и чак тогава ще започне сериозна корозия, даже да е постоянно мокро. Естествено нищо не пречи срезовете да се мазнат или с боя, или с Zingа или нещо друго от сорта, но ползата ще е минимална.

      За информация - в банята съм с висящ таван с поцинковани профили отзад. За 15 години ръждата е нула, и то при положение че тавана, на който виси конструкцията, е гипсов. Какво прави гипс с гола стомана предполагам знаеш. Междувременно за тия 15 години поне 3 пъти е имало течове, които съм забеляал, и вероятно още 10-ки други дребни такива, както и навляжнявания, които не съм.
      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • #5
        sparkybg, без да подценявам знанията ти и опита, моят не е толкова оптимистичен.
        От работата ми с поцинкована ламарина, където е играла ножицата (разбирай гилотина, абкант, флекс или свредло) след година набъбва и после продължава да работи под покритието (в случая основно фолио, понякога боя)

        Коментар


        • #6
          Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
          sparkybg, без да подценявам знанията ти и опита, моят не е толкова оптимистичен.
          От работата ми с поцинкована ламарина, където е играла ножицата (разбирай гилотина, абкант, флекс или свредло) след година набъбва и после продължава да работи под покритието (в случая основно фолио, понякога боя)
          Обещавам утре да ти снимам поцинковани винкели заварени на квадрат преди ......30г без въобще нещо да е мазано отгоре.

          Коментар


          • #7
            Или е била галванично поцинкована, или нещо покрай горещото поцинковане не е било както трябва, или самата ламарина е с деламинации вътрешно (последното ми се е случвало няколко пъти). Не ряботя с тонове ламарина на месец, но горещопо цинкована ламарина с нормално качество даже теоретично е невъзможно да надуе под цинка.

            Ако не забравя утре ще ти снимам такава на сигурно 30 години, навън, и то не на "сянка", ами мокрена от всеки дъжд, и освен че е мокрена, седи влажна докато е влажен и бетона, който е налят в нея - ползвана е за "постоянен кофраж" под 20 санмтиметрова плоча. Има ръжда по среза и нищо повече.

            Неръждавейка, оставена навън с фолиото, също беше ръждясала, точно по ръбчето на "мехурите" на фолиото.
            Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

            Коментар


            • #8
              Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
              ...(в случая основно фолио, понякога боя)
              Има нещо върху цинковото покритие? Ако е така, има проблем - цинка първо го хваща "бяла ръжда" и като го изяде, се появява кафявата ръжда на стоманата. Ако оставите долепени две нови добре поцинковани ламарини и между тях остане или влезе влага, много бързо се появява бяла брашнеста корозия на цинковото покритие, която бързо му "вижда сметката". Предполагам същото ще се случи с поцинкована повърхност под фолио при наличие на влага.
              На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
              "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

              Коментар


              • #9
                Не съм живял в такава, но съм участвал частично в ремонта. В щатите, оргиналдъ Lustron, построена през 1950-та. В лето 2002-ро всичко се оголи до носеща конструкция, която беше все едно вчера излязла от завода. Но там е ползвана друга технология. Не е поцинковано, а емайлирано. За гниене-забрави. В Европа, разбира се, чак такива изгъзици никой никога не е правил, особено след като цинкът върши работа.
                Тия къщи обаче са с два вида конструкции. Едната е с дебели профили, все едно се прави хале. Другият вид са с много по-голям брой тънки профили...малко по-дебели от тия за гипскартон. Разбира се, тези с тънкия профил са много по-разпространени у нас, поради факта, че се произвеждат в Турция.
                Като скорост на изпълнение...ако имаш обучени монтажници ( в БГ такива няма)...нов квартал се вдига за едно лято. Не къща, а квартал.
                Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

                Коментар


                • #10
                  Първоначално публикуван от FiveFinger Преглед на мнение
                  Някакво впечатление от такъв тип строителство?


                  от което съм чел: ако е изпълнено с качествени профили и най-вече качествени термопанели е ОК, но едно голямо АКО, щото се предлагат турски много тънки профили и некачествени термопанели, имало термопанели, произвеждани унас и те били ОК. сглобката е с болтове, не със заварка.
                  пак казвам, това съм чел, защото и аз се интересувам от темата сглобяеми къщщи, но тук има хора които правят такива и ако се включат, ще има информация от извора.
                  ________________________________________________
                  Subaru OUTBACK 2,5
                  Hyundai TUCSON 2.0

                  Коментар


                  • #11
                    Монтажът с тия конструкции е много проста работа, но не е за прости хора.
                    Този обект го работиха посред зима.
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20191127_155003[1].jpg
Прегледи:6117
Размер:411.4 КБ
ID:6609907
                    Бригадир, кранист, майстор и няколко общи. Достъп само отвън и отгоре. Сваляне керемиди, обшивка, ребра, монтаж метални ребра и сандвич. При нормални условия темпото е две полета на ден - демек това което е с ребрата на снимката. Разбира се, накрая има и някои общи допълнителни работи.
                    Майсторът вика, че миналата година синът му се прибрал отнякъде и на село си дигнали двуетажна къща метална конструкция със стенни и покривни панели. Станало екстра.
                    В България има производители, но чувам оттук оттам, че за малък обект по-добрият вариант е в братска Румъния.

                    Коментар


                    • IvanIvanovi
                      IvanIvanovi коментира
                      Редактиране на коментар
                      еее, трябва много да го закъсам, че да живея в тази "къща"

                  • #12
                    Абсолютно.
                    За нула време получаваш чисто нов фургон с етажи и обем по избор и оттам нататък - зависи на коя степен си закъсал - го правиш с картон, махагон или дъгласка ела.
                    Гледам горе съм писал че тая работа не е за прости хора и се сетих още нещо. Елементите идват опаковани както трябва и облепени с предпазно фолио. Преди монтажа това се сваля - работа си е все пак и някой трябва да го свърши, време и т.н., но наистина проста работа, Даже аз очистих на два панела та майсторът докато ме бъзикаше с оферти за надница и разказва случка. На голям сериозен обект една известна фирма слага покрива и плющи панелите направо с фолиото. Питал той - що така бе пичове - аве карай, вятъра и слънцето ше го оправят

                    Коментар


                    • #13
                      Колеги мен пък си ме кефят тези изпълнения... признавам си нищо не разбирам от строежи, но си купих преди 3 години къща в Лондон... Общо взето тухла е само фасадата... Отначало ме беше яд за какво съм дал луди пари, но като почнах ремонт се оказа че е голямо предимство да няма плочи и стени вътре! На практика можеш да си я направиш както искаш, а за изолиране, ми определено е по топла и тиха от панелката в Люлин...
                      0-

                      Коментар


                      • #14
                        ей, не ме разбирайте погрешно, написах че не се виждам в бараката от пост 11 на Йорданов, иначе и аз си правя планове за след време да си купя и построя на тихо местенце точно сглобяема къща

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:82266662_3151055588273866_2982907752608694272_n.jpg
Прегледи:8933
Размер:124.3 КБ
ID:6610390
                        ________________________________________________
                        Subaru OUTBACK 2,5
                        Hyundai TUCSON 2.0

                        Коментар


                        • #15
                          Сглобяема, ама да не е дървена. Че чувам не добри отзиви за тях. Затова с метална конструкция.

                          Коментар


                          • IvanIvanovi
                            IvanIvanovi коментира
                            Редактиране на коментар
                            тук спорът е малко като бензин или дизел за офроуд...... и за чета какво ли не, но като му дойде времето ще събирам конкретни оферти и мнения - всеки вариант си има + и -, за мен най-важното са качеството на материалите и строителят да знае какво прави

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X