Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква настилка за вход в ЕС - гранитогрес или?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Гранитът , който се продава в България в момента, идва от Турция, но е китайски и с много ниска плътност, съответно много хидроскопичен и пропусклив.
    След обикновено, измиване, но с повечко вода, тя минава под него и после съхне с дни. Знам го от личен опит отпреди два месеца на осем етажен блок с три входа, всичко направихме с гранит и е гадост.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

    и на хоби такива

    тел. О879 Ч8Ч 2З5

    Коментар


    • mishomishev
      mishomishev коментира
      Редактиране на коментар
      Така е.Но има лесно решение.Минавам го с един импрегренант за камък отгоре.Доста време и пари ми отне но намерих тогава евтин и качествен импрегренант за камък който попива вътре - и един път като попие край вече.
      Изпробвал съм го многократно - защото с него заливам почти всичкия камък навън.Шапки на тераси варовик мрамор - и след това нямам проблеми с години.Другите импрегренанти и или лакове или са много скъпи или не попиват вътре ами създават тънък филм върху камъка и после този филм се обелва като го пече слънцето.

    • disko04
      disko04 коментира
      Редактиране на коментар
      Кажи го, и аз се интересувам.

    • Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      И аз.
      5678910

  • #17
    Брях майсторе, много къса клечка сте изтеглили...
    Значи, при нас тука, една административна сграда преди десетина години правиха ремонт. Два етажа, човекопотокът е в пъти повече от която и да е жилищна сграда и за бонус - много мръсен район. Отначало уж гранитогрес се говореше, после - теракот и накрая - няква имитация на теракот. За тез години не е мръднало, позахаби се малко отгоре,/таман да не се хлъзга/ ама ще изкара поне два пъти по толкоз. Миене веднъж дневно с парцал тип стирка /ресни/, при мръсотия и по-често.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20200610_130443[1].jpg
Прегледи:435
Размер:310.2 КБ
ID:6612057

    Лайсните по ръба са тип алум. винкел 20х20, половината се изтъркаха по ръба щото не са били залепени плътно. Една по една ги сменяме и няма грешка. Само за по сигурно го правим срещу празнични и почивни дни.
    Колегата с линолеума - ако нямате надежден асансьор, ще трябва и сериозна организация на живущите да се направи по време на СМР...

    Коментар


    • #18
      Колега, ще има ли освежаване на ЕС?

      Коментар


      • #19
        Ами, скоро ще има събрание и обмислям пак варианта, а и много тегаво от към хигиена... и чистене. Проблема е че пода им е последна грижа, а и технически май се почва от горе надолу (отделно и от водосборния улук нещо е разместено и тече целия таван на последния етаж.

        Първоначално публикуван от jordanov sv Преглед на мнение
        Покривът наистина може и да е приоритет в случая, балатумът ще изкара още много. какъв е покривът всъщност, керемиди, плоча?
        Плоча е. Ето от двете страни, по-долу в колажите има една носеща от мазето. Не знам дали е ЕПК, но е с еднотръбна система за парното, бях в общината да взема плановете, но нямаха... казаха да ида в ДАГ на Сердика 5.



        Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
        То това им е дерта.Не могат да решат.Защото си е масраф и трябва да се събират пари.
        И затова човека се чуди - как да подходи.
        Реално аз като правя стълбище - примерно за 4 етажа+ мазата = 5 етажа и нещо - гранитогрес+ лепило+ лайсни(скъпи са ей) и труд - излиза някъде към 5500- 6 000лв.Двама майстори за седмица и половина го правят.Качествен гранитогрес в два цвята, с алумниеви лайсни абсолютно навсякъде, със скъпата фуга и флекслепило(16лв торбата- бая лепило отиде).Става много красиво и вечно - който влезе винаги се усмихва на пода.Един път решихме да икономисваме - излезе под 5 000 един цвят без лайсни - никога повече не бих го правил.
        И прав е човека да пита - защото един път трябва да им събере пари - и втори път задължително трябва да са съгласни - и то писмено.
        Това цена за етаж ли е или за 5 етажа? Имаш ли снимки?
        Стъпалата са 147х27,5см мислех си да разгледам за подобни фабрични размери (малко фира) и да се пробваме за нашия етаж да си го направим...
        По принцип нещо се разубеждавам за минералния вариант (плочки, гранитогрес... и др.), - в една от снимките горното стъпало е почти на нулата изядено (оградено е), понеже асансьора е между етажите и като има нещо за пренасяне минава през стълбите, което е предпоставка за повреди... А то няма зъб, а е почти прав ъгъл... (има лек скос навътре)
        Дори и панелни от 80те с мозайка пак са отчупени и сега се чудят как да я правят... (там няма никакъв асансьор). Гранита ще е нецелесъобразно, особено ако се прави на парче, едва ли някой след мен ще си продължи със скъпия гранит.
        А тези алум. лайсни - на горното стъпало - има ли вероятност да се спъне някой с по-корави подметки (обувки)?

        Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
        В общ план - вземете си решението за пода и според него се действа. Примерно- решавате грес. Подготвяте си тавани и стени-стъргане, грундове ,кръпки, боята я оставяте на ниво оцветен грунд. Правите настилката с грес , и тогава боята.
        Примерно- решавате ПВЦ настилка /също е бюджетен добър вариант, но много зависи от основата/ - тогава самата пвц настилка е крайното полагане.
        Тавана и той е девствен (май е винервайс), стените са на 10г латекс... - ако е минерален вариант пода - как се процедира: таван - стени- под (както е ако е се слага балатум)? Защото ако са плочки нали има цокъл и стените трябва да са накрая? Идеята ми е по-скоро да бъде завършен пода.

        Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Сегашната настилка си е баш истински линолеум, щом е устискала толова години. Проблема е основно със завършващите профили - по стъпалата и покрай стените. И, според мен идва от това, че не са използвани подходящите лепила, а основно "хелметекс" от Световрачане.

        За гранитогреса ми е трудно да си представя, как ще устиска в стълбището на блок, колкото и да е здрав.
        Та моя съвет е - ако намерите читави майстори за полагане на мармолеум - не се чудете.
        https://www.dlw.bg/categories/linoleum-1
        Заради междинния асансьор и аз се замислих дали да се слага грес или плочки (повече амортизация, носене)... а в работата ни е балатум и не е мръднал, само един път се нарани (тежък метален шкаф - бутане - останаха дируги...), но като е наше едва ли ще има такива изцепки. А и сме само двама на етаж.
        Мармолеумът още тази седмица ще го видя на живо, но това с майсторите ме притесни... Да разбирам че сами няма опция да си го положим. Но ако като инвестиция е по-евтин ще е то.

        Ето и няколко по-детайлни снимки за какво иде реч:












        Коментар


        • #20
          Успях есента само с една фирма да поговорим повече от 2мин... но така и не дойде на оглед.
          Някои с идеи за друга? Явно с малки обекти не им се занимава... макар че обмисляме и самостоятелно поставяне, тъй като май не са евтин вариант, както мислехме.

          Коментар


          • #21
            Навремето майстори имаше за всичко, защото им беше допълнителна работа. Бачкат някъде на смени...там БДЖ, Кремиковци, полиция, военни, пожарна...и имат свободно време като не са на основната работа, да вземат някой обект на частно. Преди много години един човек го предвиди много точно-като се наложи един ден да се издържат само от това, ако не са станали тогава заплатите в БГ конкурентни на света, няма да има една кучешка колиба кой да скове. Е, това време дойде.
            Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

            Коментар


            • #22
              Първоначално публикуван от hakama Преглед на мнение
              Успях есента само с една фирма да поговорим повече от 2мин... но така и не дойде на оглед.
              Някои с идеи за друга? Явно с малки обекти не им се занимава... макар че обмисляме и самостоятелно поставяне, тъй като май не са евтин вариант, както мислехме.
              Какво решихте последно да бъде?

              Коментар


              • #23
                Ми не знам... говорих с тази фирма... каза че за стълбите ще е доста връткаво и оскъпяващо (има и ръбове за изграждане) ... май към керамика ме насочиха, но за пода ми се ще да я избегна - проблема е че най-вероятно ще трябва да се прави И саморазливна... което усложнява площадката (минаването 24ч)... пари и т.н. но поне е безпрахово. Варианта е сами да я правим (но стъпалата не ми се вижда как...) Стъпалото е скосено и е 140х29,5см (ако има такъв размер от керамика... без да дава много фира може и да се метнем - гранитогрес)

                Коментар


                • #24
                  Има гранитогреси с единият размер 30-33 см. , в другият също или двукратен. Фирата е допустима. Защо да трябва саморазливна заради кепамика или грес? Ако има отклонение , то се решава по друг начин.

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X