Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Таванска стълба

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Таванска стълба

    Здравейте,
    Заинтересува ме следната таванска стълба:

    Отворът за таванското помещение ми се намира над тесен коридор.
    Място за стационарна стълба няма - ще пречи на минаването по коридора.
    Стълба тип "шведска стена", каквито има по кораби и подводници, ще може да се ползва само от младшето поколение и е абсурд да карам някой над 70г да се катери по подобно нещо.
    Готовите сгъваеми стълби, които се продават по магазините, ми се видяха доста паянтови и клатещи се. Определено не ми харесват. Освен това, таванът е висок и за да се достигне капандурата, ще трябва или висока маса или някакъв лост. Времето за спускане/прибиране на такава стълба, също е негативен фактор, защото ще искам често достъп до горния етаж.
    Друг вариант е стационарна стълба, която е хваната на панти в горния край, точно под капандурата и когато не трябва, да се прибира и окачва под тавана. Недостатък ще е гледката на стълба, окачена на тавана...
    Показаният на видеото фолдер ми се струва относително приемлив. Някой дали прави подобни неща у нас (желателно в София)?

  • #2
    Това точно може да ти ко направи всеки дъроделец, а и не само. В случая ценна е идеята - в самата стълба има по-малко работа отколкото в обикновена не-сгъваема такава, освен ако и тя не е правена с готови елементи от магазина. (ъгли вместо панти като на снимката).

    Двата амортисьора са ти 50лв сумарно.

    Ето ти една още по-"пипната":
    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

    Коментар


    • #3
      Тази идея е добра,ама предполага отвора на тавана да няма капак.Аз съм си купил от Практикер сгъваема стълба,прибира се нагоре,и става капак на отвора,но се ползва рядко.Не е паянтова,мисля че и даваха до 120 кг катерач

      Коментар


      • #4
        DEL
        Последно редактирано от D-MAX; 11-03-20, 15:05. Причина: Излишно дублиране
        ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

        Коментар


        • #5
          @sparkybg: Мерси за видеото. Пружините ми допадат повече от амортисьорите. Идеята има още да си я избистрям. Но ако имаш координати на дърводелец, от който си бил доволен, дай ги насам?

          @krassitch: Това, с капандурата е аргумент. Особено през отоплителния сезон. Относно сгъваемите стълби - дори да остана, по домашному, само по вратовръзка, пак избивам цитираното ограничение. А ако нося и 40-50кг багаж... Преди време гледах в Бриколаж 7 варианта на подобни сгъваеми стълби (5 бяха сглобени и разпънати, та можеше да се качиш и да опиташ). Но така и не се спрях на нищо.

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X