Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся оксиженист.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся оксиженист.

Търся оксиженист парнаджия за леко преправяне на инсталация на парно в кооперация.
    Всичко е изпълнено с черни парнаджийски тръби.
    Една от тях има нужда от преместване и съответно 10-ина заварки.

По ред причини държа инсталацията да си остане на старомодните тръби и на заварки.

За връзка с мен - ЛС или
    нула осем 78 609 2 шест девет.

Търси някой от ремонтните групи на Топлофикация . Преди 2 седмици правиха ремонт на едно трасе което минава през двора на завода и за първи път от много години насам видях някой да заварява тръби с оксижен .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Защо трябва задължително оксижен?
      С най-вулгарна телчарка се постигат по-добри резултати.
      Но си трябва парнаджия де, може да има специфични неща, които само те си ги знаят.
      Не може да няма фирми които се занимават точно с това по твоя край, Който не е видно къде е, да не вземе някой бургазлия да се навие да ти завари тръбите, а ти да си във Видин...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Но си трябва парнаджия де, може да има специфични неща, които само те си ги знаят.
        Не може да няма фирми които се занимават точно с това по твоя край, Който не е видно къде е, да не вземе някой бургазлия да се навие да ти завари тръбите, а ти да си във Видин...
        Трябва си парнаджия с оксижен , с телчарка не става.
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Не се имам за специалист, но херметична заварка, на стари тръби, макар и почистени доколкото е възможно на съд под налягане е малко тото. А да пробваш дали тече и после пак отначало не е опция според мен.

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение

Чисто от любопитство, защо оксижен само?
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Става но трудно,в блока имахме един верикален щранг,спука се тръба цол и половина,докато се организираме,заварих тръбата с цо2 ,преди това биеше струя от нея,след заварката само таеше леко,колкото да стои влажна ,херметичност не стана,ако тръбата беше на плота,щях да я направя както трябва,та иска си майсторлък за тая работа ,последния път в който съм виждал да се преправят такива инсталации,работеха с трансформаторен електрожен Райдер и се справиха от първия път.

Аз с електрожен няма да мога да го направя,а имам претенции че съм добър.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Благодаря на отговорилите!
                Пропуска е мой - става въпрос за София, до Семинарията.
                Естествено започнах с ремонтните групи на топлорайоните - говорих с няколко човека, но през работно време не става, а събота-неделя не им се занимава....

Задължително е оксижен!
                Електрическото нагряване топи метала за да го нагрява...

Коментар

газо-пламъчното заваряване също топи метала, само че с пламък. как иначе да стане заварката?
                  -Чем занимаетесь по жизни?
                  -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Става с електрожен. На кофти местата с крив електрод и огледало, ама човека трябва му разбира.
                    И "да" - пускаш водата за проба и после пак. Друг начин няма.
                    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Не знам какво толкова им е специално на тези черни трйби

На корабите има черни тръби от 1/2" до 20" за налягания до 15-20 Бара.

За прясна (студена и топла) вода, пара и квото се сетиш.

Всичкото черна тръба се заваря на електрожен къде с кръпки къде не, къде на място къде в работилницата.

Оксижена е само за медни заварки по климатичните системи или рязане.
                      Land Rover Discovery II, V8 4.0
                      VW Golf VI variant
                      Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение

Чисто от любопитство, защо оксижен само?
                        Защото не трябва да се запушва дупка , а да се преправя. Това значи , че трябва да се огъват на място тръби , да се напасват , разширяват на места , да се формоват , да се оформят отвори.. На повечето места с телчарката не става заварка , с оксижена може да разнесеш материал и да направиш връзката между тръбите. Освен това нагряват на определени места тръбите та да освободят напрежение. Дъртия е парнаджия , навремето/комунизма/ прави парното и на един зам. министър , та така купи мотор на един сегашен президент на федерация , по същото време мен ме прати в казармата , ма това е друга тема. Та почиракувал съм малко и тоя занаят. Автора правилно иска парнаджия с оксижен , и правилно иска да запази черните тръби.
                        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Това вече звучи смислено, благодаря.
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Черно става и с електрожен и с оксижен.Работил съм го и с двете на много видове Ф ,тръби и резервоари.Оксижена има предимство точно в разливането припасване на кофти място,въпреки че не е добре да се прегрява материала,никак.
                            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Защото не трябва да се запушва дупка , а да се преправя. Това значи , че трябва да се огъват на място тръби , да се напасват , разширяват на места , да се формоват , да се оформят отвори.. На повечето места с телчарката не става заварка , с оксижена може да разнесеш материал и да направиш връзката между тръбите. Освен това нагряват на определени места тръбите та да освободят напрежение. Дъртия е парнаджия , навремето/комунизма/ прави парното и на един зам. министър , та така купи мотор на един сегашен президент на федерация , по същото време мен ме прати в казармата , ма това е друга тема. Та почиракувал съм малко и тоя занаят. Автора правилно иска парнаджия с оксижен , и правилно иска да запази черните тръби.
                              Трудна работа . Аз съм оксиженист обаче от много години работя само цветно с пропан - бутан ; нагрявам и режа с резака . Нямам ацетилен . Последния генератор го засилих на вторични преди много години защото стана проблем намирането на калциев карбид . Известно време карах на ацетилен в бутилки после минах на телоподаващо . Преди две седмици ченето ми падна като видях че ремонтната група на топлофикация още имат оцелял заварчик който го владее този метод . Преди време тук във форума един колега от Бургас или Варна подаряваше 2 - 3 варела калциев карбид ама не можах да му организирам транспорта до София .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X