Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Климатик GREE?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Дотук излиза, че като цяло всичко е в полза на GREE, освен може би разхода за ел енергия/което също е под въпрос/. Но като сложиш драстичната разлика в покупната цена, мисля че е ок.
    Grand Cherokee WJ
    Dodge Caliber
    E 430 4-matic-T(S210)
    GLK

Коментар

Първоначално публикуван от Justif Преглед на мнение
      Компресорът е дайкин, но с технологии отпреди 12 години. На практика и ниския клас на дайкин се изработват в Joint venture завода на двете марки в Китай и реално не е дайкин а Gree и то от най-ниския клас...

.
      Има много митове и легенди, много търговци и малко информация. Може би единствено евровент са най надежден източник, а като цяло
      https://www.eurovent-certification.c...access-results

надали някой знае какво става в поднебесната, а лошото е че сервизна документация липсва за много климатици,
      Това което знам за Грие за да постигнат коефициент СОР - (маркетинг) слагат нагреватели на външното тяло, от там и разхода е голям. Как го постигат другите марки....
      Определено обаче кривата температура СОР , под нулата не е в полза на грее
      Незнам, само виждам че пазара( изненада) в България е много изкривен, цените се формират от няколко марки и са вързани с монтажниците. Нищо ново за бг, кзп няма такова нещо конкуренция още по зле.
      Всеки може да провери цените в Румъния и Полша.
      Даикин по румънско е с 30% надолу, а промоцията става още по ефектна. МСИ още по евтини, но не се признава гаранцията в бг ????
      защо, защото ... 1800 срещу 2200 за Соял, ниския клас..
      Виси един въпрос, грее за бг моделите за Европа ли са , щото нещо не излизат

Коментар

• Justif
        Justif коментира
        Редактиране на коментар
        Еуровент не са фактор - прекалено много пъти имат прекалено много разминавания или ако трябва да съм конкретен --> китайците винаги си пишат в ръководствата за ползване и дори рекламни бюлетини(но с миниатюрни букви) "GREE/MIDEA/****/**** си запазва правото да промня параметрите занапред" и това което се случва е, че пред Еуровент се дават данни/мостри от специално произведени климатици да минат тестовете, а след това още първата година започват шашмалогиите и както производителността в режим отопление, така и компресорите и дори топлообменницте им се "превръщат" в други...

Тази зима имах 3 седмици на -15, и още 2 на около - 10 , в този месец , два климатика Грий, 12-ки ми направиха сметка 220 лева . На отделен електромер са и е точно толкова. Къщата е 80 квадрата, покрива няма изолация, стените нямарт изолация , дограмата е стара дървена , там залепих термоленти , че духаше.
      През другите месеци е между 180 и 200 разхода им .( имам и два месеца по 80 , преходните месеци , преди и след сезона )
      Толкова за разхода.
      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Само две помещения ли се топлят с тези два климатика или навсякъде е отворено и цялата къща успява да се стопли?

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
          ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
          Редактиране на коментар
          Цялата къща се топли . 6 помещения общо .

Това е сериозно
        и аз отоплявам 6 помещения, но на ел котле и на цена 600+ лв, та време е за климатик значи.

Коментар

• Asen Kushlev
          Asen Kushlev коментира
          Редактиране на коментар
          Това като квадрати колко е? Къща или апартамент? Замислям се за алтернативи, аз съм в двуетажна къща на газ. Но си мисля, че с ел.котле работата ще е сходна. То зависи и от цената за тази зима на газа де.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
          Редактиране на коментар
          Ако питаш мен , писал съм горе 80 квадрата , обаче си смятайте обемите , щото аз има 3 помещения с нисък таван, под 2,50

• Jimm
          Jimm коментира
          Редактиране на коментар
          Става дума за апартамент с три спални 115 м2 , общо пет радиатора само в стаите , в баните и коридора няма

Сметката за 2х12 и 1х18 подови климаници е следната:
        -GREE-6770лв.
        -DAIKIN-11160лв.
        Цените са с ДДС, без монтаж. Разлика от 4390лв.
        Та се чудя дали да се чудя? По параметри са много близки.
        Grand Cherokee WJ
        Dodge Caliber
        E 430 4-matic-T(S210)
        GLK

Коментар

Освен Cree и Дайкин има още няколко производителя на климатици...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Пламен С
            Пламен С коментира
            Редактиране на коментар
            На мицубиши и тошиба съм им сърбал попарата, фуджицу не искам, та за мен няма....

Дайкин не са образец за икономичност в никой случай и за мен не попадат сред икономичните климатици.

Икономични са тошиба и фуджицу среден и най-вече висок клас, донякъде шарп(но те пък ги продадоха и вече не са същите).

Най-икономични и топлещи са климатиците на 200 волта за Япония, като в Европа имат 2-3 до 4 представителя преработени за 220 волта, но цените им скочиха отдавна на 4000 лева и според мен не си струва отоплението с тях.

Струва си отоплението и БГВ за цяло жилище с термопомпа чрез подово отопление, но там се прави или когато се строи жилището или когато се извършва основен ремонт на жилището, като такова отопление се комбинира и с природни възобновяеми източници.

Коментар

• s_s1
            s_s1 коментира
            Редактиране на коментар
            В Япония не са ли на 110 волта?

Първоначално публикуван от Justif Преглед на мнение
          ...Най-икономични и топлещи са климатиците на 200 волта за Япония, като в Европа имат 2-3 до 4 представителя преработени за 220 волта, но цените им скочиха отдавна на 4000 лева и според мен не си струва отоплението с тях...
          ГраЦки легенди - от едно време...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

На 200-волтов японски климатик няма какво да му се преработва - идеално работи и на 230-240 волта, каквото има у дома. Този тук (Тошиба) - вече втора зима. На охлаждане не е ползван поради особености на микроклимата в къщата.

Не мисля че блести с някакви рекорди на ефективността. Такъв ми попадна (седял е в шоурум, новичък с пожълтяла пластмаса) - такъв взех.

Бях му приготвил някакво автотрансформаторче ама момците монтажници рЕзко резнАха японския щепсел и сложиха шуко преди да ги усетя.

---

Действително имаше период в който японските климатици втора употреба бяха по-ефективни от масовите продавани тук. Технологиите обаче поевтиняха достатъчно и вече всеки климатик от среден клас има приблизително еднаква ефективност.

Коментар

• s_s1
              s_s1 коментира
              Редактиране на коментар
              Мой познат има такъв монтиран с траф на 110 волта и разправя, че в най-кучия студ максималната засечена мощност била 220-230 вата. Климатика се водел седмица и няма гаранция колко отдава като топли, но според него в 20 кв.м. стая и в най студеното време прави "баня".
              Това според неговите хвалби. Японските били супер, дупер, хипер инверторни на 2 или 3 степени. Не знам какво означава това, но не ми се спори, че се има капацитет по всички технически въпроси.

• sek.1
              sek.1 коментира
              Редактиране на коментар
              Ясене в новия апартамент по наследство са два нови Хаир или там както се пише ама са много далече от тези в къщи два Митсубиши единя е на двайсетина години първите инвертори втория на десетина и един Панасоник набор на малката дъщеря . В общи линии я минах тая със средния клас . Моите бяха Осака . Работят долу горе добре две години докато са в гаранция .
              Последно редактирано от sek.1; 20-08-22, 09:50.

Ама те бяха 100 волтови, а не 200... или поне на мен са ми попадали само 100... За японските говоря.

Коментар

Имам една Тошиба на 200 волта, с траф е естествено.

Коментар

Освен да са ползвани между две фази където има трифазно захранване, иначе стандартът им е 100V/60Hz за битовото захранване

Коментар

• s_s1
                  s_s1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Тогава м/у 2 фази напрежението е по-малко от 200 волта.
                  Ако кондензаторите му не са разчетени за 300 волта ще избият, че на село напрежението варира в широки граници от 180 до 250 и нещо волта.

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                Ама те бяха 100 волтови, а не 200... или поне на мен са ми попадали само 100... За японските говоря.
                Японската енергийна система е по-голям гювеч и от американската.

В къщите е 100 волта ама за по-мощните прибори вкарват 200 (като в САЩ - симетрично ама е 2 по 100 а не 2 по 120).

Индустриалното им оборудване бива на 100, 200, 230, трифазно 380/400 волта. И по-високи, разбира се, ама там е неизбежно.

Честотата в северните острови е 50 херца, в южните - 60 (дали не беше обратното - ама е различна).

На границата между двете системи, за да могат да прехвърлят мощност, има станции с честотни конвертори. Между островите имат и постояннотокови електропроводи с една жица (за втора жица се ползва морето).

Общо взето ако нещо се прави да е универсално да работи навсякъде в Япония се прави на 100 волта и да не зависи от честотата, а ако е мощно - на 200 ама гледат да работи нормално и на 230.

Има, разбира се, и няколко вида щепсели.

А за капак на всичко - токът е скъп (между 5 и 10 пъти нашите цени).

Единственото положително нещо там са толерансите - всичко е +/- 5% а не като при нас +/- 10% или (+15%, -10%). Ама заради международните пазари нещата така или иначе се правят да пасат на 90-140 волта или 180-250, така че голяма полза от тесните толеранси няма. За сметка на това товарят цената.

Изобщо, ние тук в Европа сме страшни късметлии в това отношение.

Коментар

• sek.1
                  sek.1 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ясене при нас кашата е в средното напрежение което принципно не касае крайния потребител . За него си е все 220 / 380 .

• Паджеровод
                  Паджеровод коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ползвам два на 100V и съм работил още по десетина, но никой не е бил на 200V. Явно са редки екземпляри... Иначе защо да се внасят на 100...

• Ясен
                  Ясен коментира
                  Редактиране на коментар
                  За да е на 200 волта трябва електрическата му мощност да е повече от 2 киловата.

Поради особености на жилищния фонд в Япония такива не са много.

Защо GREE PULAR е с по висок COP от FAIRY ......а PULARA е по евтиния модел
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                  Редактиране на коментар
                  Същото е с Джи-тек и Соял, та затова съм Джи-тек-а

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X