Обява

Свий
Няма добавени обяви.

съвет за електрически такер

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • съвет за електрически такер

    Здравейте
    Имам нужда от електрически такер!Питам щото нищо не знам за този вид машини но знам какво искам.Накратко механичния ми е неудобен защото ще се завира ръката ми на неудобни места и не винаги мога да стиска.На въздух също не може да е защото нямам компресор а и не искам да имам.
    Остава електрическия.Основно ще слагам вата на технически шперплат(сравнително твърдо дърво).Ще използвам кламерчета скобички.Няма да бия пирони.Много е важно да е малък че да го навирам на малки места.
    Посъветваха ме за лидълския.Бил готин добър и парите му добри(около 50-60лв). Обаче... това което е огромен минус в моите очи - няма консумативи за него.Трябвало скоби тип 55.Ми няма... Железарии мезарии обиколих града...Всеки такер си имал своите скобички.И ме пращат на Лидъл.А там както всички знаем... днес има утре няма.Та и скоби няма.Това мен много ме дразни.
    Изкушавам се за един по хубав Райдер. Мотивите ми са:
    Малък габарит евтин (50лв) и най важното - консумативи навсякъде.Което си е сериозен плюс.И евтино.
    Колебанията ми са: Ще успее ли да забива достатъчно добре телчетата в шперплата? Щото продавач разбирач изказва съмнения.Удара бил добър но телчетата се гънели като макарон?.
    Кажете Вие нещо... кой е работил кой знае?

  • #2
    От: съвет за електрически такер

    Като оставим настрана неяснотата от това дали въобще може електр. такер да набива исканите от теб скоби в исканата от теб повърхност остава и колко скоби искаш да набиваш. Над едно определено ниво (съвсем примерно 100 на час), пневматиката няма алтернатива.

    Коментар


    • #3
      От: съвет за електрически такер

      За лидълския- Novus С 4/12 като май имаше и 4/15,4/26,4/30. Има ги почти навсякъде -практикер,баш майстора,онлайн магазини...
      Вземаш си едно парче в каквото ще забиваш и отиваш в магазина да тестваш райдъра,ако забива-купуваш.
      Последно редактирано от //Радо//; 01-09-19, 04:41.
      Sent from my Nokia s fenerche

      Коментар


      • #4
        От: съвет за електрически такер

        Преди около 2 месеца закупих Novus J-105. Претапицирах няколко стари дървени стола - никакъв проблем със забиването на скобите в плоскостите, които си бяха достатъчно твърди. За тази марка има голям избор от консумативи, за Райдер също. Когато аз търсих ел.такер, намерих Новуса-а с голямо намаление, затова, а и заради марката... го предпочетох пред Райдър.

        !!! По мой впечатления, електрическите/пневматичните такери определено са по-обемни то ръчните. Ако ръчен ти е неудобен за работа поради ограничено пространство, прецени дали другите варианти няма да са по-зле за ползване!

        Коментар


        • #5
          От: съвет за електрически такер

          Истината е в пневматиката,кове всичко без да го мислиш твърдо ли е ,дебело ли е и т.н

          Електрически съм нямал ,през ръцете са ми минали десетки ръчни такери на Рапид,рапеско,новис и други известни и неизвестни такери.

          На първо място от ръчните Рапид .. пневматичен имам в гаража от 15 години,чука наред и не подбира [emoji23]
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

          Коментар


          • #6
            От: съвет за електрически такер

            Не би трябвало да има проблеми със забиването на всякакви скоби в шперплат. Имам лидълския и съм ковал тънък шперплат или фазер като гръб на конструкция от ПДч, забива докрай и най- дългите(25мм)скоби. Но си иска силно притискане към материала, а в случая с ватата не знам дали ще се задейства предпазителното езиче. Имам и пневматичен, там натискът е минимален и езичето не оставя белези, но си трябва компресор. И двата са обаче доста по обемисти от ръчните, не знам защо питащият е останал с обратното впечатление. От ръчните имам един Рапид с някакви екзотични скоби 140, само в Ташев ги има на дървени цени. Купих си и един малък, лидълски, ръчен за 10 лева, на него става скобите на Тop master.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X