Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Частично събаряне на комин

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Частично събаряне на комин

    Здравейте,
    интерсувам се дали мога да бутната долната частна комин, който е на първия етаж, като го премахна от пода до тавана. Между етажите е плоча, но тавана на втория етаж е гредоред и две от гредите ги удължих и лежат на комина, който е премахнат в частта над тавана на втория етаж. Страх ме е да не би като бутна частта на първия етаж, горната част да поддаде и да падне целия. Разкъртих леко и не мога да преценя комина, който почва от втория етаж дали ляга на плочата или е съврзан с този от първия етаж. Ако е свъзан, как трябва да стане укрепването или не е препоръчително бутането на долната част ако целия комин е едно цяло?Широк е 90см с три отделни димоотвода е вътре, т.е. три баджи има отдолу, ако е от значение това.

    Ето и снимка след като махнах мазилката.








  • #2
    От: Частично събаряне на комин

    Първоначално публикуван от mybabybook Преглед на мнение
    ... Страх ме е да не би като бутна частта на първия етаж, горната част да поддаде и да падне целия. Разкъртих леко и не мога да преценя комина, който почва от втория етаж дали ляга на плочата или е съврзан с този от първия етаж. Ако е свъзан, как трябва да стане укрепването или не е препоръчително бутането на долната част ако целия комин е едно цяло?Широк е 90см с три отделни димоотвода е вътре, т.е. три баджи има отдолу, ако е от значение това.

    Ето и снимка след като махнах мазилката.
    Според мен си е за страх!
    И не Ви препоръчвам да "бутате частта на първия етаж"!
    Защото, след като разгледах третата снимка, предполагам че коминът, който почва от втория етаж, НЕ ЛЯГА НА ПЛОЧАТА, Т.Е. Е СВЪРЗАН С ДОЛУЛЕЖАЩИЯ !
    Основание за това предположение- намаляне на бетоновото сечение, или липса на такова в зоната на коминната зидария (вижда се, че тухлите се "врязват" в бетона на плочата).
    Как трябва да стане укрепването? - Като си извикате строителен инженер-конструктор да дойде, да огледа ситуацията и да Ви каже какво може да се направи.
    Когато захарността в гроздето намалява, моята се покачва.

    Коментар


    • #3
      От: Частично събаряне на комин

      Ако не знаеш как коминът пробива плочите, по-добре нищо не пипай.
      Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

      Коментар


      • #4
        От: Частично събаряне на комин

        Първоначално публикуван от Nikolov61 Преглед на мнение
        ...
        Точно така.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

        Коментар


        • #5
          От: Частично събаряне на комин

          при мене беше подобна ситуацията, комина преминава през плочата, но пък е зидан заедно със стената. Тухлите са свързани в зида и не е мръднал. Друг е въпроса че имам проблеми с конденза в комина от парното. Та сега съм пред дилема как да си направя качествено комина и варианта май е хромникелова тръба вкарана в комина.

          Коментар


          • #6
            От: Частично събаряне на комин

            Тухлите са вързани със зида, а и плочата вероятно е излята около/след комина, така че и тя държи. Но твоя комин с три секции ли е!
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

            Коментар


            • #7
              От: Частично събаряне на комин

              Да, с три секции е, но са разделени с половин тухла като парчетата не се застъпват със стените на комина, а просто са пъхнти по средата и образуват три отделни димоотвода. Иначе, ми се струва, че първо е зидан комина и после е излята плочата, защото както се вижда от снимката, няма фуга между плочата и тухлата, а плочата "захапва" тухлата. Поне на мен така ми се вижда. Но определено май частта на втория етаж не ляга на плочата.
              Да разкъртя ли да видя дали коминът е граден заедно със стената, т.е. има зъби и хваща в нея.

              Коментар


              • #8
                От: Частично събаряне на комин

                Кърти колкото си искаш, но само за да видиш кое как е. За събарянето ти си знаеш. При зидането на комини с тухли си има прости правила които си важат от време оно, откак хората са почнали да бъркат кирпич. Тва ако трите секции са разделени с тухли които не са вързани със стените на комина, ще е еваси порнографията.

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X