Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Системи за омекотяване и пречистване на вода за бита.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Системи за омекотяване и пречистване на вода за бита.

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    Тези, които ги продават казват, че били вредни най-вече ца бъбреците. Ето тука вече съм писал:
    А за някой който прави системи за обратна осмоза, не бих разчитал да погледне обективно на свойствата на водата.

Доста учени пък викат, че била полезна за сърцето. Та според мен не е нито вредна, нито полезна, а просто годна.

https://www.water-research.net/index...water-hardness
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

https://www.retropcmania.com/2015/08...n-zeolite.html
      Моля след като се запознаете с материала от линка да прочетете и коментарите след него.
      Зеолит, клиноптилолит, бентонит, алкални и др. води, а каква беше светената вода?
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

https://www.retropcmania.com/2015/08...n-zeolite.html
        Моля след като се запознаете с материала от линка да прочетете и коментарите след него.
        Зеолит, клиноптилолит, бентонит, алкални и др. води, а каква беше светената вода?
        А мицеларната вода?
        На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
        "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
          А мицеларната вода?
          Каква е, добра ли е за пиене? Четох, че само за почистване става.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Трапезната вода ,която купувате от магазина си е обработена с обратна осмоза .

Ние си пием от не знам колко години омекотена /груб филтър ,активен въглен и омекотител с йонообменна смола / от нашата инсталация и нямаме никакви оплаквания .

Естествено ,че трябва да се сменя от време на време ,вие само вода ли пиете ,ще ръждясате
            0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
              ...омекотена /груб филтър ,активен въглен и омекотител с йонообменна смола / от нашата инсталация и нямаме никакви оплаквания .
              Такава схема съм предложил в началото на темата, но съм пропуснал да добавя, че трябва да се пие и "друго".

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                Такава схема съм предложил в началото на темата, но съм пропуснал да добавя, че трябва да се пие и "друго".
                какво е другото?
                Последно редактирано от s_s1; 27-01-19, 20:34.

Коментар

Каква е, добра ли е за пиене? Четох, че само за почистване става.

какво е другото?
                  Вино, ракия, бира и мастика. Източници на важни минерали.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Вино, ракия, бира и мастика. Източници на важни минерали.
                    Ха-ха...почти. Всъщност не са източници, но някои, без дестилатите са носители.
                    По-важното е, че за пиене твърдостта на водата нито пречи, нито помага. Пречи единствено на нагревателните уреди и то само на тези над 50*С. Намален на тази температура термостат може да отложи чистенето на бойлер за време до закупуване на нов.
                    Минералният състав обаче е органолептично определящ за вкуса на водата и производните и. (тук визирам вече бира, водка и др.)
                    Относно хлора не съм попадал на питейна, предозирана такава, все пак имам изострени рецептори. Вероятно е неприятно, но опасно няма как да е. Лекува се лесно.
                    И не е вярно, че употребата на пречистена вода води до болестна недостатъчност на минерали. Тя просто е безвкусна и се обогатява на туй-онуй за да се харесва и да се продава. Човешкият организъм е съвършена операционна система, работеща безотказно и набавя всичко нужно от храната, а водата е само разтворител. Ако нещо в нея вече го има, то се консумира с приоритет.
                    Има и друг прочит на водата в източната философия, но тук се коментира друго.

Коментар

В науките за храненето "източник" е нещо което ядеш и пиеш и ти донася някоя съставка. То откъде си го е донесло е тема в други науки.

Коментар

Да подновя темата с въпрос. Обмислям да подменя хидрофорната помпа с потпяема и в шахтата над сондажа ще ми се отвори пространство за омекотителна система. До този момент не съм монтирал такава, въпреки високата твърдостна водата(над 250 немски градуса), защото няма къде да изхвърля отработената солена вода. Какво ще се случи, ако я връщам обратно в сондажа?
                        ...Вегетарианците са прекрасни. Обичам да ям вегетарианци и като се замисля, съм ял само вегетарианци...
                        ...0888 766485...

Коментар

Питам, защото този съвет ми даде един търговец на такава система.
                          ...Вегетарианците са прекрасни. Обичам да ям вегетарианци и като се замисля, съм ял само вегетарианци...
                          ...0888 766485...

Коментар

Първоначално публикуван от sofftroad Преглед на мнение
                            Да подновя темата с въпрос. Обмислям да подменя хидрофорната помпа с потпяема и в шахтата над сондажа ще ми се отвори пространство за омекотителна система. До този момент не съм монтирал такава, въпреки високата твърдостна водата(над 250 немски градуса), защото няма къде да изхвърля отработената солена вода. Какво ще се случи, ако я връщам обратно в сондажа?
                            Ако има нещо за изхвърляне, то системата си го вкарва в мръсния канал.

Ефекта от солена саламура обратно в кладенеца на първо четене е корозия и на второ четене, дисбактериоза, и за двете неща говоря с опит от първо лице, и аз не бих го направил.

Омекотители има в различни размери от малка диня до размер ВШД - 120х50х30см и по-големи, къде живееш та не може да намериш място за системата.

И последно ама не по значение - омекотената вода НЕ става за пиене/готвене/поливане дори и през филтри, освен ако не се дистилира, тоест кладенеца става само за къпане и тоалетни!!!
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                              И последно ама не по значение - омекотената вода НЕ става за пиене/готвене/поливане дори и през филтри, освен ако не се дистилира, тоест кладенеца става само за къпане и тоалетни!!!
                              Това защо? Не съм го срещал никъде.
                              Ford Maverick II 2.3 XLT
                              Ford Mondeo MK5

Коментар

• BatGeorgeone
                                BatGeorgeone коментира
                                Редактиране на коментар
                                Защото омекотената вода всъшност е с голяма соленост и различен химичен състав, както знаем малко повече сол убива повечето живи неща.

Дестилираната вода и тая минала обратна осмоза също не са подходящи за пиене, но да не задълбаваме...
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X