Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Крик 3 тона, крокодил - марка и откъде да купя ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Крик 3 тона, крокодил - марка и откъде да купя ?

Здравейте,
    искам да си купя крик 2.5 или 3 тона, тип гущер(крокодил), с него ще дигам Туарег и един VW транспортер. Крика няма да се ползва професионално, та не знам откъде е ще е най-изгодно и качествен да си взема. Обикалях по Илиянци, предлагаха само на 2 места и цените почваха от 180 лева за 2.5 тона. В емаг има за 120 лева на Raider 3 тона, но нямам впечатления от тая марка. Като цяло не искам да се изхвърлям с много пари, тъй като ще се ползва 4-5 пъти в годината, но от друга страна не искам да купя некой боклук и да се ядосвам, че съм си дал парите. Та ако може да ми предложите вариант, за до около 150 лева, но да знам, че ще изкара дълги години ?
    Touareg 2.5 R5 TDI 7L 2005

От: Крик 3 тона, крокодил - марка и откъде да купя ?

Баухаус имаше за 120 лева

Коментар

Ползвам Raider от 3-4 години. Проблеми засега няма. Вдигам редовно Nissan Terrano с него, цялата предница или цялата задница. Трябва само да видя колко тона е, но предполагам е точно 3 - този модел:
      http://www.raider.bg/c/krikove-78/kr...il-rd-tj03-135

Взех го предимно заради височината на вдигане - 495мм.

...и ползвам стойки след като вдигна. Гледам да не разчитам само на едно подемно средство.

ПП: Гледам че към момента е 170-180лв, а е Raider, тоест най-евтиното. Бих бил силно скептично настроен към нещо, на което пише "3 тона" и е по-евтино от това.
      Последно редактирано от sparkybg; 28-10-18, 12:08.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Mortos Преглед на мнение
        ...Та ако може да ми предложите вариант, за до около 150 лева, но да знам, че ще изкара дълги години ?
        Няма такъв вариант. Аз бих търсил от този вид - нископрофилен и с цена до 200-220 лева поне:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:krk4t2-500x500.jpg
Прегледи:1
Размер:24.5 КБ
ID:5801469
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

Точно от Илиенци си взех за под 100лв.,нископрофилен.Само не беше обезвъздушен както трябва нещо.Вчера цел ден държа джип 2.300 тона и лека кола.Много голям ход на вдигане има и работи с лекота.
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

http://gamateh.com/product/10201/kri...-3t-55044.html

Този също е добър, или пък този

http://gamateh.com/product/10198/kri...ofilen-3t.html

Коментар

какво е предимството на нископрофилните ?

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
                Втория е за предпочитане.
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Mortos Преглед на мнение
                  какво е предимството на нископрофилните ?
                  Влизат и под ниски коли.
                  Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                  Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                  Враца

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                    Точно от Илиенци си взех за под 100лв.,нископрофилен.Само не беше обезвъздушен както трябва нещо.Вчера цел ден държа джип 2.300 тона и лека кола.Много голям ход на вдигане има и работи с лекота.
                    Дай някоя снимка де. Аз мерих, че за Тераното ми в стандартен вид, трябва поне 40 см да вдига.

Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Нископрофилен не ми трябва, бегачки не карам
                      Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                      Дай някоя снимка де. Аз мерих, че за Тераното ми в стандартен вид, трябва поне 40 см да вдига.
                      Винаги може да подложиш някое трупче, за да дигнеш нивото

Коментар

Аз си взех нископрофилен (май от Райдер) и се надявах да вдигне джипа, и поне според книжките трябваше да го направи, ама се оказа, че окачването на Джипа има бая ход и на крикчето не му достига височина Та общо взето спрях да го ползвам активно...
                        Да, трупче и т.н. върши работа, ама не и на джип Просто когато работиш на около 40-50см височина в края на хода на крика, той става нестабилен, а трупчето съвсем не допринася за допълнителна стабилност
                        Затова съм съгласен със Спарки - търси нещо, което ще може да вдигне на достатъчна височина без допълнителни циркове
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

С трупче от греда 12 см. отгоре ,на гредата на шасито или на гредата на скоростите вдигам Фронтера 2.300кг.При задния мост също ,с ресори съм отзад ,а те са с много големи ходове .С оригиналния винтов крик си е цяло приключение.Когато не ми се налага работа под купето ,вдигам отзад на петата на ресора отпред на напречната греда зад картера.Ще снимам когато имам время,но няма проблем от това че е нископрофилен,хода във верикал е почти 40см. и с трупле няма проблем.След вдигането подлагам задължително осигуровка ,но си остава на крик основно.Нископрофилен ми е ескстра за Полото на дъщерята.Направо вдигам две десни или две леви гуми накуп ,ако има нужда.
                          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Ползвам Raider от 3-4 години. Проблеми засега няма. Вдигам редовно Nissan Terrano с него, цялата предница или цялата задница. Трябва само да видя колко тона е, но предполагам е точно 3 - този модел: http://www.raider.bg/c/krikove-78/kr...il-rd-tj03-135 Взех го предимно заради височината на вдигане - 495мм.
                            Същия райдър ползвам от три години. Вдигам кораба-майка, малък камион, трактор, и каквото още се наложи. Ползвам го непрофесионално. Взех го заради теглото 35 кг. (повече желязо в него) и височината на повдигане. Досега не ме е подвеждал. С две ръце съм за. Имаше и друг модел райдър - 3 тонен , но почти наполовина по-лек, не го препоръчвам, ако теглото не е критично.
                            -Чем занимаетесь по жизни?
                            -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
                              С трупче от греда 12 см. отгоре ,на гредата на шасито или на гредата на скоростите вдигам Фронтера 2.300кг.При задния мост също ,с ресори съм отзад ,а те са с много големи ходове .С оригиналния винтов крик си е цяло приключение....
                              При мен с трупче около 12-15см е почти на края на хода на крика, и започва да 'усуква' трупчето (опитвайки се да навре крика под колата), създавайки опасност от 'изплюване'...
                              А тъй-като няма рама, а публикуваните точки за повдигане не са чак толкова много, нещата не са чак толкова прости...
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X