Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Английски двор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Английски двор

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Е сложете и на колената де! Няма да е кой знае какваиграчка да се изрежат парчета с подходяща форма, но може да вземете от изолация с по-голямо Ф. Пък после да омотаете местата на връзките с подходяща здрава лента. Няма да се явяват на конкурс за красота.
    С изолация могат да се предпазят тръби по които тече вода.
    Случая не е такъв.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Случая не е такъв.
      Точно така, водата вътре си седи и чака, а стъклениците накрая и те така правят, много по-лесно е да замръзне.
      Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
      Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Моля да не се счита за реклама!

http://www.filkab.com/main/en/news/H...ies/15/https:/

Коментар

Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнение
          В момента всички тръби имат изолация, но колената остават голи. Въпреки това, дори и с тази изолация, си мисля, че няма да се оправят нещата.

Някой има ли представа, къде във Варна мога да намеря такъв нагревателен кабел?

Благодаря!

П.П. Ето снимка на част от тръбите.

[ATTACH=CONFIG]972597[/ATTACH]
          А на туй, тенекиеното, каква му е функцията?

Коментар

Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
            Този вид нагревателен кабел го ползвам пета година на село. ... МЕтър и половина обаче услява да навърти десетина лева ток за една зима. Трябва да се изолира много хубаво тръбата, след като се сложи кабела, иначе ще работи постоянно.
            Aз сложих такъв на дренажа на климатика да не замръзва, само че преди него сложих терморегулатор - включва при 0 градуса околна температура и изключва на 2. Може да се настрои и друг хистерезис де. Ако пробваш така консумацията ще падне значително, не че при теб е голяма ама ако грееш нещо по голямо примерно с 10 - 15 метра кабел вече си отива на забележима консумация.

Коментар

А , не е ли опасно да се затвори подземието от гледна точка на автомобилните газове ? И доколкото знам има противопожарни системи , които се пълнят с въздух , за да не замръзват ( ! но има и компресор , който бръмчи от време на време ) 

Коментар

Случая не е такъв.
                А в сградни отклонения, които не се ползват през зимата, да не би да тече вода?
                Ние не сме неутрални!

Коментар

А на туй, тенекиеното, каква му е функцията?
                  Въздуховод за другия тип вентилация.

Първоначално публикуван от gy6ter Преглед на мнение
                  А , не е ли опасно да се затвори подземието от гледна точка на автомобилните газове ? И доколкото знам има противопожарни системи , които се пълнят с въздух , за да не замръзват ( ! но има и компресор , който бръмчи от време на време ) 
                  Идеята е да се затвори само за зимата. И под "затвори" нямам предвид за целия период, а да се прави проветряване, колкото и трудоемко да е това.

Но сякаш идеята с нагревателя ми допада най-много.

Коментар

Въздуховод за другия тип вентилация.

.

Въздуховод и ли аспирация някаквва?

п.с. абе що не му счупите кунките на проектанта?

Коментар

Въздуховод и ли аспирация някаквва?

п.с. абе що не му счупите кунките на проектанта?
                      За първия въпрос нямам идея. За втория въпрос - след дъжд качулка.

Коментар

За първия въпрос нямам идея.
                        Не бих се учудил, ако имате заложена принудителна вентилация. Щото на такова ми прилича.
                        Тогава "дворовете" не ви трябват, освен за осветление.
                        п.с. потърсете някой дето ги разбира нещата, през форума трудно ще стане.

Коментар

Такива безумни английски дворове се проектират, за да не се налага проектиране и монтаж на спринклерна инсталация и вентилация с големи кюнци. Единствения правилен вариант да се затворят е със автоматични противопожарни люкове и принуделна вентилация за изгорелите газове. А относно канализацията, според мен си е имало по проект канализация с каломаслоуловител и помпа, която припомпва насъбралата се маса към главната канализация, но понеже тези съоръжения струват пари, някой ви ги е спестил. Така че най- вероятно не проектанта е за бой...
                          Кольо Динев

Коментар

Дълги години държах подземен гараж под наем, около 45 гаража бяха, от бай Тошово време. Бяха проектирани и изпълнени с умисъл и нямаше проблеми.
                            Искам да обърна внимание по няколко точки на автора на темата:
                            -ще се налага от време на време да се мете пода и да се мие, събират се прах, кал и разни боклуци. Трябва да имате работещ вариант как да става това !
                            -Не зная колко гаража ще се ползват, но аз където бях се ползваха поне 30 бр. ежедневно. Ами в разни пикови часове ставаше моткане при влизане или излизане. При това терена беше наклонен и на практика излизането ставаше по прав и широк участък до кота 0, спокойно се разминаваха две коли, ама си беше тегаво. Там с тази платформа не ми е много ясно колко време трябва на автомобил, и какво правим в случай на авария?
                            Ще си позволя да изкажа едно лично мнение към автора на темата, с което разбира се не е длъжен да се съобразява :
                            -Според мен тук ще има доста проблеми, ама явно и няма кой знае какви алтернативи наоколо, че си купил тук. Огледай се дали не можеш да го продадеш преди да се е разчуло за проблемите, после, като се разчуе, продаването става почти невъзможно !
                            Според мен тук ще има непридвидени разходи свързани с експлоатацията, та се подгответе за реакции от съсобственици от рода на " Ама аз само събота и неделя си изкарвам колата, ама аз не си ползвам гаража, ама аз не знам си какво си, ама аз защо тогава да давам пари? Плащайте тези които всеки ден ги ползвате............
                            Последно редактирано от BRANCO; 23-10-18, 21:12.

Коментар

Не бих се учудил, ако имате заложена принудителна вентилация. Щото на такова ми прилича. ...
                              То, таковата е точно това - въздуховодите за принудителна вентилация. У нашта кооперация го има с монтирани отклонения в дъното на всеки гараж. При нас са клетки със самостоятелни врати плюс голяма автоматична на входа. Щом още не сте карали зима, тепърва ще има да научавате евентуални хубави новини от рода на течове от стените поради нефелна хидроизолация. Щом всичко е пито и платено, мислете за изграждане на шахта с помпа за мръсна вода. След действията на мързеливи съседи ще може да си завъдите и жабета ако няма начин за оттичане. Някой горе спомена нещо за миене - абсолютно задължително веднъж месечно. Иначе, ако имате някой дизеляк с насочена към земята тръба от гърнето, ще се чувствате като в каменоделско ателие.
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

Благодаря за съветите на всички!

Струва ми се, че колегата racer92 е най-близо до истината, която все още остава "някъде там".

Все още съм на мнение, че не искам да бягам от проблемите, а искам да ги разреша. За мен бягането от проблема не е решение. Поради тази причина събирам информация и търся най-правилното и адекватно решение на проблема, колкото и трудно да е то за намиране и реализиране.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X