Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В търсене на майстор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: В търсене на майстор

Всъщност тия, които са изпълнили кривата къща са от каймака на занаята.

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
      ...Не търси майстори които не познаваш или не ти гарантира някой за тях , ще загубиш много време и ще ти излезе двойно по-скъпо...
      Абсолютно вярно. И ако имаш възможност, сам си наглеждай обекта непрекъснато. Аз минах по този път, хем с препоръчани "майстори", но оставих работата безконтролна, че много пътувам. Резултата - всичко направено на боклука и втори път отначало.
      На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
      "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
        Всъщност тия, които са изпълнили кривата къща са от каймака на занаята.
        Независимо от всички съмнения изказани във ФБ относно автентичността на проекта, евала на инвеститора, на проектанта и на изпълнителя. Тази сграда се намира в град Сопот в Полша.
        Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Че то и този, който ги търси - според картинката тук - иска да им каже наздраве! Инак, малко ерзац Гауди ми седи.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Ндаа, и аз търся кой да ми направи две мокри помещения в един апартамент и нищо различно не мога да кажа в темата. И кадърните и не толкова кадърните, имат обекти за години напред. Щото нови сгради се строят много, отделно има и много за ремонти на стари жилища. Търся и за обект в провинцията, там пък изобщо няма кадърни, всичките са дошли в София. Същото е и за колите, майстори кът, работа имат много, тефтерите им за месеци напреде пълни.
            А и самите майстори, знаейки че гладни няма да седят, могат да си позволят да подбират клиентите. Съответно тези дето не са много кадърни, спекулират с обстановката и спокойно могат да отклонят всякакъв контрол, под заплахата да зарежат обекта.
            Вече почвам да обмислям да забравя за ремонта на апартамента. Ще мия стари плочки, ще префугирам, ама май ще ми струва по-малко в нервни клетки.

Коментар

Извинявам се за вмешателството по темата но бих искал да добавя стойност с едно предложение/идея.

Украинци, има много печени и опитни майстори със скромни финансови претенции и много добро възпитание и маниери.

Сделката е или на парче работа или на дневна ставка, като както се подразбира спането се осигурява от възложителя.

Аз ползвам един човек, за сега излезе много читав, мога да попитам за препоръчани негови колеги с гаранция, но нищо не обещавам.

Това, което мога да обещая е, че съвсем не е за пренебрегване тази опция украинци, молдованците са пословични с гъзоръкието си ама там малко защото скачат според тоягата, ако е здрава дисциплината и там има много надежди, просто може да се помисли в тази посока.
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Свободни майстори не е да няма, но цената им или е много лоша, или са изгонени от някъде безхаберници.
                Съседа ми над нас има една гарсониера, която дава под наем в съседния квартал. Наемателите му си заминаха, сега е намерил нови, но апартаментът е за ремонт. Предният е правен преди 5-6 години. Намери майстори, които можеха да започнат веднага.
                Та...тая гарсониера не знам колко е...примерно 40 квадртата, те са толкова панелните. Баня (изцяло), шпакловане и боя на целия апартамент + плочки на терасата, са му казали 10 хиляди лева за труд. Човека беше леко в шок...
                Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от _vlado_ Преглед на мнение
                  Здравейте,

В търсене съм на майстор за довършителните работи на едно апартаментче. Какво има да се прави най-общо:

- лепене на плочки
                  - боядисване
                  - шпакловка и замазка, ако е нужно, след оглед
                  - малко зидане
                  - малко прокарване на ВиК
                  - изнасяне на няколко ключа и контакта
                  - монтиране на осветителни тела, бойлер и др.
                  - монтиране на моноблок, мивки, смесители и др.

За София става дума. От интернет намерих и звънях поне на 10-на майстори, но всичките са заети. Препоръчайте някой свестен и кадърен майстор, който да може да се ангажира с нашия апартамент.
                  Питай Жоро - ВИКто. 0896 82 08 08.

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                    Извинявам се за вмешателството по темата но бих искал да добавя стойност с едно предложение/идея.

Украинци, има много печени и опитни майстори със скромни финансови претенции и много добро възпитание и маниери.

Сделката е или на парче работа или на дневна ставка, като както се подразбира спането се осигурява от възложителя.

Аз ползвам един човек, за сега излезе много читав, мога да попитам за препоръчани негови колеги с гаранция, но нищо не обещавам.

Това, което мога да обещая е, че съвсем не е за пренебрегване тази опция украинци, молдованците са пословични с гъзоръкието си ама там малко защото скачат според тоягата, ако е здрава дисциплината и там има много надежди, просто може да се помисли в тази посока.
                    При теб ясно, тук ги няма. Има некакви бежанци по обектите , но са от арабски произход и освен трудната комуникация , не им стига мозъчен капацитет . За общаци са ОК. За аромата но комент.
                    Другите странни индивиди са романе. Тях повече ги има ,но само ексофицери от Строителни войски могат да се оправят с тях.

Ако колегата не бърза много , за ноември- декември примерно, да драсне едно конкретно задание на лично.

Коментар

Първоначално публикуван от ALEX_Z Преглед на мнение
                      Ако колегата не бърза много , за ноември- декември примерно, да драсне едно конкретно задание на лично.
                      Не знам дали се отнасяше за мен, но ноември-декември мен ме устройва.
                      Става дума за апартамент в кооперация класически строеж, от 70-те, нестандартно разпределение. София, Света троица бл.125. Никой не живее в него, апартамента не се ползва в момента.
                      За ремонт са двете мокри помещения-баня с тоалетна и отделно помещение малка тоалетна. Да се изкъртят плочки, мивки и чинии, да се сменят разводките и канала, нови плочки, казанчета, мивки душ и кабина/параван. В голямата баня има чугунена вана за хвърляне. Относно материали-плочки, десени и шарки, нямам никакви претенции какво ще е, само да има прилично качество.

П.С.Пълна ти е кутията, не можах да го пратя на лично.

Коментар

Това лято на един обект се бяхме събрали де , що има чужденци и тук там някой дойч за цвят . Пред мен имаше няколко разбирачи от рОмъния , сърбия , македония и хърватия . След всички тези "майстори" вървяха двама молдованци и им оправяха картоните . Аз лично съм много доволен от резултата и много ми подобриха условията на труд . Имаха си и своите недостатъци , обаче бяха най-добрите . Бяха дошли с автобуса и нямаха много подходящи инструменти . Където можех им помагах и им давах от моите . Аз следя един украинец в ютуб на който му свалям шапка и не толкова че е много голям майстор , а защото няма тайни за него и всичко споделя . Дали печели от ютуб не ме и интересува , харесвам желанието му да покаже и да научи другите да работят както трябва . Скоро показа 3,2 м на 1,60 м плочки . Очаквам да сподели и видеото по темата .
                        По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                          Това лято на един обект се бяхме събрали де , що има чужденци и тук там някой дойч за цвят . Пред мен имаше няколко разбирачи от рОмъния , сърбия , македония и хърватия . След всички тези "майстори" вървяха двама молдованци и им оправяха картоните . Аз лично съм много доволен от резултата и много ми подобриха условията на труд . Имаха си и своите недостатъци , обаче бяха най-добрите . Бяха дошли с автобуса и нямаха много подходящи инструменти . Където можех им помагах и им давах от моите . Аз следя един украинец в ютуб на който му свалям шапка и не толкова че е много голям майстор , а защото няма тайни за него и всичко споделя . Дали печели от ютуб не ме и интересува , харесвам желанието му да покаже и да научи другите да работят както трябва . Скоро показа 3,2 м на 1,60 м плочки . Очаквам да сподели и видеото по темата .
                          А варум зи не споделен видеото с украинен пацанен???
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

А варум зи не споделен видеото с украинен пацанен???
                            За големите плочи има само снимка , все още не е обработено видеото . https://www.youtube.com/user/mVolt82/community
                            По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

За района на Пловдив , всеки който си е хванал майстори,си ги охажва и гледа да не му избягат.На три обекта забелязвам че най-търсените са ВиК и еладжии...

Шпакловки и плочкаджии се намират горе долу трудно.Такива където редят тротоарни плочи и павета са кът.Вече втори месец ги чакам да дойдат за да си свърша и нашата работа.

Монтажници на врати също са трудни,тези на мебели и кухни се чакат с месеци.

За седмицата имам два случая,в единия ел.техници са свършили работата....нас ни търсят да оправим тяхната работа.Вчера давам оферта за оправяне на нещата с по висока цена от целия монтаж който са платили на първата бригада.Казах че няма как да намаля цената ,пазарихме се и цената ни се вдигна с още 10% и бе приета.

Завчера друг клиент който ще ни ангажира цял месец и нещо и му гори огън под задника,събира оферти,нашата цена е най-висока,но беше приета.На практика обаче,нашата е най-изгодна,защото срещу по високата цена ,ние ще свършим целия обем от работата.Докато по ниските цени дадени от колегите ,включват 90 % от целия обем.Но клиента го е прозрял без да водим разговори с нас.Става въпрос за наистина голям обем работа и доста подводни камъни.
                              Последно редактирано от Roninn; 12-09-18, 21:55.
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Изобщо не се чудете, на мен пък ми трябва стругар, фрезист, заварчик и монтажници, но...няма! Същата работа като при строителството. Подозирам, че и при компютърджиите е същото, и не само там. Полицаите май също не могат да си попълнят щата. Има куп народ, дето иска да взема заплата, по възможност голяма, но, ако може, без да прави почти нищо.
                                На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
                                "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X